Nemojte očekivati Targaryense ili Zmajeve u ‘Game Of Thrones’ Prequelu

Nemojte očekivati Targaryense ili Zmajeve u ‘Game Of Thrones’ Prequelu

Zima dolazi za nade fanova koji su mislili da će HBO ‘Game of Thrones‘ prequel istražiti povijest Targaryensa ili postanak zmajeva. 
Prequel serija koja još nema službeni naziv, ali glasine kažu da će se zvati ‘The Long Night‘, se neće odvijati 10 000 godina prije originalne serije kako se prvo mislilo, nego ‘samo’ 5000 godina prije. Te su vijesti izašle dok je George R.R. Martin pričao o nadolazećoj ‘Fire and Blood’ knjizi, koja je povijesni pregled Targaryen dinastije. Zbog vremenskih rokova koje smo dobili, vjerojatno nećemo vidjeti ni jednog od predaka Daenerys Targaryen u novoj seriji.

Povezano: Game of Thrones datum izlaska i video teaser

Razlog tome jest da su to još tisuće godina prije uzdignuća Valerije iz Essosa, gdje je kuća Targaryen pokrenula svoje zmajsko carstvo.

Nemojte očekivati Targaryense ili Zmajeve u ‘Game Of Thrones’ Prequelu

Prema Martinu:

“… bliže je 5000 godina. Ali u pravu ste. Westeros je znatno drugačije mjesto. Nema King’s Landinga. Nema Iron Throne. Nema Targaryena – Valyria je tek započela svoje uzdizanje sa svojim zmajevima i velikim carstvom koje je izgrađeno. Mi se nosimo s drugačijim i starijim svijetom i nadamo se, da će to biti dio zabave ove serije.”

I dok Targaryen ime vjerojatno neće biti ni spomenuto u seriji, ovo bi nas moglo smjestiti u vrijeme uzdizanja nekih velikih kuća iz Westerosa.

O tome kada su zapravo zmajevi postali vojna sila Kuće Targaryen, obitelj nije ni dobila svoju moć dok Valyria nije uništena kada su samo Dragonridersi preživjeli. Kako Westeros.org pojašnjava

Dok se Westeros oporavljao od Duge Noći, u Essosu, mirni ovčarski narod Valirskog poluotoka nalazi zmajeve jazbine u Fourteen Flames, ogromni vulkanski lanac koji se proteže preko vrata poluotoka. Valiriansi pripitomljavaju zmajeve s magijom, što im daje sredstva da steknu utjecaj na tom području. Osnovana je Valyrian Freehold.

I dok ćemo vjerojatno vidjeti neke kuće spomenute, Dragonridersi vjerojatno neće biti među njima. Moglo bi biti moguće da će se zmaj ipak pojaviti u seriji, ali ako to učine, to bi vjerojatno bilo samo kratko.

Similar Posts