Recenzija: Narcos: Mexico Sezona 2

Recenzija: Narcos: Mexico Sezona 2

Pogledali smo drugu sezonu odlične spin-off biografske, krimi, drama Netflixove serije Narcos: Mexico. Nova zemlja. Novi kartel. Novo carstvo. Narcos: Mexico!

Žanr serije:

Biografija, krimi, drama

Kreator:

Carlo Bernard, Chris Brancato, Doug Miro

Glumci:

Diego Luna, Scoot McNairy, Teresa Ruiz

Radnja ukratko:

Uspon kartela Guadalajara dok američki agent DEA saznaje opasnost od ciljanja narkotika u Meksiku.

Recenzija: Narcos: Mexico Sezona 2

Netflixova krimi drama serija Narcos je sada završila svoju ukupno petu sezonu (drugu kao spin-off), i dok su se lokacije i likovi promijenili, vi već možete znati što ćete dobiti gledajući ju.

Ova druga sezona spin-off serije Narcos: Mexico je možda i najlošija u svih ovih pet sezona. Međutim, i takva je bolja od velike većine serija koje trenutno možemo gledati na malim ekranima.

Druga sezona počinje gdje je prva završila, te nastavlja pratiti zlodjela Meksičkog gospodara droge Miguel Ángel Félix Gallardo (kojeg ponovno glumi Diego Luna) i njegovih kartela. Suprotstavljaju im se malobrojni odmetnuti Američki agenti pokušavajući im pomrsiti planove.

Većim dijelom je sezona opet bila vrlo zanimljiva, često vas držeći na rubu, ali ovog puta je nažalost bilo i nekih trenutaka koji su udavili gledanje i razvodnili onu glavnu i zanimljivu priču (posebno mislim na dio s poludjelim Acostom i njegovom djevojkom Mimi).

Narcos: Mexico sezona 2 dobila datum izlaska, slike, radnju i glumce

Ono što je zaista fantastična stvar ove serije je kako vas natjera da navijate za likove koji su doslovno ono najniže što ljudska vrsta ima za ponuditi. Prvo Pablo Escobar, a sada i Miguel Ángel Félix Gallardo. Iako ni iz bliža tako karizmatičan kao Escobar, i dalje je bio vrlo zanimljiv lik koji je uglavnom nosio ove dvije sezone.

Druga sezona Narcos: Mexico, kao i četiri sezone prije nje, ima jako visoku produkciju, odličnu glumu, glazbu, brutalnosti, ma apsolutno sve što seriji ovog tipa treba kako bi bila uspješna.

Međutim, a možda su to i povijesni događaji takvi, vrlo je razočaravajuć način kako je vođena, odnosno kako je sve to Felix Gallardo vodio, kao i kraj sezone. Često je njegove poteze bilo iritantno za gledati i pomalo nevjerojatno da se baš tako događalo. Pa moram spomenuti nekoliko stvari koje su me jako zasmetale, a možete ih pronaći ispod u dijelu sa spojlerima.

I dok je ova sezona serije, kao što sam rekao, možda najgora do sada, ima svojih mana, ali i dalje je to odlična serija, te se nadam možda nekom drugom spin-offu ili nekom nastavku. Ne mora nužno ni biti vezano s drogom, bitno je samo da su likovi fantastični, poput recimo Pabla u prve dvije sezone i sada Felixa u ove dvije. Takvi likovi i visoka produkcija mogu nositi serije raznih tematika bez ikakvih problema.

SPOJLERI

Ubačeno je nekoliko priča kako bi se potrošilo vrijeme, a koje baš ničem nisu služile. Najgora je, već gore spomenuta, veza između Acoste i njegove djevojke Mimi, koja gotovo ničemu nije poslužila. Onda, očekivao sam da će puno više biti od poslova Isabelle, čija je priča također ostala nekako nedovoljno razrađena, a s druge strane, nije imala gotovo nikakav utjecaj na seriju – dakle na silu ubačena unutra.

Onda neke kardinalne pogreške, poput gledanja rezultata i mijenjana izbora doslovno 2 metra od svih ostalih kandidata, koji ovom političaru stoje iza leđa i gledaju preko ramena.

Dosta je loš prikazan i taj završetak. Ne sumnjam da se tako nekako dogodilo, ali Felixa su prikazali kao vrlo snalažljivu osobu, ako ne možda previše inteligentnu, a ovdje, na kraju sezone, je ispao poprilično blesav i slijep. Organizirao je sastanak s kojim je sam sebi zabio nož u leđa, iako su svi gledatelji vidjeli iz aviona da će se upravo tako dogoditi. Od svih koji su tamo prisustvovali, bilo je šanse tek za jednog, maksimalno dva, da mu se pridruže, prema onome viđenom iz serije. Drugo, pa jel mu nije palo napamet da će Cali kartel samo s nekim drugim napraviti dogovor umjesto s njim?! I dobro, možda zaista nije bilo previše inteligentan u stvarnosti, pa ga nisu drugačije ni mogli/htjeli prikazati u seriji, ali svejedno je taj završetak bio previše zbrzan i time je taj kraj ispao tako nekako ekspresan i kao da je došao iz ničega, osim njihove želje da završe tu priču.

Vaša ocjena druge sezone serije Narcos: Mexico

Similar Posts