Serije - Najbolje Serije 2019/2020

Najbolje serije 2018., 2019., 2020., 2021. i 2022. koje morate pogledati

Najbolje serije 2020. godine 

The Mandalorian – Sezona 2 

Najbolje serije 2018., 2019., 2020., 2021. i 2022. koje morate pogledati

Žanr serije: Akcija, avantura, fantastika, SF 
Kreator: Jon Favreau 
Glumci: Pedro Pascal (The Mandalorian), Werner Herzog (Klijent), Nick Nolte (Kuiil), Giancarlo Esposito (Moff Gideon) 

Radnja ukratko: Lovac na glave znan samo kao Mando (Pedro Pascal) dobije težak zadatak hvatanja pedesetogodišnjeg djeteta, koje pripada istoj vrsti kao i slavni Jedi učitelj Yoda. Kada shvati da njegov klijent (Werner Herzog), planira nauditi djetetu, Mando prekrši kodeks svoje struke i držeći se kodeksa Mandalorijanaca spasi dijete i postane odmetnik, putujući diljem galaksije kako bi spasio dijete od ostataka svrgnutog Imperija. 

Osvrt ukratko: Druga sezona bila je pravo remek-djelo koje je uspjelo biti čak i bolje od nevjerojatne prve sezone. Uz malo drugačiji smijer, ali držeći korak s općim tonom serije, druga sezona donijela nam je još jednu sjajnu priču s nevjerojatnim razvojem likova, koja je uspjela povezati Mandalorijana i učiniti ga, potpuno sada, dijelom George Lucasove nevjerojatne franšize. 

Ocjena: IMDb 8.7/10, RottenTomatoes 95%


Westworld – Sezona 3 

Recenzija: Westworld - Sezona 3

Žanr serije: Drama, misterija, sci-fi 
Kreator: Lisa Joy, Jonathan Nolan 
Glumci: Evan Rachel Wood, Jeffrey Wright, Ed Harris 

Radnja ukratko: Postavljena na sjecištu bliske budućnosti i zamišljene prošlosti, istražuje svijet u kojem svaki ljudski apetiti može biti zadovoljen, bez daljnjih posljedica. 

Osvrt ukratko: Još jedna odlična Westworld sezona, iako malo usporene, i dalje vrlo zanimljive priče pune zaokreta. Dala je odgovore na dosta pitanja iz prošlosti, dok je otvorila neka nova. Glumačka ekipa je fantastična, kako stara, tako i novi dodaci. Vizualno serija je jedna od najboljih na malim ekranima. Pitanje je samo, je li smjer u kojem su krenuli s ovom sezonom dobar, zato što više ne istražujemo “Westworld” tematske parkove, nego smo prešli u novi vanjski svijet budućnosti. 

Ocjena: IMDb 8.5/10, RottenTomatoes 78%


Narcos: Mexico Sezona 2 

Najbolje serije 2018., 2019., 2020., 2021. i 2022. koje morate pogledati

Žanr serije: Biografija, krimi, drama 
Kreator: Carlo Bernard, Chris Brancato, Doug Miro 
Glumci: Diego Luna, Scoot McNairy, Teresa Ruiz 

Radnja ukratko: Uspon kartela Guadalajara dok američki agent DEA saznaje opasnost od ciljanja narkotika u Meksiku. 

Osvrt ukratko: Još jedna vrlo dobra sezona, iako možda najslabija u Narcos serijalu. Odlična gluma, visoka produkcija, dobra i uglavnom napeta priča, malo pokvarena povremenim usporenim dijelovima, s nekoliko nepotrebnih priča i nekako ubrzanim završetkom. 

Ocjena: IMDb 8.4/10, RottenTomatoes 90%


Kingdom – sezona 2 

Najbolje serije 2018., 2019., 2020., 2021. i 2022. koje morate pogledati

Žanr serije: Akcija, triler, horor 
Kreator: Kim Seong-hun 
Glumci: Ju Ji-hoon, Bae Doona, Ryu Seung-ryong 

Radnja ukratko: Smješten u korejskom srednjovjekovnom razdoblju Joseona, priča o krunskom princu koji je poslan na samoubilačku misiju kako bi istražio tajanstvenu kugu koja se širi po njegovoj zemlji. Istina prijeti kraljevstvu, kad otkrije da je to zastrašujuća epidemija u obliku zombija. 

Osvrt ukratko: Vrlo vjerojatno najbolja zombi serija ikada napravljena ili barem u samom vrhu. Scenarij druge sezone je vrhunski, režija na istom nivou, a sama sezona je nabijena akcijom, napetom radnjom povezanom sa zombie epidemijom, kao i prevratima na političkom vrhu Koreje 1600tih godina. Vizualno je spektakularna, ima nekih odličnih, ne tipičnih scena za zombi serije, te vrlo dobru glumu zbog koje ćete navijati za glavne likove. 

Ocjena: IMDb 8.3/10, RottenTomatoes 94%


ZeroZeroZero (2020) 

Recenzija: ZeroZeroZero (2020-)

Žanr serije: Krimi, drama 
Kreator: Leonardo Fasoli, Mauricio Katz, Stefano Sollima 
Glumci: Andrea Riseborough, Giuseppe De Domenico, Dane DeHaan 

Radnja ukratko: Pošiljka kokaina putuje u Europu, počevši od trenutka kada moćni kartel talijanskih kriminalaca odluči da ga kupi, kroz putovanje kroz Meksiko, do njegove pošiljke preko Atlantskog oceana. 

Osvrt ukratko: Još jedna vrlo dobra narko krimi serija, zanimljive, iako već dosta puta viđene priče, gledane s tri strane, prolaska visoko ovisnih proizvoda od proizvođača skroz do prodavača i sve između. Ponekad malo previše ulaze u detalje likova, što ne bi možda bilo loše kada bi fokus bio na jednog ili dvoje, ali ovdje ih ima hrpa pa često takve situacije uspore seriju. Vizualno je serija uredu, ali viđao sam i višu produkciju na serijama ovog tipa. 

Ocjena: IMDb 8.1/10, RottenTomatoes 94%


Upload (2020) 

Najbolje serije 2018., 2019., 2020., 2021. i 2022. koje morate pogledati

Žanr serije: Sci-fi 
Kreator: Greg Daniels 
Glumci: Andy Allo, Robbie Amell, Kevin Bigley 

Radnja ukratko: Muškarac je u mogućnosti izabrati zagrobni život nakon svoje prerane smrti. 

Osvrt ukratko: Odlična premisa koja postaje sve bolja i bolja kako serija odmiče, te će vas pošteno nasmijati, zabaviti i zaintrigirati u isto vrijeme. Svijet serije vizualno predivan i maštovit, a njegovi likovi dobro razrađeni. Gluma također odlična, pogotovo glavnog glumca Robbie Amella i glumice Andy Allo. 

Ocjena: IMDb 7.9/10, RottenTomatoes 94%


Rise of Empires: Ottoman (mini-serija, 2020) 

Najbolje serije 2018., 2019., 2020., 2021. i 2022. koje morate pogledati

Žanr serije: Povijesni 
Kreator: Emre Şahin 
Glumci: Cem Yigit Uzümoglu, Damla Sönmez, Alp Türker Ilkman 

Radnja ukratko: Osmanski sultan Mehmed II vodi epsku borbu kako bi zauzeo bizantsku prijestolnicu Konstantinopol (Carigrada) i stoljećima oblikovao tijek povijesti. 

Osvrt ukratko: Fantastična Netflixova povijesno dokumentarna serija. Odlično prikazuje događaje (iako je upitno koliko sve objektivno i točno) koji su doveli do pada Konstantinopola i pretvaranja Muhameda II u jednu od najpoznatijih povijesnih ličnosti. Gluma u seriji je odlična, baš kao i način pričanja priče, u kojem se izmjenjuje igrani dio i dokumentarni u kojem se dodatno pojašnjavaju neki događaji. Vrlo visoke produkcije, tako da serija vizualno izgleda odlično. 

Ocjena: IMDb 7.9/10, RottenTomatoes 86%


Altered Carbon sezona 2 

Recenzija: Altered Carbon sezona 2

Žanr serije: Drama, sci-fi, akcija 
Kreator: Laeta Kalogridis 
Glumci: Anthony Mackie, Joel Kinnaman, Chris Conner, Renée Elise Goldsberry, Dichen Lachman 

Radnja ukratko: Smješten u budućnosti u kojoj se svijest digitalizira i pohranjuje, zatvorenik se vraća u život u novom tijelu i mora riješiti zamršena umorstva kako bi osvojio svoju slobodu. 

Osvrt ukratko: Iako i dalje vrlo dobar serija, sa solidnom misterijom i novim odličnim glavnim glumcem, nije uspjela ponoviti kvalitetu prve sezone. Misterija je dobra, ali ne kao u prvoj sezoni, sporedni likovi su prosječni i vrlo će se brzo zaboraviti, dok najbolji sporedni iz prve sezone je gotovo potpuno uništen. Vizualno serija i dalje izgleda fantastično i lako vas uvuče u taj svoj distopijski noir svijet. I dalje odlična serija, ali nešto slabija od prve sezone. 

Ocjena: IMDb 7.9/10, RottenTomatoes 75%


Defending Jacob (2020) 

Najbolje serije 2018., 2019., 2020., 2021. i 2022. koje morate pogledati

Žanr serije: Drama, krimi, misterija, triler 
Kreator: Mark Bomback (prema istoimenoj knjizi Williama Landaya) 
Glumci: Chris Evans, Michelle Dockery, Jaeden Martell, Cherry Jones, Pablo Schreiber, Betty Gabriel, Sakina Jaffrey, J.K. Simmons 

Radnja ukratko: Idilični život uglednog odvjetnika i javnog tužitelja Andya Barbera u trenu će se raspasti kada se dogodi ubojstvo, a glavni osumnjičeni postane – njegov sin. 

Osvrt ukratko: Izvrsna mini-serija. Intrigantna i odlično napisana radnja, odlične glumačke izvedbe, apsolutno fantastični Chris Evans u glavnoj ulozi. Odličan balans fabule koji drži intrigantnost svih osam epizoda. Iako su sami kraj možda na kraju pomalo, što bi se reklo, raskupusali, generalno je i dalje riječ o izvrsnoj mini-seriji koja je itekako vrijedna gledanja i koja zasluženo ide na naš popis najboljih serija godine. 

Ocjena: IMDb 7.8/10, RottenTomatoes 72%


The Outsider (mini-serija 2020) 

Najbolje serije 2018., 2019., 2020., 2021. i 2022. koje morate pogledati

Žanr serije: Horor, triler
Kreator: Richard Price
Glumci: John Gettier, Marc Menchaca, Ben Mendelsohn, Jason Bateman, Cynthia Erivo 

Radnja ukratko: Temeljena na istoimenom bestseleru Stephena Kinga, serija od 10 epizoda „Autsajder“ prati policijskog detektiva Ralpha Andersona (Ben Mendelsohn) koji kreće istražiti osakaćeno tijelo 11-godišnjeg Frankieja Petersona pronađeno u šumi Georgie. Tajanstvene okolnosti ovog zastrašujućeg zločina potiču Ralpha, koji još tuguje zbog nedavne smrti vlastitog sina, da dovede neortodoksnu privatnu istražiteljicu Holly Gibney (Cynthia Erivo), čije će tajanstvene sposobnosti, nada se on, pomoći objasniti neobjašnjivo. 

Osvrt ukratko: Ova mini-serija je jedna od najboljih adaptacija Kingovim dijela svih vremena, unatoč nekim izmjenama koje su napravljene naspram originalnog materijala. Glumački je serija fantastično pogodila s dvoje glavnih glumaca, Benom Mendelsohnom i Cynthijom Erivo. Ono što je možda najvažnije ljubiteljima Kingovih djela i horor žanra je to da je serija od samog početka do kraja vrlo jeziva i tjerat će vas još danima poslije da se zapitate gdje je granica između jave i sna, normalnog svijeta i onog nadnaravnog. 

Ocjena: IMDb 7.7/10, RottenTomatoes 83%


The English Game (mini-serija, 2020) 

Recenzija: The English Game (mini-serija, 2020)

Žanr serije: Povijesni, drama 
Kreator: Julian Fellowes, Tony Charles, Oliver Cotton 
Glumci: Edward Holcroft, Kevin Guthrie, Charlotte Hope 

Radnja ukratko: Priča o izumu nogometa i kako se brzo popela da postane svjetska igra prelazeći podjele klase. 

Osvrt ukratko: Zanimljiva priča o postanku nogometa kombinirana s osobnom dramom likova. Dvojica glavnih likova odlični, dok su ostali gotovo ne postojani. Zanimljivo za pogledati, ali moglo je i trebalo ipak bar malo bolje. 

Ocjena: IMDb 7.6/10, RottenTomatoes 53%


Tales from the Loop (2020) 

Najbolje serije 2018., 2019., 2020., 2021. i 2022. koje morate pogledati

Žanr serije: Drama, sci-fi 
Kreator: Nathaniel Halpern 
Glumci: Rebecca Hall, Duncan Joiner, Daniel Zolghadri 

Radnja ukratko: Građani koji žive iznad “Petlje,” stroja sagrađenog za otključavanje i istraživanje misterija svemira, iskušavaju stvari prethodno dane carstvu znanstvene fantastike. 

Osvrt ukratko: Iako se radnje priča serije Tales from the Loop odvijaju poprilično usporeno, serija prekrasno pretvara slike Simona Stålenhaga u pokretnu umjetnost i pruža dobrodošlu dozu topline i humanosti svojom znanstvenom fantastikom. Prikazuje kako nas ni napredna tehnologija ne može zbližiti jedne s drugima, nego čak može i suprotno djelovati i još nas više razdvojiti. 

Ocjena: IMDb 7.4/10, RottenTomatoes 86%


Picard (2020) 

Najbolje serije 2018., 2019., 2020., 2021. i 2022. koje morate pogledati

Žanr serije: Drama, sci-fi 
Kreator: Kirsten Beyer, Michael Chabon, Akiva Goldsman 
Glumci: Santiago Cabrera, Patrick Stewart, Isa Briones 

Radnja ukratko: Serija je nastavak na Star Trek: The Next Generation (1987) i Star Trek: Nemesis (2002), te se usredotočuje na kapetana Jean-Luc Picarda u sljedećem poglavlju njegova života. 

Osvrt ukratko: Vidimo odličan razvoj omiljenih likova koje dugo vremena nismo vidjeli zajedno na malim ekranima, pametno vuče priče iz prijašnjih serija i nastavlja ih razvijati, čini Star Trek relevantnijim ovom modernom dobu u kojem živimo i uspješno spaja ovaj noviji Star Trek akcijski svijet s promišljenim pristupom prošlosti. Ipak, ta prošlost ju ponekad i sputava, a ponajviše zato što nema više veliki broj epizoda, pa tako ne uspijeva staviti svijetlo na nove likove, te se čini kao da samo priprema teren za neke veće avanture koje nam stižu u sljedećoj sezoni.

Ocjena: IMDb 7.3/10, RottenTomatoes 91%


Unsolved Mysteries (2020)

Trailer: Unsolved Mysteries (2020-)

Žanr serije: Dokumentarna, krimi, drama 
Kreator: John Cosgrove, Terry Dunn Meurer
Glumci: Pistol Black, Jane Green, Anne-Sophie Martin 

Radnja ukratko: Imerzivne priče vođene likovima ukorijenjene su u iskustvima običnih ljudi koji su živjeli nezamislivo. Obitelji, detektivi i novinari nadaju se da gledatelji drže tragove u rješavanju tih misterija. 

Osvrt ukratko: Odlično napravljen reboot kultne serije, sa šest bizarnih i uglavnom potpuno intrigantnih slučajeva. Produkcija je elegantna, prizemljena i osjetljiva. Ako volite istinite krimi priče bez pravog odgovora i rješenja, ovo je serija za vas. 

Ocjena: IMDb 7.3/10, RottenTomatoes 78%


Hunters (2020) 

Najbolje serije 2018., 2019., 2020., 2021. i 2022. koje morate pogledati

Žanr serije: Krimi, drama, misterija 
Kreator: David Weil 
Glumci: Al Pacino, Logan Lerman, Lena Olin 

Radnja ukratko: 1977. godine, u New Yorku, problematičnog mladića židovskog podrijetla željnog osvete, regrutira tajna skupina nacističkih lovaca koji se bore u tajnom ratu protiv visokih nacističkih dužnosnika koji u tajnosti rade na stvaranju Četvrtog Rajha. 

Osvrt ukratko: Interesantan i malo drugačiji pogled na već često prožvakanu temu holokausta, ponekad previše usporena i na trenutke pomalo dosadna. Odlični likovi, iako ne svi jednako kvalitetno razvijeni, a od glumaca se posebno izdvaja veliki Al Pacino. Ima i problem u tome što neke teške i stvarne stvari iz prošlosti ponekad malo previše slikovito prikazuje, te na trenutke želi biti duhovita, a to u kombinaciji s vrlo tragičnom temom ne sjeda uvijek na pravo mjesto. Ipak, nudi neke lude brutalnosti kojih se ne bi postidio ni veliki Tarantino. 

Ocjena: IMDb 7.2/10, RottenTomatoes 70%


Into the Night (2020) 

Recenzija Into the Night (2020-)

Žanr serije: Drama, sci-fi, triler 
Kreator: Jason George 
Glumci: Pauline Etienne, Laurent Capelluto, Stefano Cassetti 

Radnja ukratko: Kad tajanstvena kozmička katastrofa pogodi Zemlju, preživjeli su tijekom noćnog leta iz Bruxellesa jurili kako bi pronašli utočište i pobjegli od sunčevih zraka. 

Osvrt ukratko: Zanimljiva serija tematike koju ne viđamo previše često. Temelji se na ‘znanosti’, koja nije uvijek ispravna, ali ako se opustite, ne razmišljate o tome previše i samo uživate u seriji, to vas uopće neće smetati. Gluma nije sjajna, a likovi su previše kaotični i mijenjanju lojalnosti, raspoloženje, pa čak i svoju osobnost iz epizode u epizodu. Dobra serija, koja se gleda u jednom sjedenju, ali moglo je ipak biti i malo bolje. Šteta što nije duža, likovi su se mogli razviti ipak na malo bolji način ili se moglo dati više vremena događanjima izvan aviona.

Ocjena: IMDb 7.1/10, RottenTomatoes 88%


Dracula (mini-serija 2020) 

Najbolje serije 2018., 2019., 2020., 2021. i 2022. koje morate pogledati

Žanr serije: Drama, horor 
Kreator: Mark Gatiss, Steven Moffat 
Glumci: Claes Bang, Jonathan Aris, Morfydd Clark 

Radnja ukratko: TV serija inspirirana dramom Brama Stokera, koja prati krvoločnog grofa dok putuje iz Transilvanije u London. 

Osvrt ukratko: Dracula je jedan vrlo interesantan, drugačiji i često iznenađujuće pristup dobro poznatom materijalu. Glavni glumac mi se djelomično svidio, kao i njegova interpretacija. U nekim trenucima je zaista bio odličan, dok mi u drugim nije imao sve potrebno za ‘pravog’ Grofa. Tu je malo i scenarij zakazao zato što mu nisu dali priliku da pokaže sve Draculine čari, pogotovo ne one zavođenja. U prvoj epizodi imamo odličan jeziv i zastrašujuće gotički ambijent, s dosta zastrašujućih horor trenutaka, što se sve više gubi kroz sljedeće dvije epizode. Kraj serije, iako ne loše ideje, odrađen je jako ubrzano i ne dorečeno. Baš taj kraj je najveći problem serije. 

Ocjena: IMDb 6.8/10, RottenTomatoes 71%


Bloodride (2020) 

Recenzija: Bloodride (2020-)

Žanr serije: Horor 
Kreator: Kjetil Indregardm 
Glumci: Ine Marie Wilmann, Bjørnar Teigen, Emma Spetalen Magnusson 

Radnja ukratko: Upoznajte uklete putnike na spektralnom autobusu koji se kreću prema groznom, nepoznatom odredištu! 

Osvrt ukratko: Vrlo dobra antologijska horor serija, s nekim boljim, nekim lošijim epizodama, puno raznovrsnosti i zanimljivih ideja, te vrlo dobre glumačke postave. Ipak, neke od ideja se već čine pomalo istrošene i puno puta viđene. 

Ocjena: IMDb 6.4/10, RottenTomatoes 61%


Na idućoj stranici vas čekaju Najbolje Serije 2019. godine 

Similar Posts