kevin james

Kevin James filmovi – Top 10 najboljih

Kevin James, ili punim imenom, Kevin George Knipfing, rodio se 26. travnja 1965. u Mineoli, Long Island, New York, SAD. Već na prvi pogled mnogi će ga prepoznati kao takozvanog “Kralja Queensa”, upravo zbog njegove uloge u seriji The King of Queens. U njoj je glumio od 1998. godine, pa sve do 2007., a u svojoj je glumačkoj karijeri često bio u komedijama, kada je o filmovima riječ.

Isto tako, često je u svojim ulogama glumio šeprtljavog, ali simpatičnog lika, koji na ovaj ili onaj način uspije pobijediti izglede i ostvariti svoj zacrtani cilj te osvojiti djevojku svojih snova. Na našem popisu nalazi se nekolicina takvih filmova, uz pokoji film nešto drukčije radnje. Uz to, možemo vidjeti da se u serijama i filmovima u kojima glumi Kevin James, nerijetko pojavljuje i njegov brat, Gary Valentine, koji je također glumac i stand-up komičar.

kevin james
Foto: Shutterstock

Kevin James filmovi – 10 najboljih

Kada pogledamo profil ovog glumca na stranici IMDb, možemo vidjeti da se u karijeri našao u više od 40 različitih uloga u filmovima i serijama. Iako smo istaknuli da je njegova najpoznatija uloga iz jedne serije, za ovaj popis smo se fokusirali samo na filmove, dok ćemo serije ostaviti za neku drugu prigodu. Recimo stoga kojih je 10 najboljih filmova Kevina Jamesa!

10. Little Boy (2015) 

Žanr: Drama, povijesni, ratni 
Redatelj: Alejandro Monteverde 
Glumci: Jacob Salvati, Emily Watson, David Henrie 

Radnja ukratko: U ovom filmu uloga Kevina Jamesa nije toliko istaknuta, ali radi se o jednom dirljivom filmu koji se morao naći na popisu. Automehaničar James Busbee (Michael Rapaport) je poslan u borbu tijekom Drugog svjetskog rata, a iza sebe ostavlja svoju ženu Emmu (Emily Watson) i dva sina, Londona (David Henrie) i Peppera (Jakob Salvati). Pepper je jako bio povezan sa svojim ocem te se teško nosi s njegovom odsutnošću i jedva čeka da se on vrati kući. Susret s mađioničarem (Ben Chaplin) i savjeti svećenika (Tom Wilkinson) uvjeravaju Peppera da ima moć vratiti svog oca, a da ona leži u njemu. 

9. True Memoirs of an International Assassin (2016) 

Žanr: Akcija, komedija, krimi 
Redatelj: Jeff Wadlow 
Glumci: Kevin James, Kim Coates, Maurice Compte 

Radnja ukratko: Sam Larson (Kevin James) je skromni uredski službenik koji svoje slobodno vrijeme provodi pišući triler roman o plaćenom ubojici poznatom kao “The Ghost”. Ime romana je Memoari međunarodnog ubojice, a pisanje mu služi kao utočište od svakodnevice. Nakon što ga dovrši, uspijeva ga objaviti u tvrtki za e-knjige. Nažalost, tvrtka mijenja naslov u Istiniti memoari međunarodnog ubojice i prodaje je kao nefikcijsku knjigu. Zbog ogromnog uspjeha knjige, Sam slaže da ona doista jest istinita, a tada ga vođa venezuelanskih pobunjenika otme i naredi mu da ubije korumpiranog predsjednika zemlje. 

8. Zookeeper (2011) 

Žanr: Komedija, fantazija, obiteljski 
Redatelj: Frank Coraci 
Glumci: Kevin James, Rosario Dawson, Leslie Bibb 

Radnja ukratko: Griffin Keyes (Kevin James) je dobrica i jedan je od najomiljenijih čuvara u zoološkom vrtu Franklin Park, ali budući da mu je ugodnije vrijeme provoditi sa životinjama nego ženama, njegov ljubavni život nije na nekoj zavidnoj razini. Kad Griffin odluči da je jedini način kako pronaći djevojku okušati se u nekom malo glamuroznijem poslu, životinje počnu paničariti. Kako bi ga spriječile da ode, otkrivaju svoju tajnu sposobnost govora i nude se da će ga naučiti pravilima udvaranja. 

7. Grown Ups (2010) 

Žanr: Komedija 
Redatelj: Dennis Dugan 
Glumci: Adam Sandler, Salma Hayek, Kevin James 

Radnja ukratko: Smrt njihovog košarkaškog trenera iz djetinjstva dovodi do ponovnog susreta nekih starih prijatelja, koji su se okupili na mjestu na kojem su proslavili svoje košarkaške naslove u djetinjstvu. Što više vremena provode zajedno, sve više shvaćaju da se, iako sada već imaju obitelji, nisu previše promijenili od svojih mladih dana. 

6. Here Comes the Boom (2012) 

Žanr: Sportski, akcija, komedija 
Redatelj: Frank Coraci 
Glumci: Kevin James, Salma Hayek, Henry Winkler 

Radnja ukratko: Nekada sveučilišni hrvač, Scott Voss (Kevin James) sada je 42-godišnji profesor biologije u srednjoj školi koja propada. Kada financijski rezovi zaprijete školskom glazbenom programu i njegovom učitelju, Martyju Strebu (Henry Winkler), koji je Scottov dragi prijatelj, on odluči nešto poduzeti po tom pitanju. Odluči da će postati, ni manje ni više, profesionalni borac u MMA-u i tako zaraditi novce potrebne za sačuvati glazbeni program u školi. Iako školska medicinska sestra koja mu se jako sviđa, Bella Flores (Salma Hayek), misli da je on lud, Scott neće odustati. 

5. I Now Pronounce You Chuck & Larry (2007) 

Žanr: Komedija, romantični  
Redatelj: Dennis Dugan  
Glumci: Adam Sandler, Kevin James, Jessica Biel  

Radnja ukratko: Chuck Levine (Adam Sandler) i Larry Valentine (Kevin James) su dugogodišnji prijatelji, a također i rade zajedno kao vatrogasci. Larry je udovac koji još nije prebolio smrt supruge Paule i ima velikih problema kako prebaciti police osiguranja sa ženinog imena na njihovu djecu. Brine ga budućnost njegovih klinaca, no kada Larry spasi Chucku život na jednom zadatku, Chuck mu ostane veliki dužnik, a Larry je smislio kako mu se ovaj može odužiti: ako njih dvojica postanu homoseksualni partneri pred zakonom, Larryjevi klinci će dobiti toliko željeno osiguranje. 

4. Pixels (2015) 

Žanr: Akcija, komedija, fantazija 
Redatelj: Chris Columbus 
Glumci: Adam Sandler, Kevin James, Michelle Monaghan 

Radnja ukratko: Kada vanzemaljci presretnu video reklame klasičnih arkadnih igara i krivo ih protumače kao objavu rata, napadnu Zemlju koristeći upravo te igre kao zadatke koje Zemljani moraju pobijediti. Znajući da mora nešto poduzeti po tom pitanju, predsjednik Will Cooper (Kevin James) regrutira svog prijatelja iz djetinjstva, bivšeg prvaka u video igrama i instalatera kućnih kina, Sama Brennera (Adam Sandler), kako bi ovaj vodio tim starih arkadnih igrača i tako spasio opstanak svog planeta. U tom timu naći će se i sam predsjednik Cooper.

3. The Dilemma (2011) 

Žanr: Komedija, drama, romantika 
Redatelj: Ron Howard 
Glumci: Vince Vaughn, Kevin James, Wynona Ryder 

Radnja ukratko: Dugogodišnji prijatelji Ronny (Vince Vaughn) i Nick (Kevin James), partneri su u tvrtki koja se bavi dizajnom automobila. Marljivo pokušavaju osigurati si prekretnicu u poslovanju koja će im živote promijeniti nabolje, a kada do takve prilike zaista i dođe, Ronny će slučajno uočiti Nickovu ženu (Wynona Ryder) u zagrljaju drugog muškarca (Channing Tatum). Bit će rastrgan dilemom treba li reći Nicku što se događa ili pustiti da stvari idu svojim tokom.  Ta će ga dilema iz dana u dan sve više mučiti i počet će utjecati na njegovo psihološko stanje.

2. Paul Blart: Mall Cop (2009) 

Žanr: Komedija, akcija, krimi 
Redatelj: Steve Carr 
Glumci: Kevin James, Keir O’Donnell, Jayma Mays 

Radnja ukratko: Samohrani otac iz predgrađa, Paul Blart (Kevin James), radi u trgovačkom centru kao zaštitar kako bi spojio kraj s krajem i svoj posao shvaća vrlo ozbiljno, iako većina njegovih kolega i kupaca to ne shvaća. Kako se približavaju praznici, grupa kriminalaca želi opljačkati trgovački centar te uzima taoce, uključujući i Paulovu kći. Shvaća da nitko ne poznaje taj centar kao on te se odlučuje sam boriti protiv svih, iako su šanse gotovo nepostojeće da će uspjeti. 

1. Hitch (2005) 

Žanr: Komedija, romantika 
Redatelj: Andy Tennant 
Glumci: Will Smith, Eva Mendes, Kevin James 

Radnja ukratko: Trener za romantične spojeve, Alex “Hitch” Hitchens (Will Smith), mentor je nespretnom klijentu, Albertu (Kevin James), koji se nada osvojiti srce glamurozne Allegre Cole (Amber Valletta). Dok Albert napreduje, Hitchens se suočava s vlastitim romantičnim neuspjesima kada provjerene tehnike ne uspiju na Sari Melas (Eva Mendes), tabloidnoj novinarki koja istražuje prljavštinu o ljubavnom životu Allegre Cole. Kada Sara otkrije Hitchensovu konekciju s Albertom, sada Allegrinim dečkom, to prijeti uništenjem obje veze. 

Similar Posts