15 najboljih filmova i serija prema knjigama Stephena Kinga

4 Stephen King mini-serije koje bi trebale biti napravljene za kino

Donosimo vam 4 Stephen King, mini-serije, koje bi , po nama, trebale pratiti put ‘IT’ i biti napravljene u kino film.

Napišite nam u komentarima koju bi vi prvu, Kingovu, mini-seriju voljeli vidjeti pretvorenu u film?

S obzirom na to da Stephen Kingov ‘IT’ ruši sve rekorde na kino blagajnama, ne čudi da Hollywood pravi sve više adaptacija prema njegovim knjigama.

Vođeni time, nadamo se da će netko od njih uzeti u obzir i ove 4 mini-serije i od njih napraviti odlične filmove.

SALEM’S LOT (1979)

4 Stephen King mini-serije koje bi trebale biti napravljene za kino

Prema Kingovoj knjizi iz 1975, pokojni redatelj Tobe Hooper je 1979, napravio adaptaciju knjige, što je bio jedan od prvih projekata prema Kingovim knjigama, koji je došao na bilo koji oblik ekrana, samo par dana godina poslje Carrie.

Salem’s Lot je saga o autoru koji se vraća u svoj mali gradić Maine, koji je pregažena vampirima. Miniserija je išla u dva dijela na CBS i ostavila jako dobar utisak. Iako ju je vizualno vrijeme pregazilo, još uvijek je priča jako dobro napravljena i jedna je od Kingovih priča koju bi među prvima voljeli vidjeti obnovljenu u film.

THE STAND (1994)

The Stand je još jedna od najranijih Kingovih knjiga, saga od 800 strana, koju mnogi okorjeli Kingovi fanovi smatraju najboljom njegovom knjigom.

Originalno je napravljena kao mini-serija od šest sati, za ABC, 1994 godine. Iako je mini-serija bila jako dobro napravljena za svoje vrijeme, originalna knjiga je jednostavno bila previše komplicirana za seriju i previše R-Rated, za 90′ u kojima je izašla. Bila bi idealna za dva ili čak tri, R-Rated filma.

THE TOMMYKNOCKERS (1993)

4 Stephen King mini-serije koje bi trebale biti napravljene za kino

Stephen King zapravo mrzi ovu knjigu koju je napisao u 1987 godini i mnogim čitateljima je jedna od najgorih njegovih knjiga. Ne ovisno o tome, mini-serija koje je izašla iz toga je bila poprilično zanimljiva u vrijeme izlaska. Sjećam se da nisam mogao odvojiti oči od televizora kada je igrala.

Još jedna Kingova priča u gradiću Maine, u kojoj stanovnici postaju ‘opsjednuti’ misterioznim objektom zakopanim u obližnjoj šumi.

THE LANGOLIERS (1995)

4 Stephen King mini-serije koje bi trebale biti napravljene za kino

It neznam točno kojeg razloga, ali zaista volim mini-seriju iz 1995, The Langoliers. Pravljena je prema jednoj od 4 kratke priče iz knjige ‘Four Past Midnight.’

Priča prati 10 putnika aviona, koji se bude u sred zraka i vide da su svi ostali putnici nestali, uključujući pilote. Ova priča je dovoljno kratka, da bi bez problema stala u dobar 2 satni film.

Moglo se tu još hrpa mini-serija izabrati, poput Rose Red, Storm of the Century i sličnih. Iako bi ih sve voljeli vidjeti, nekako smo se odlučili za ove četiri.

Similar Posts