Trailer: Halloween (2018) - Svijet filma

Zašto Halloween 2018 ignorira nastavke?

U ovom članku vam donosimo zašto je scenarist filma, Danny McBride, odlučio ignorirati sve nastavke, osim originalnog Halloween (1978) filma. 
Originalni Halloween film je zapravo začetnik slasher podžanra horor filmova i pratio je ubojicu bez osjećaja dok bježi iz mentalne institucije u svoj rodni grad kako bi počinio još krvavih ubojstava. On prati tinejdžericu imena Laurie (Jamie Lee Curtis) kroz priču, a film završava tako što Michaelov doktor ga upuca šest puta – samo kako bi njegovo tijelo nestalo.

Nakon što je taj originalni Halloween film postao hit, na John Carpentera je stvoren pritisak da napravi nastavak. Iako je Carpenter mislio da je priča završena, on je nevoljko napisao skriptu i napravio nastavak. Kako bi začinio priču, on je uključio otkriće da su Laurie i Michael Myers brat i sestra, kako bi dao ubojici motiv. Kasniji filmovi su zadržali taj preokret, čak i Rob Zombie remake filmovi, ali među fanovima je to uvijek bilo pomalo kontroverzni element, zato što su mislili da je time uklonjen jedan dio Michaelove misterioznosti.

Ovaj nastavak će ignorirati sve prethodne dijelove, osim originala, upravo iz razloga kako bi uklonio ovu priču o njihovoj povezanosti. Tako je u intervju za Nerdist, jedan od scenarista filma Danny McBride objasnio logiku oko toga:

“Tiskao sam da se to ukloni od samog početka. Mislio sam kako postoji jedna era u kojoj on više nije bio tako strašan kao prije, činilo se previše osobnim. Ja više nisam bio uplašen Michael Myersom, zato što nisam njegov jeb… brat. [Mislili smo] ne bi li bilo interesantnije vidjeti što će se dogoditi ako on to više nije? Što to otvara za nas ako nije samo nasumično ubijanje ono što je utjecalo [Laurie Strode] sve te godine?”

Mislim da McBride ima pravo što je uklonio taj zaplet, jer otvara razna nova vrata za ovaj Halloween film. Trailer filma je čak uvrstio šalu o ideji da su Laurie i Michael u rodu, te je odbacio kao glasinu.

U ovom prvom traileru za Halloween čini se kako je Laurie sada ušla u cipele Dr. Loomis iz originalnog filma, te čeka Michaelov neizbježan povratak i trudi se napraviti sve kako bi spasila živote jednom kada ubojstva počnu. S obzirom na to da je za mnoge ovo zadnji projekt u ovoj franšizi – uključujući Jamie Lee Curtis – postoji mogućnost da će film napraviti hrabar korak, te ubiti Michael Myersa jednom za sva vremena, kao što je to Carpenter planirao u svom Halloween II iz 1981 godine.

Napišite nam što mislite o ovakvom raspletu. Mislite li da je dobra ideja zanemariti sve ostale nastavke samo kako bi se priča o njihovom odnosu izmijenila?

Možete nam se pridružiti na dodatnoj raspravi i u našoj grupi.

Trailer filma Noć Vještica (Halloween)

Similar Posts