Recenzija serije: The Night Manager (2016-)

Recenzija serije: The Night Manager (2016-)

Noćni menadžer hotela u Kairu je regrutiran da se infiltrira u unutarnji krug trgovca oružjem.

Žanr serije:

Krimi, drama, misterija

Kreator serije:

Susanne Bier

Glumci:

Tom Hiddleston, Hugh Laurie, Elizabeth Debicki

 The Night Manager (2016) on IMDb

The Night Manager

Recenzija serije: The Night Manager (2016– )

Fantastična BBC-ieva mini serija, koju smo s razlogom svrstali među najbolje serije prošle godine, cijeli popis možete vidjeti ovdje.

U seriji glume fantastični Tom Hiddleston (Loki) i Hugh Laurie (House), oba glumca su vrhunska i mada bi mi inače bilo teško se odlučiti koji mi je od njih dvojice bolji, u ovoj seriji je to ipak Tom Hiddleston koji se čini kao stvoren za ovu ulogu.

Vrhunski je odglumio šarmantnog, uvijek raspoloženog, odlično obučenog infiltratora, te je čak uspio djelomično zasjeniti i odličnog Hugh Laurie.

S druge strane meni omiljeni Hugh Laurie je jednako fantastično odglumio, jer inače omiljen glumac do kraja serije postane potpuno odbojan. Upravo ono što njegov lik i je.

Uz dvoje navedenih glumaca imamo još par vrlo dobrih koji su se odlično uklopili kroz sporedne uloge kao što su Elizabeth Debicki (Jed Marshall), Olivia Colman (Angela Burr), David Harewood (Joel Steadman) i Tom Hollander (Lance Corkoran).

Ono što je uz dvoje glumaca meni najveći plus serije su fantastične lokacije na kojima se serija odvija, kao što su

Nefertiti Hotel, Cairo, Egypt

Richard Roper’s Majorcan Villa

Meisters Hotel, Zermatt

Jonathan Pine’s coastal Devon cottage

‘The Haven’

inače više manje sve lokacije koje možete iznajmiti za naravno poprilične cijene.

Recenzija serije: The Night Manager (2016-)
Richard Roper’s Majorcan Villa

Priča je malo na trenutke nategnuta, ali dosta dobra, o krijumčarenju oružja, osveti, zaljubljenosti i infiltriranju u svijet kriminala.

Prikazuje kako osveta, osobu koja nema ništa u životu, može poprilično daleko natjerati i na što sve postane sposoban kako bi došao do svog cilja, a s druge strane ljude koji ne mare pred ničim kako bi došli do što više novaca i moći.

Uz to imamo par ljubavnih zapleta i ljubavnih trokuta koji cijeloj priči daju dodatnu čar kako ne bi ni na trenutak postala dosadna.

Ta jedina možda malo lošija stvar serije je što su neke situacije malo pretjerane, od po meni malo pre laganog ulaska u taj svijet kriminala, do postajanja broja 2 jednom od najvećih švercera oružjem na svijetu, ali opet s druge strane to je serija od šest epizoda i drugačije mislim da se ne bi ni stiglo napraviti.

The Night Manager seriju bi preporučio svima jer se stvarno odlična izvedba od šest epizoda.

Similar Posts