Recenzija: Allied (2016)

U 1942-goj špijun u Sjevernoj Africi upoznaje ženu iz Francuskog pokreta otpora na smrtonosnoj misiji iza neprijateljskih linija. Kada se ponovno susreću u Londonu, njihov odnos je stavljen na kušnju teretima rata.

Žanr filma:

Akcija, drama, romantika

Redatelj:

Robert Zemeckis

Scenarist:

Steven Knight

Glumci:

Brad Pitt, Marion Cotillard, Jared Harris

 Tajna veza (2016) on IMDb

allied
Allied

Allied je zamišljen kao špijunski film, nešto u stilu Casablance i mada nije loš film, mislim da nije ispunio očekivanja.

Dvoje vrhunskih glumaca, Brad Pitt i Marion Cotillard, koji su i jedini važni glumci u filmu, nisu bili na svojim vrhuncima. Uspoređujući s glumcima u filmu La La Land, Ryan Goslingom i Emmom Stone, ovih dvoje nisu ni izbliza stvorili jednaku privlačnost. Jednostavno se nisam uspio povezati s njima.

Priča u filmu i nije tako loša, samo nekako se čini kratka, mada je film sam poprilično dugačak (124 minute).

Prvi dio filma se odvija upravo u Casablanci, gdje je Max Vatan (Brad Pitt) poslan kako bi ubio Njemačkog ambasadora uz pomoć Marianne Beauséjour (Marion Cotillard), gdje se oni i očekivano zaljube.

Drugi dio filma se odvija u Londonu, nekoliko godina poslije i isprva prikazuje njihovu idiličnu vezu, koja se u vrlo kratkom vremenu pretvara u pravu špijunsku dramu.

Najveći problem te cijele priče, pogotovo drugog dijela, mi je to što je nekako prebrzo razriješen. Objašnjenje cijele drame i gotovo cijelog filma je praktički bilo u jednoj rečenici.

U svakom slučaju jedan ok, solidan film za pogledati, ali sigurno ne nešto što će se dugo pamtiti, očekivanja su bila puno veća od onoga što je film ponudio.

Druge je zanimalo i ovo...