Star Trek: Picard otkriva naziv novog Picardovog broda

Star Trek: Picard otkriva naziv novog Picardovog broda

Star Trek: Picard će se ponovno povezati sa Star Trek: The Next Generation Capt. Jean-Luc Picard godinama nakon događaja u Star Trek: Nemesis filmu. Ali on više nije kapetan Zvjezdana flote. Iako je Picard postigao čin admirala, ostavio je Starfleet iza sebe i umirovio se u svom obiteljskom vinogradu na Zemlji. No, čak i prije nego što je napustio Starfleet, Picard je iza sebe ostavio Enterprise i preuzeo zapovjedništvo nad novim brodom. Taj je brod otkriven u emisiji Star Trek: Picard – Countdown #1, prvom izdanju stripovske prequel serije Star Trek: Picard. Slijede spojleri za Star Trek: Picard – Countdown #1 od Kirsten Beyer, Mike Johnson i Angel Hernandez.

Priča broja događa se 2385. godine, dvije godine prije nego što je Romulus uništila supernova i nekoliko godina prije događaja Star Trek: Picard. Zvjezdana flota i Romulansko carstvo znaju da će se supernova dogoditi, pa su Romulanci nevoljko prihvatili pomoć Zvjezdane flote u evakuaciji ugroženih svjetova u svom prostoru. Picard, kojeg Romulanci prepoznaju kao heroja koji je svrgnuo uzurpatora Shinzon, vodi misiju.

Ali Picard ne zapovijeda Enterpriseom u ovoj misiji. Zapovjednik je USS Verity NCC-97000. Iako u tekstu ne navode klasu broda, to je gotovo identična slika plovila klase Odyssey iz Star Trek Online.

Star Trek: Picard otkriva naziv novog Picardovog broda

U Star Trek Online, USS Enterprise-F je brod klase Odyssey. Proširena dvostrana stranica Verity izgleda kao da su koristili dolje navedeno konceptno djelo Enterprise-F-a kao referencu.

Star Trek: Picard otkriva naziv novog Picardovog broda

Zvjezdani brodovi klase Odyssey najveći su brodovi koje je Zvjezdana flota ikada sagradila, veći čak i od Galaxy klase brodova poput Enterprise-D. Evo sheme idejnih umjetničkih slika klase Odyssey.

Star Trek: Picard otkriva naziv novog Picardovog broda

Razgovor koji se odvija u izdanju između Picard i Cmdr. Geordi La Forge potvrđuje da je Enterprise još uvijek u funkciji u ovom trenutku. Ne otkriva je li brod nadograđen u klasu Odyssey, niti otkriva tko zapovijeda brodom.

Što vi mislite o novom Picardovom brodu? Impresivan?

Druge je zanimalo i ovo...