Recenzija: This Is Us (2016– )

Recenzija: This Is Us (2016– )

Tek smo sada uspjeli do kraja pogledati prvu sezonu, nagrađivane,  humoristične, drama, serije This Is Us!

Žanr serije:

Komedija, drama

Kreator:

Dan Fogelman

Glumci:

Milo Ventimiglia, Mandy Moore, Sterling K. Brown

 This Is Us (2016) on IMDb

Recenzija: This Is Us (2016– )

This is Us je Američka televizijska serijska obiteljska drama, kreatora Dan Fogelman, a zvijezde serije su Milo Ventimiglia, Mandy Moore, Sterling K. Brown, Chrissy Metz, Justin Hartley, Susan Kelechi Watson, Chris Sullivan i Ron Cephas Jones.

Radi se o obiteljskoj drami u dva vremenska razdoblja, kako se njihovi putevi isprepliću, od dijeljenja zajedničkog rođendana, do mnogo više nego bi itko očekivao.

Za početak bi rekao da je This Is Us fantastična serija, možda i najbolja serija koju sam ove godine gledao. Čak me pomalo i čudi da je na ovogodišnjem izboru za Emmy pobijedila ‘samo’ u dvije kategorije, onoj za Najboljeg glavnog glumca (Sterling K. Brown koji glumi Randall Pearson) i Najboljeg gostujućeg glumca u seriji (Gerald McRaney koji glumi Dr. Nathan Katowski).

Ono što seriju krasi od početka, pa do kraja sezone su te pomiješane emocije. U jednom trenutke se smijete i to umirete od smijeha, dok već u drugom vam suze idu niz lice. Odlična povezanost suza i smijeha, drama i komedije. Vrlo dobro prikazani ljudski životi, sve ono lijepo u njima i nažalost i ono ružno, ali i taj ružniji dio prikazan na jedan prihvatljiviji način.

Osim te vrlo dobro napravljene radnje, jedan od glavnih pluseva serije su glumci. Jednostavno su fantastični. Teško je izdvojiti ikoga jer su svi zaista odlični, a ako bi morao, onda bi to bio osvajatelj Emmy nagrade za najbolju glavnu ulogu, Sterling K. Brown koji glumi Randall Pearson i Chris Sullivan koji glumi Toby Damon, malo sporedniju, ali jednako fantastičnu ulogu. Jedino koga bi izdvojio, možda ne kao loše odglumljenu, ali malo iritantnu osobu u seriji je pjevačica/glumica Mandy Moore koja glumi Rebecca Pearson.

Ako bi morao nešto izdvojiti kao negativnost, onda bi to bilo što su možda išli na malo previše epizoda u sezoni. Inače sam ljubitelj više epizoda, ali negdje u sredini sezone su par epizoda napravili samo kako bi popunili raspored. Malo su proširili, u tim trenucima, priču, u smjerovima koji, po meni barem, nisu bili na nivou ostatka sezone. Ali i to je bilo u najmanju ruku dobro, tako da i nije baš neka velika mana.

Ako ste ljubitelji drame, komedije, romantike, svakako dajte ovoj seriji priliku, neće vas razočarati.

Druge je zanimalo i ovo...