Recenzija: ZeroZeroZero (2020-)

Recenzija: ZeroZeroZero (2020-)

Pogledali smo prvu sezonu nove Amazon Prime Video krimi serije ZeroZeroZero. Ova serija je Amazonov odgovor na seriju Narcos, može li se s njom uspoređivati saznajte u našoj recenziji.

Žanr serije:

Krimi, drama

Kreator:

Leonardo Fasoli, Mauricio Katz, Stefano Sollima

Glumci:

Andrea Riseborough, Giuseppe De Domenico, Dane DeHaan

Radnja ukratko:

Pošiljka kokaina putuje u Europu, počevši od trenutka kada moćni kartel talijanskih kriminalaca odluči da ga kupi, kroz putovanje kroz Meksiko, do njegove pošiljke preko Atlantskog oceana.

Recenzija: ZeroZeroZero (2020-)

Premisa iza serije ZeroZeroZero nije ništa novo i već je puno puta viđena, nedavno u Netflixovoj seriji Narcos, ali ukupna kvaliteta scenarija i glume, čini tu činjenicu, uglavnom nebitnom.

Serija nudi perspektivu na globalnom narko kriminalu, s uvidima u ekonomiju i logistiku dobave, visoko ovisnog krajnjeg proizvoda. Preko proizvođača i posrednika, do prodavača, te uz usputne razne sudionike.

Pratimo proizvođače u Meksiku koji se međusobno bore za prevlast kao i slavu. Elitni tim koji je treba stati na kraj narko kartelu vrlo brzo mijenja strane. Posrednici koji su ‘samo’ trebali prevesti narko proizvode preko bare u Italiju, nailaze na hrpe ali zaista hrpe raznih problema, gdje im konstantno netko želi stati na put i zaustaviti ih u njihovom naumu. A onda je tu talijanska mafija, kao posljednji u ovom stroju – prodavači. Talijanski narko dileri po starom, međusobne borbe za prevlasti, osveta, bogatstvo, slava i ostalo što ih čini vjerojatno najpoznatijim narko sudionicima na velikim i malim ekranima.

Recenzija: ZeroZeroZero (2020-)

Sve te priče su ispričane iz vrlo privatne perspektive, ponekad po mom ukusu malo previše privatne, čime se izgubio dobar dio napetosti i zanimljivosti serije. Šteta, mislim da nije bilo potrebno ići toliko u dubinu svih tih likova, s obzirom na to koliko ih ima. Ipak, sve te priče su više manje složne oko istoga – hladnokrvne efikasnosti i pohlepe.

Gluma je u većini serije ZeroZeroZero odlična. Glumačka ekipa je vrlo dobro izabrana za svoje uloge. Ipak, na trenutke, činilo se kao da su neke karakterizacije malo pretjerane i moralne točke izražene crticom klišeja.

Vizualno izgleda solidno, ali nekako mi nema onaj sjaj koji ima Narcos, ne izgleda jednako visoke produkcije, iako se ne može reći da je nešto posebno loše, samo je Narcos recimo vrh produkcije ovakvih serija.

Međutim, teško da će vam tako nešto umanjiti kvalitetu ove odlične serije. Ipak, iako dosta kvalitetna, zaostaje dosta za Netflixovim rivalom, vrlo sličnom krimi serijom Narcos, pogotovo ako se pogledaju njezine prve dvije savršene sezone.

Trailer serije ZeroZeroZero:

Similar Posts