Game of Thrones – sezona 8 – sve što znamo

Koliko je epizoda ostalo u zadnjoj sezoni, tko će ih pisati i tko bi mogao biti ljubomoran na koga? Ovdje je sve što znamo o posljednjoj sezoni Game of Thrones serije. 

Ako niste pogledali do kraja sezonu 7, PAZITE, jer u tekstu ima spojlera!

Game of Thrones

Kraj sezone 7 je donio smrt jednom od glavnih likova (Lord Baelish), veliko otkriće (Jon Snow pravo ime je Aegon Targaryen) i velikog strašnog ledenog zmaja kako uništava Zid koji štiti Westeros od Sjevera.

Sve to vodi do zadnje sezone Igre Prijestolja, koje ćemo vidjeti…, kada već bude premijera. Sada pročitajte što smo do sada saznali o posljednjoj, osmoj, sezoni Game of Thrones.

Pre-produkcija serije je već počela u Sjevernoj Irskoj

Prema web sajtu The Watchers on the Wall, koji je ukazao i na neke slike, koje su uslikali njihovi čitatelji o konstrukcijama koje se upravo odvijaju.

Snimanje počinje u Listopadu 2017

To je prema izjavi Nikolaj Coster-Waldau, koji je rekao za Collider, da se vrača na snimanje tada. Ako snimanje bude otprilike trajalo kao i prošlih sezona, to znači da bi snimanje trebalo završiti oko Svibnja 2018, otprilike šest mjeseci kasnije. Ali THR izjavljuje da bi snimanje moglo trajati čak do Kolovoza 2018.

To se čini kao dugo vremena, pogotovo kada znamo da će ova sezona imati samo šest epizoda (naspram sezona 1-6 koje su imale 10 epizoda i 7 sezone, koja je imala 7).

Svaka od tih šest epizoda bi mogla biti dužine filma

To je izjavio David Chen na Twitter, nakon Con of Thrones panela. Posljednja epizoda 7 sezone je trajala 82 minute, a ove bi sve trebale toliko trajati ili više.

Ne mora značiti da će sezona 8 započeti neku od spin-off serija

HBO Casey Bloys je izjavio za Entertainment Weekly ranije ovog ljeta, da iako su duboko u razvijanju Game of Thrones prethodnika (prequels), da im je glavni cilj napraviti Thrones seriji do kraja što kvalitetnijom i završiti njenu priču na što bolji način, a misle da to ne bi uspjeli, ako bi ubacili i neku najavu za spin-off seriju.

Kreatori serije David Benioff i D.B. Weiss će napisati posljednje četiri epizode

Ranije ove godine smo saznali da će Dave Hill (koji je napisao epizode Season 6 “Home” i Season 7 “Eastwatch”) pisati prvu epizodu 8 sezone, Bryan Cogman (koji je bio odgovoran za epizodu ove sezone “Stormborn”), će pisati drugu epizodu, a Benioff i Weiss će pisati ostale epizode.

Weiss i Benioff će dobiti sve vrijeme koje im treba za napisati novu sezonu

Prema Bloys, serija bi mogla početi ili u 2018 ili u 2019, ovisno o potrebama dvojice kreatora serije.

Posljednja sezona bi mogla Epski ljubavni trokut!

Što se tiče priče, za očekivati je da će se fokusirati na borbu između White Walkera i ljudi. Ali kao što smo vidjeli na kraju sedme sezone, Jon i Daenerys su sada par (iako nam kreatori serije stalno žele reći da su oni zapravo tetka i nećak). Vanity Fairova, Joanna Robinson, ima teoriju da bi se osma sezone mogla odvijati oko ljubavnog trokuta Jon/Dany/Tyrion, prema izvornim spisima George R.R. Martin iz 1993.

Ta je ideja definitivno podržana u zadnjim minutama serije, kao i Tyrionove radnje kroz cijelu sezonu. Ali to je samo jedna od puno kompliciranih i mogućih priča koje možemo očekivati vidjeti u posljednjoj 8 sezoni serije.

Similar Posts