Recenzija: Allied (2016)

U 1942-goj špijun u Sjevernoj Africi upoznaje ženu iz Francuskog pokreta otpora na smrtonosnoj misiji iza neprijateljskih linija. Kada se ponovno susreću u Londonu, njihov odnos je stavljen na kušnju teretima rata.

Žanr filma:

Akcija, drama, romantika

Redatelj:

Robert Zemeckis

Scenarist:

Steven Knight

Glumci:

Brad Pitt, Marion Cotillard, Jared Harris

 Tajna veza (2016) on IMDb

allied
Allied

Allied je zamišljen kao špijunski film, nešto u stilu Casablance i mada nije loš film, mislim da nije ispunio očekivanja.

Dvoje vrhunskih glumaca, Brad Pitt i Marion Cotillard, koji su i jedini važni glumci u filmu, nisu bili na svojim vrhuncima. Uspoređujući s glumcima u filmu La La Land, Ryan Goslingom i Emmom Stone, ovih dvoje nisu ni izbliza stvorili jednaku privlačnost. Jednostavno se nisam uspio povezati s njima.

Priča u filmu i nije tako loša, samo nekako se čini kratka, mada je film sam poprilično dugačak (124 minute).

Prvi dio filma se odvija upravo u Casablanci, gdje je Max Vatan (Brad Pitt) poslan kako bi ubio Njemačkog ambasadora uz pomoć Marianne Beauséjour (Marion Cotillard), gdje se oni i očekivano zaljube.

Drugi dio filma se odvija u Londonu, nekoliko godina poslije i isprva prikazuje njihovu idiličnu vezu, koja se u vrlo kratkom vremenu pretvara u pravu špijunsku dramu.

Najveći problem te cijele priče, pogotovo drugog dijela, mi je to što je nekako prebrzo razriješen. Objašnjenje cijele drame i gotovo cijelog filma je praktički bilo u jednoj rečenici.

U svakom slučaju jedan ok, solidan film za pogledati, ali sigurno ne nešto što će se dugo pamtiti, očekivanja su bila puno veća od onoga što je film ponudio.

Similar Posts