Originalna Black Canary se vraća u ‘Crisis on Infinite Earths’

Originalna Black Canary se vraća u ‘Crisis on Infinite Earths’

Showrunner Marc Guggenheim na svom je twitter profilu objavio vijest koja će gledateljima Arrowverse svemira, pogotovo serije Arrow, i pogotovo obožavateljima lika Black Canary, biti veliko iznenađenje.

Prema podacima iz serije Arrow, jučer je bio rođendan liku Laurel Lance, koju već osam godina glumi Arrowverse veteranka Katie Cassidy. Katie je tijekom tih zadnjih osam godina glumila više verzija tog lika, odnosno svaka od tih verzija je dolazila iz nekog drugog kuta Multiverzuma. Prvu, originalnu Laurel Lance, smo upoznali već u pilot epizodi kao bivšu djevojku Olivera Queena, koju je Oliver, dok je još bio razmaženi bogataš prevario sa njezinom sestrom Sarom (koju danas gledamo kao White Canary u seriji Legends of Tomorrow). Laurel je bila okružni tužitelj u tada Starling Cityu, te je jedna od početka bila stalan dio života kako Olivera Queena, tako i Green Arrowa. Laurel je oduvijek bila djevojka od zakona, iako je doživjela mnogih uspona i padova u životu, koji se prvenstveno tiču njezine sestre za koju se mislilo da je mrtva. Ipak, Sara je nakon toga ponovno ubijena (kasnije opet vraćena), ali tada je Laurel, nakon borbe sa depresijom i alkoholizmom, odlučila postati borac protiv zločina, i to ne samo iz odvjetničkog ureda, te tako postala Black Canary, poznata po svom Kanarinskom plaču, odnosno vrištanju visoke frekvencije kojim onesposobljuje negativce. Black Canary je ubrzo postala stalan dio tima, no tragedija se dogodila pred kraj četvrte sezone serije kada ju negativac Damien Darhk probija strijelom, unatoč brzoj intervenciji, Laurel je preminula u bolnici priznajući Oliveru da ga je uvijek voljela, iako je Oliver tada već bio u vezi sa Felicity Smoak. Njezina smrt je bila jedan od najšokantnijih događaja u cijeloj seriji.

Originalna Black Canary se vraća u ‘Crisis on Infinite Earths’

Ipak, u drugoj Arrowverse seriji The Flash, Katie se pojavila prvi put kao Black Siren, odnosno Laurel Lance sa Earth-2 koja zapravo ima potpuno drugačiju osobnost. Black Siren je uz pomoć negativca Zoom-a dovedena na Earth-1 gdje je počela djelovati kao kriminalka, no na kraju te epizode je poražena i zavorena u meta-human zatvor, iz kojeg će ju kasnije osloboditi Adrian Chase, negativac iz pete sezone Arrowa. Black Siren postaje Chaseova suradnica te se pokušava infiltrirati u Tim Arrow kao stara Laurel, što joj nije uspjelo. Međutim, Quentin Lance, otac prve Laurel, još uvijek slomljen zbog smrti kćeri pokušava pomoći Black Siren da izađe na pravi put, što mu isprva baš i ne uspijeva, ali jednom kada on žrtvuje svoj život za nju, ona se vraća u grad predstavljajući se kao stara Laurel te nastavlja raditi kao okružna tužiteljica. Iako je Tim Arrow jedini znao da to nije stara Laurel, stvari su se zakomplicirale kada ta tajna izlazi na vidjelo, a kako je zbog toga izdan i nalog za njezino uhićenje, Laurel se daje u bijeg i odluči se vratiti svom kriminalnom životu. Ipak, Felicity, Sara i Dinah Drake joj na kraju uspiju pomoći da ponovno ne ode na onu stranu zakona, nakon čega ona, odlučna da ostavi svoju kriminalnu prošlost iza sebe, se odluči vratiti u Earth-2Na kraju prošle sezone se ponovno vraća pomoći Timu Arrow u konačnom obračunu sa Emiko Queen, Oliverovom odmetnutom polu-sestrom.

Laurel sa Earth-2, nakon što je pronašla svoj put iskupljenja, preuzela je masku Black Canary. No iako je ista glumica i iako je to ista maska od Black Canary, uvijek se osjetilo da to nije ona stara Laurel koja već tri i pol godine leži dva metra pod zemljom, a da je živa, jučer bi navršila tek 34. godine.

Originalna Black Canary se vraća u ‘Crisis on Infinite Earths’

Ipak, jedan korisnik twittera je od showrunnera Marc Guggenheima tražio neki teaser vezan za lik Laurel za nadolazeći crossover Crisis on Infinite Earths i/ili za nadolazeći spin-off u kojem će se Katie vratiti kao Black Canary nakon što ove sezone Arrow završi sa prikazivanjem. A povodom Laurelinog rođendana, ono što je Guggenheim otkrio bilo je u najmanju ruku – infarktno! Iako je potvrdio da će ova nova Laurel biti dio spin-offa, što se moglo i očekivati, najavio je da će se pokojna, originalna Laurel vratiti u Crisisovoj epizodi Arrowa, koja izlazi 14. siječnja 2020. Osim toga, još je prije nekoliko tjedana najavljeno da će se vratiti i Paul Blackthorne kao Quentin Lance, otac pokojne Laurel koji je također preminuo nakon što se žrtvovao da bi spasio život tada zloj dvojnici svoje kćeri (što vidimo i u gornjoj, promotivnoj slici za epizodu S08E06). Biti će sigurno vrlo zanimljivo, a i vrlo dirljivo, sve to vidjeti i to pred sam kraj Arrow serije.

Arrow trenutno emitira svoju finalnu, osmu sezonu, koja će nakon Crisisa imati svoje veliko finale 28. siječnja 2020. Crossover Crisis on Infinite Earths će početi 8. prosinca u seriji Supergirl, i sastojat će se od ukupno pet međusobno spojenih epizoda svih trenutnih Arrowverse serija.

Similar Posts