Walking Dead kreator potvrđuje ‘pravi’ razlog izbijanja Zombie apokalipse

The Walking Dead stripovi su završili prošle godine bez da su objasnili pravi razlog izbijanja zombie apokalipse u seriji. Iako jedan nikada nije stvarno potreban, tvorca serije Roberta Kirkmana pitali su što je uzrokovalo zombi apokalipsu i on je zapravo dao odgovor: Svemirske spore.

Kroz adaptacije stripovskih serija Kirkmana, Tonyja Moorea i Charlieja Adlarda, pitanje je li zombi apokalipsa zaslužila objašnjenje, uvijek je bila zanimljiva tema rasprave. Kirkman je u prošlim intervjuima rekao da nije imao namjeru odgovoriti na ono što je izazvalo izbijanje zombija. Činilo se da će Kirkman pustiti misteriju, ali na Twitteru je dao zanimljiv odgovor kada su ga pitali o uzroku.

Korisnik Twittera pitao ga je “što je uzrokovalo zombije,” a Kirkman je jednostavno odgovorio: “Svemirske spore.”

Sigurno je za raspravu o tome je li Kirkman ovdje ozbiljan. S obzirom na njegova prethodna poricanja da će objašnjenje ikada stići, vjerojatnije je da se radi o šali. Ali, to nije prvi put da je Kirman spomenuo vanzemaljce povezane u seriji. U “Walking Dead # 75”, strip završava ne-kanonskom priču s bonus pričom, gdje se Rick budi iz bolnice s robotskom rukom i superherojskim odijelom. Kad izlazi van, vidi heroje (TWD likovi također u odijelima) kako se bore sa zombijima. Nakon što je Michonne prošla kroz šetača, ona kaže Ricku da je napad bio dio đavolskog plana kojeg su uzrokovali vanzemaljci. Što su htjeli vanzemaljci? Vodu – kao što je objašnjeno, za njih je to valuta. Dakle, vanzemaljci su oživjeli gomilu mrtvih kako bi dobili ono što žele.

Opet, važno je naglasiti da je ova priča bila vrsta Elseworldsa na stranicama The Walking Dead i da se u nju ne vjeruje kao da je istinita.

Tako i s ovom izjavom, ne može sa sigurnošću znati je li vjerodostojna, ali je interesantno da je ponovno uveo izvanzemaljce u svoju priču. Možda ipak ima nešto u tome.

Similar Posts