Lord of the Rings TV serija - otkriveno vrijeme radnje i lokacije

Lord of the Rings TV serija – otkriveno vrijeme radnje i lokacije

Amazon je otkrio u koje će se vrijeme i gdje odvijati njihova nova Lord of the Rings TV serija. Još od prošlog mjeseca, iz Amazona su nas zadirkivali s mapom koja je bila nadopunjavana određenim danima. Jučer su objavili nove detalje na mapi, koje uključuju otok Númenor u donjem lijevom kutu mape, što je vrlo velika stvar za ljubitelje J.R.R Tolkiena. Posljednji tweet sa službenog profila serije kaže, “Dobrodošli u Drugo Doba.” To znači da se serija neće fokusirati na mladog Aragona, kako se prije pretpostavljalo, jer se on nije ni rodio prije Trećeg Doba.

Peter Jacksonova The Lord of the Rings trilogija započinje epilogom u kojem je objašnjen pad Saurona na kraju Drugog Doba. Čini nam se kako bi ova serija mogla pratiti Sauronov uspon na vlast, što bi moglo prikazati stvaranje prstenova i kasnije njihovu raspodjelu moći. To bi također moglo prikazati kako je točno Númenor razoren. Postoji mnogo mjesta za pokriti, ali Amazon očekuje da će napraviti više sezona za seriju koja će biti apsolutno masivna.

10 Najboljih filmova Viggo Mortensen

Númenor je uništen prije nekoliko tisuća godina i služi kao izgubljeni grad Međuzemlja. Nije točno poznato hoće li se Amazonova Lord of the Rings serija odvijati na otoku, ali to bi imalo dosta smisla, s obzirom na to koliko tu priče ima za ispričati. Númenor je magično uzdignut iz mora i predan ljudskoj rasi. Tijekom Drugog Doba, Ljudi bi plovili u Međuzemlje, a kasnije bi počeli rasti na vlast, dok bi u isto vrijeme i Sauron počeo stjecati vlast nad područjem.

Sauron je otrovao um kralja Númenora, Ar-Pharazona, nakon što je postao opsjednut vječnim životom. U to vrijeme Númenóreanci su počeli obožavati Sauronovog boga, Morgotha, koji je poznat kao Prvi Dark Lord. Sauron je okrenuo Númenóreansko stanovništvo protiv Besmrtnih Zemalja, što je dovelo do njihovog konačnog pada kada je Bog Eru Ilúvatar okrenuo ravan Zemaljski krug i potopio Númenor pod morem. To je samo kratak opis onoga što se događalo tijekom ogromne priče. Samo Drugo Doba je trajalo preko 3000 godina.

Lord of the Rings TV serija - otkriveno vrijeme radnje i lokacije

Amazon i dalje drži gotovo sve o njihovoj nadolazećoj Lord of the Rings seriji u tajnosti za sada. Za sada još nemamo ni podatke o glumcima u seriji. Međutim, Amazon definitivno radi dobru marketinšku kampanju i zabavlja fanove J.R.R. Tolkiena sa svojim odličnim promotivnim materijalom koji objavljuju posljednjih tjedana. S obzirom na to da je datum izlaska serije još uvijek misterija, nadamo se da ćemo i dalje dobivati ovakve interesantne materijale za proučavanje. Morat ćemo samo čekati i vidjeti. Za sada, možete pogledati ispod ovaj posljednji tweet s Lord of the Rings Twitter profila.

Druge je zanimalo i ovo...