Spin-off serije Arrow sa dvije Black Canary i kćeri Green Arrowa u razvoju!

Spin-off serije Arrow sa dvije Black Canary i kćeri Green Arrowa u razvoju!

Popularna serija Arrow ove sezone će biti okončana sa svojom osmom sezonom, no gledatelji Arrowversea se neće tako skoro oprostiti od Star Citya i nekih dobro poznatih likova koje smo gledali (i zavoljeli) u ovoj superherojskoj seriji.

The CW razvija novu seriju koja će biti spin-off Arrowa, a glavne uloge će imati tri dobro nam poznate heroine: Katie Cassidy kao Black Canary (bivša Black Siren), Juliana Harkavy kao Dinah Drake, druga Black Canary i Katherine McNamara kao Mia Smoak/Blackstar, odnosno nova Green Arrow, koja je i kćer Olivera Queena, originalnog Green Arrowa. Najavljeno je da će jedna od epizoda finalne sezone Arrowa poslužiti kao tzv. backdoor pilot ovog spin-offa, iako CW još uvijek treba službeno naručiti seriju.

Povezano: Trailer: Arrow (2012-), Sezona 8 [plus još neki detalji]

Spin-off serije Arrow sa dvije Black Canary i kćeri Green Arrowa u razvoju!

Katie Cassidy dio je originalne postave serije Arrow. Njezin lik, Laurel Lance, smo upoznali već u pilot epizodi kao bivšu djevojku Olivera Queena, koju je Oliver, dok je još bio razmaženi bogataš prevario sa njezinom sestrom Sarom (koju danas gledamo kao White Canary u seriji Legends of Tomorrow). Laurel je bila okružni tužitelj u tada Starling Cityu, te je jedna od početka bila stalan dio života kako Olivera Queena, tako i Green Arrowa. Laurel je oduvijek bila djevojka od zakona, iako je doživjela mnogih uspona i padova u životu, koji se prvenstveno tiču njezine sestre za koju se mislilo da je mrtva. Ipak, Sara je nakon toga ponovno ubijena (kasnije opet vraćena), ali tada je Laurel, nakon borbe sa depresijom i alkoholizmom, odlučila postati borac protiv zločina, i to ne samo iz odvjetničkog ureda, te tako postala Black Canary, poznata po svom Kanarinskom plaču, odnosno vrištanju visoke frekvencije kojim onesposobljuje negativce. Black Canary je ubrzo postala stalan dio tima, no tragedija se dogodila pred kraj četvrte sezone serije kada ju negativac Damien Darhk probija strijelom, unatoč brzoj intervenciji, Laurel je preminula u bolnici priznajući Oliveru da ga je uvijek voljela, iako je Oliver tada već bio u vezi sa Felicity Smoak. Njezina smrt je bila jedan od najšokantnijih događaja u cijeloj seriji.

Ipak, u drugoj Arrowverse seriji The Flash, Katie se pojavila prvi put kao Black Siren, odnosno Earth-2 Laurel Lance koja zapravo ima potpuno drugačiju osobnost. Black Siren je uz pomoć negativca Zoom-a dovedena na Earth-1 gdje je počela djelovati kao kriminalka, no na kraju te epizode je poražena i zavorena u meta-human zatvor, iz kojeg će ju kasnije osloboditi Adrian Chase, negativac iz pete sezone Arrowa. Black Siren postaje Chaseova suradnica te se pokušava infiltrirati u Tim Arrow kao stara Laurel, što joj nije uspjelo. Međutim, Quentin Lance, otac prve Laurel, još uvijek slomljen zbog smrti kćeri pokušava pomoći Black Siren da izađe na pravi put, što mu isprva baš i ne uspijeva, ali jednom kada on žrtvuje svoj život za nju, ona se vraća u grad predstavljajući se kao stara Laurel te nastavlja raditi kao okružna tužiteljica. Iako je Tim Arrow jedini znao da to nije stara Laurel, stvari su se zakomplicirale kada ta tajna izlazi na vidjelo, a kako je zbog toga izdan i nalog za njezino uhićenje, Laurel se daje u bijeg i odluči se vratiti svom kriminalnom životu. Ipak, Felicity, Sara i Dinah Drake joj na kraju uspiju pomoći da ponovno ne ode na onu stranu zakona, nakon čega ona, odlučna da ostavi svoju kriminalnu prošlost iza sebe, se odluči vratiti u Earth-2. Na kraju prošle sezone se ponovno vraća pomoći Timu Arrow u konačnom obračunu sa Emiko Queen, Oliverovom odmetnutom polu-sestrom.

Spin-off serije Arrow sa dvije Black Canary i kćeri Green Arrowa u razvoju!

Dinah Drake, koju glumi Juliana Harkavy smo upoznali u petoj sezoni serije kada je postala dio Tima Arrow, nakon smrti prve Laurel, kao nova Black Canary. Dinah je policajka koja je kasnije postala i glavna u policiji u Star Cityu. Ona je razvila veliko neprijateljstvo sa Black Siren nakon što joj Siren ubila njeznog dečka i partnera Vinceta Sobela. To je dovelo i do raskola u Timu Arrow jer Oliver nije podržavao Dinahu koja je tražila osvetu. Iako je isprva bila odlučna da ubije Siren, Dinah joj je na kraju pomogla da izvuku ozlijeđenog Quentina, koji je na kraju preminuo u bolnici. Iako Dinah nikad nije vjerovala da će se Laurel ikada promjeniti, te je bila odlučna da ju privede pravdi kada je Laurelina tajna izašla na vidjelo. Ipak, Felicity je vjerovala u Laurel te se Dinah nakon toga predomislila, shvativši na kraju da je bila u krivu.

Mia Smoak, koju glumi Katherine McNamara smo upoznali u sekundarnoj fabuli sedme sezone smješenoj u Star City u 2040. godini. Mia je kćer Felicity i Olivera, a već kao dijete je započela trening sa Nyssom al Ghul. Kao tinejdžer, ona saznaje da su joj rodtelji radili kao osvetnici, što ona nije znala, i zbog toga bježi od kuće, nakon čega je u Star Cityu postala neporaženi borac u kavezu poznata kao Blackstar. Ubrzo ju je pronašao njezin polu-brat William Clayton, a oni se udružuju sa ostalim osvetnicima tadašnjeg Star Citya. Mia ubrzo preuzima i luk i strijelu od svog oca te postaje nova Green Arrow. Prema riječima Mar Novua, Mijina sudbina je povezana sa sudbinom cijelog svijeta, što daje do znanja da će i ona postati veliki heroj kao i njezini roditelji.

Spin-off serije Arrow sa dvije Black Canary i kćeri Green Arrowa u razvoju!

Iako se ne zna ništa konkretno, pretpostavlja se da će ovaj spin-off pratiti ove tri glavne heroine i The Canaries, skupinu osvetnika u Star Cityu iz 2040. u kojem je grad preplavio ustanak stanovnika gradskog dijela poznatog kao The Glades. Sva tri lika će biti i stalni dio ove posljednje sezone Arrowa, a producenti su još na zadnjem Comic Conu rekli da su velike šanse da će određeni likovi nastaviti biti dio Arrowversea kroz druge serije. Dobro je znati da su oni držali do svoje riječi. U svakom slučaju, daljni razvoj Arrowversea nas svakako veseli, a i meni je osobno vrlo drago što će biti nešto da koliko-toliko popuni rupu jednom kada Arrow nakon osam godina završi.

Posljednja, osma sezona Arrowa će se sastojati od 10 epizoda, a svoju će premijeru imati 15. listopada ove godine.

Druge je zanimalo i ovo...