Avengers: Endgame prodaje 5 puta više karata od Avengers: Infinity War

Avengers: Endgame – predviđa se obaranje Svjetskog Rekorda Zarade

Predviđa se da će Avengers: Endgame razbiti najveći svjetski rekord prvog vikenda otvaranja tako što će debitirati s više od 800 milijuna dolara. Marvel Filmski Svemir je imao skromne početke u ranim danima Faze 1, ali je profil franšize eksponencijalno rastao nakon što je film Avengers izašao 2012. godine. Taj je film zaradio $1.5 milijardi na kino blagajnama i čvrsto je uspostavio MCU kao jednu od najuspješnijih filmskih franšiza (najuspješniju). U sedam godina od tada, Marvel je samo rastao na istaknutom mjestu, uspješno stvarajući hit filmove iz opskurnih i drugorazrednih likova kao što su Čuvari galaksije i Ant-Man.

Avengers: Endgame - predviđa se obaranje Svjetskog Rekorda Zarade

S izlaskom filma Captain Marvel ranije ovog mjeseca, MCU je sada prešao zaradom $18 milijardi, a ta brojka će znatno narasti već ovog mjeseca (nastavit će se i u idućem). Ovog mjeseca nam dolazi premijera filma Avengers: Endgame, nastavka hita koji je zaradio $2 milijarde, Infinity Wara. Već sada, predviđa se da će Endgame oboriti Američki rekord na kino blagajnama u prva tri dana prikazivanja, a također se čini da bi mogao i oboriti rekord po najvećoj zaradi u povijesti.

Prema Deadline, Endgame bi mogao zaraditi čak $840 milijuna u svom prvom vikendu otvaranja. To bi bilo gotovo $200 milijuna više od trenutnog rekorda koji drži Infinity War s $640.5 milijuna. Naravno, još uvijek ima vremena da se ta predviđanja promjene, ali čini se da će Endgame ostvariti najveću do sada zaradu.

Trailer: Avengers Endgame (2019)

Razlog za tako veliko uvećanje između ta dva filma leži u Kineskom tržištu. Infinity War je prikazan na Kineskom tržištu 11. svibnja 2018. godine, dok će Avengers: Endgame otvoriti u Kini 24. travnja 2019. godine. To znači da što god Endgame zaradi u Kini da će se pribrojati njegovom vikend otvaranju. Infinity War je zaradio oko $191 milijun, što znači da ako Endgame zaradi sličnu cifru, trebao bi prijeći preko $800 milijuna. Postoji i šansa da zaradi više od Infinity War u većini teritorija, s obzirom na to da je ovo kulminacija 22 međusobno povezana filma i završetak Infinity Sage i fanovi diljem svijeta na mogu dočekati vidjeti što će se dogoditi. Marvel je bio izrazito tajnovit tijekom ove svoje marketinške kampanje, koja je samo povećala razlog za gledanje filma.

Ne treba ni reći da će Endgame biti jedan od najvećih (najveći) komercijalnih hitova 2019. godine; jedino pitanje ostaje može li biti i najveći u povijesti. Ako ima jedna stvar koja radi protiv toga, onda je to dužina filma koja je malo preko 3 sata, što znači da će biti nešto manje dnevnih prikazivanja u kinima, ali to ne bi trebalo imati prevelik negativni utjecaj na njegovu ukupnu zaradu na kino blagajnama.

Druge je zanimalo i ovo...