HBO 'Chernobyl' postao druga najbolje ocijenjena TV serija

HBO ‘Chernobyl’ postao najbolje ocijenjena TV serija

Ako do sada niste, svakako bi trebali početi gledati novu HBO mini-seriju, koja je upravo postala najbolje ocijenjena serija u povijesti na IMDb. Kreator i scenarist serije Chernobyl je Craig Mazin (Hangover), a redatelj je Johan Renck (povremeni redatelj serije Breaking Bad). Ova mini-serija opisuje katastrofu u Černobilu u travnju 1986. u gradu Pripyatu u Ukrajini.

Jedan od četiri nuklearna reaktora je eksplodirao, te oslobodio 400 puta više radioaktivnog otpada nego je to učinila bomba koju je bacila Amerika na Hirošimu 1945. godine.

Piloti helikoptera koji su gasili prve vatre uletjeli su u temperature od 120-180°C i svi umrli od radijacije. Samoubilačka ekipa je ušla u radioaktivne vode kako bi zaustavili drugu eksploziju.

HBO 'Chernobyl' postao najbolje ocijenjena TV serija

Prema The Battle of Chernobyl, katastrofa je bila užasno loše vođena. Spasitelji su poslani bez ikakvog znanja.

Ne samo da je trebalo dva dana da priznaju kako je došlo do eksplozije i curenja, jedini razlog zašto su to priznali je taj što je to prouzrokovalo reakciju detektora Švedskih reaktora i Švedska ih je prozvala zbog toga. Otpušteni radioaktivni materijal proširio se diljem Bjelorusije, Rusije i Ukrajine, dosežući čak do Skandinavije i zapadne Europe.

HBO 'Chernobyl' postao druga najbolje ocijenjena TV serija

Smatra se jednom od najgorih umjetnih katastrofa u povijesti.

Pogledajte što gledatelji misle o ovoj fantastičnoj seriji:

Chernobyl Children pomaže obiteljima i zajednicama koje trpe posljedice černobilske katastrofe 1986. godine. 3 generacije nakon katastrofe, djeca se i dalje rađaju s porodnom manom.

Ako ste planirali otkazati svoje pretplate na HBO nakon završene Game of Throne serije (ili zbog razočaranja istom), HBO vam je odmah pripremio novi specijalitet zbog kojeg to ne bi trebali učiniti. Zaista odlična serija, a naša recenzija stiže nakon završetka cijele mini-serije. Inače su HBO serije jedne od najbolje ocjenjivanih, pa iako ne izbacuju ni približan broj serija poput recimo Netflixa, njihove serije su uglavnom vrlo kvalitetne, kao što pokazuju i ocjene gledatelja i kritičara.

Trailer serije Chernobyl

Similar Posts