Avatar se vratio na prvo mjesto filma s najvećom zaradom ikad!

Avatar se vratio na prvo mjesto filma s najvećom zaradom ikad!

Avatar je ponovno zauzeo svoju krunu kao najunosniji film svih vremena, a film Jamesa Camerona iz 2009. dostigao je novu najvišu razinu na kino blagajnama pobijedivši Avengers: Endgame iz 2019. godine, koji je te godine zauzeo prvo mjesto sa svojih 2.790 milijardi dolara .

No, zahvaljujući ponovnom objavljivanju Avatara u Kini, Deadline izvještava da je Avatar već zaradio dovoljno da poveća svoj udio na blagajni na 2,798 milijardi dolara.

Nagli porast prodaje ulaznica za Avatar dolazi kad se kineska kina ponovno otvaraju nakon pandemije COVID-19, koja je zabilježila navalu gledatelja željnih povratka u kina. A budući da većina glavnih zapadnih filmskih studija tek treba objaviti nove naslove (s obzirom na to da veći dio svijeta još uvijek ima vrlo ograničene kino kapacitete), to ostavlja dovoljno prostora za ponovno objavljivanje popularnih naslova poput Avatara u međuvremenu.

Budući da je ostatak vikenda još uvijek pred njim, sve je samo zajamčeno da će Avatar nastaviti povećavati ​​prednost tijekom sljedećih nekoliko dana. To je najnoviji razvoj u tekućoj (i pomalo sitnoj) borbi za dosadašnji rekord u blagajni. Još kad su se Avengers: Endgame prikazivali u kinima, Disney je prekovremeno radio kako bi osigurao da zauzme prvo mjesto, ponovno puštajući film nekoliko tjedana nakon početnog prikazivanja, uz obećanja o dodatnoj izbrisanoj sceni kako bi povećao broj.

Također je moguće da bi Endgame mogao ponovno osvojiti svoju krunu: Disney je znao vratiti svoje Marvelove filmove u kina u sklopu maratona ili događaja prije nego što izađu glavni novi filmovi. Dakle, potpuno je moguće da bi se Endgame mogao vratiti u kina kako bi u budućnosti opet stisnuo Avatara – pogotovo ako američka kina usvoje sličnu strategiju kako bi pomogla povratku u kina nakon COVID-a tijekom nadolazećih mjeseci.

Naravno, ovdje je pravi pobjednik, kao i obično, tvrtka Walt Disney. Budući da je Disney kupio 20th Century Fox (i s njim i filmove Avatar) davne 2019. godine, tvrtka će zauzeti prvo mjesto na blagajni bilo da Avengers ili Avatar završe na vrhu.

Similar Posts