Recenzija: Last Flag Flying (2017) - Svijet filma

Recenzija: Last Flag Flying (2017)

Pogledali smo novi komedija-drama film, u kojem glume Bryan Cranston, Laurence Fishburne i Steve Carell, Last Flag Flying.

Žanr filma:

Komedija, drama, ratni

Redatelj:

Richard Linklater

Scenarist:

Richard Linklater, Darryl Ponicsan

Glumci:

Bryan Cranston, Laurence Fishburne, Steve Carell

Recenzija: Last Flag Flying (2017)

Last Flag Flying ja Američka drama komedija, redatelja Richard Linklater i scenarista Linklater i Darryl Ponicsan, pravljen prema knjizi istog imena iz 2005 godine. Zvijezde filma su Steve Carell, Bryan Cranston i Laurence Fishburne.

Trideset godina nakon što su zajedno služili u Vietnamu, bivši vojnik Larry “Doc” Shepherd se nalazi sa svojim starim prijateljima, bivšim marincima Sal Nealon i Reverend Richard Mueller, kako bi pokopali njegovog sina, mladog marinca koji je poginuo i Iračkom ratu.

Mnogi će pomisliti da je ovo još jedna Američka ratna propaganda, ali ovog puta to nije slučaj. Ako išta baš je suprotno, film pokazuje ružne strane Američkog, ali i svakog drugog ratovanja. Iako tragičan i dramatičan film, uz pomoć odličnog Bryan Cranstona, film je često i duhovit. Iako se možda malo pretjerano čini u nekim teškim trenucima, odličan je primjer razbijanja te tragične situacije.

Što se tiče ostatka glumačke postave, Carell i Fishburne, njih dvojica više tu služe kao predmeti oko kojih će Cranstona zbijati šale. Ne da je to loše napravljeno, ali šteta je imati takva dva, također odlična glumca u filmu, a potpuno ih ne iskoristiti.

Tema je teška, ružna i uopće ne zanimljiva. Cijeli film putuju prevesti tijelo Carellovog preminulog sina na groblje, te se film fokusira samo na njihovo ponovno uspostavljanje prijateljstva, te baš većinom proturatnu propagandu.

Last Flag Flying nije pretjerano zanimljiv, ali nije ni pretjerano dosadan, nije velika komedija, ali nasmijat će vas koji puta, nije nešto što ćete pamtiti, ali vjerojatno niti nešto što ćete baš mrziti i svakako se može pogledati.

Similar Posts