Recenzija: Jumanji: The Next Level (Jumanji: Iduća razina, 2019)

Recenzija: Jumanji: The Next Level (Jumanji: Iduća razina, 2019)

Pogledali smo novi nastavak Jumanji franšize, Jumanji: The Next Level (Jumanji: Iduća razina). Našu recenziju filma Jumanji: The Next Level (Jumanji: Iduća razina) pronađite u članku.

Hrvatski naziv:

Jumanji: Iduća razina

Žanr filma:

Akcija, avantura, komedija

Redatelj:

Jake Kasdan

Scenarist:

Jeff Pinkner, Scott Rosenberg

Glumci:

Karen Gillan, Dwayne Johnson, Madison Iseman

Radnja ukratko:

U Jumanji: The Next Level, banda se vraća, ali igra se promijenila. Kako se vračaju u Jumanji kako bi spasili jednog od svojih, otkrivaju da ništa nije onako kako su očekivali. Igrači će morati smoći hrabrosti istražiti nepoznato i neistraženo, od sušnih pustinja do snježnih planina, kako bi pobjegli iz najopasnije igre na svijetu.

Recenzija: Jumanji: The Next Level (Jumanji: Iduća razina, 2019)

Stigao nam je novi film Jumanji franšize, Jumanji: The Next Level (Jumanji: Iduća razina), koji je direktni nastavak na Jumanji: Welcome to the Jungle iz 2017. godine.

Neko vrijeme je prošlo otkako su naši junaci, tada obični srednjoškolci, kompjuterski geek Spencer, sportaš Fridge, popularna Bethany i povučena Martha zaigrali davno zaboravljenu igru Jumanji. S obzirom na to da ih je tada igra doslovno usisala te su u tijelima svojih avatara morali završiti igru i preživjeti sve izazove izbjegavajući stvarne životne opasnosti, naši junaci su jedva čekali ostaviti igru daleko zakopanu u prošlosti. No jesu li u tome uspjeli?

Kada jedan od njih iznova završi u igri, ostatak ekipe odlazi za njim u misiju spašavanja. U međuvremenu se igra očigledno promijenila kako i ekipa koja je završila u njoj. Avatari su drugačiji, neki novi likovi su se ubacili a igra nikad nije bila teža i opasnija. Prošli put su svi uspjeli uspješno završiti igru, hoće li i ovoga puta biti tako?

Recenzija: Jumanji: The Next Level (Jumanji: Iduća razina, 2019)

Nakon vrlo zabavnog Jumanji filma iz 2017. godine, očekivanja za Iduću razinu su bila zaista visoka. I na sreću, mora se reći da ekipa nije razočarala, zapravo, rekao bi da su na potpuno istoj razini kao i njegov prethodnik.

Iako mu je centralni koncept možda još malo više nategnut nego kod prošlog filma, Jumanji: The Next Level je u najmanju ruku jednako dobar kao njegov prethodnik, a nekada čak i bolji. U suštini, ovaj film je, baš kao i prošli, čista i odlična zabava, avantura s puno humora.

Promjena tijela na koju su fanovi već navikli je zaista dignuta na Iduću razinu, mijenjajući stvari dovoljno kako bi se osjećale svježima. Zaista su ti novi igrači vjerojatno najveće bogatstvo novog filma; nekoliko njih temeljito je perforiralo čitav doživljaj, iako imaju prilično malu količinu vremena na ekranu.

Recenzija: Jumanji: The Next Level (Jumanji: Iduća razina, 2019)

Jumanji: The Next Level (Jumanji: Iduća razina) je često vrlo zabavan, urnebesno smiješan (iako je to subjektivno) i mora se priznati, neobično drag. Nije posebno dubok ili čak upečatljiv, ali on to i ne mora biti. On je vrlo dobar provod u kinu, a drugo nam ni ne treba. Očito je da nešto bolja tematika i, možda, bolja razrađenost ne bi bilo loši, ali to jednostavno nije takav film i to je sasvim u redu. Iako možda na vas ne bude utjecao kao neki najbolji filmovi ove godine, zasigurno će vam staviti osmijeh na lice i zabaviti vas na nekoliko sati.

Osim toga, Jumanji: The Next Level vođen je isključivo likovima, te mu čak polazi za rukom ugurati neku istinsku emocionalnu povezanost, kroz dobro uvučenu dinamiku između Devita i Glovera, u svoju inače nadnaravnu tematiku. Gluma mu je također vrlo jednostavna, ali fantastično odrađena, potpuno vas uranja u ideju da su ove glavne zvijezde zapravo četvero tinejdžera i dva starca.

Recenzija: Jumanji: The Next Level (Jumanji: Iduća razina, 2019)

Glavna mana Jumanji: Welcome to the Jungle filma je bio njegov negativac, nažalost, istu stvar su ponovili i ovdje, odnosno posljednji obračun je bio jako kratak i razočaravajuć. Šteta što nisu uočili da je to bila glavna mana prvog filma i pokušali ju ovdje ispraviti.

Vizualno film izgleda savršeno, zaista imate osjećaj da ste ušli u neku igru iz 90tih, punu zabavnih likova, novih lokacija, raznih avantura i toliko zabave da ne želite da završi.

Jumanji: The Next Level (Jumanji: Iduća razina) gotovo sigurno neće osvojiti nikakve Oscare, ali mene je zabavio, držao dobro nasmijanim, te je tip filma koji nikada ne stari, uvijek se može pogledati, a od vas vraća u djetinjstvo i stvara vam želju da i vi sudjelujete s njima u ovoj epskoj avanturi. Ako ste pogledali Welcome to the Jungle i svidio vam se, The Next Level vas sigurno neće razočarati.

Vaša ocjena filma Jumanji: The Next Level

Similar Posts