Serije - Najbolje Serije 2019/2020

Najbolje serije 2018., 2019., 2020., 2021. i 2022. koje morate pogledati

Najbolje serije 2021. godine

Arcane (2021) 

Najbolje serije 2018., 2019., 2020., 2021. i 2022. koje morate pogledati

Žanr serije: Animirana, akcija, avantura 
Kreator: Christian Linke 
Glumci: Christian Banas, Kevin Alejandro, JB Blanc, Hailee Steinfeld, Katie Leung, Toa Waaka, Ella Purnell 

Radnja ukratko: Arcane prati priču dviju sestara, Jinx i Vi, koje su odrasle u podzemnom svijetu Piltovera i Zauna. Kako se njihova veza postupno razdvaja, njihov ponovni susret uzrokuje seriju događaja koji će zauvijek promijeniti njihove živote, kao i sudbinu njihova svijeta. 

Osvrt ukratko: Arcane je očaravajuća i emotivna serija koja iznenađuje sjajnom animacijom i impresivnom produkcijom, a istovremeno donosi snažnu i angažiranu priču. Preporučujemo je ljubiteljima akcijskih avantura i svim fanovima League of Legends svijeta. 

Ocjena: IMDb 9.0/10, RottenTomatoes 100% 


Invincible (2021) 

Najbolje serije 2018., 2019., 2020., 2021. i 2022. koje morate pogledati

Žanr serije: Animirana, superhero, drama 
Kreator: Robert Kirkman 
Glumci: Steven Yeun, J.K. Simmons, Sandra Oh, Mark Hamill, Seth Rogen, Gillian Jacobs, Zazie Beetz 

Radnja ukratko: Serija prati tinejdžera Marka Graysona (Steven Yeun), koji je sin najmoćnijeg superheroja na svijetu, Omnipotusa (J.K. Simmons). Kada i sam dobije supermoći, Mark počinje učiti kako upravljati svojim novim identitetom kao Invincible i postati superheroj. Međutim, uskoro će saznati tamnu istinu o superherojskom svijetu i morati se suočiti sa svojim herojima, kao i sa životnim i smrtnim izazovima. 

Osvrt ukratko: Invincible je odlično napisana, animirana superherojska serija s izvrsnom glumačkom postavom i dubokom pričom koja se ne boji ispitivati moralna pitanja. Serija uspješno spaja akciju, humor i dramu, nudeći originalan i svjež pristup žanru. 

Ocjena: IMDb 8.7/10, RottenTomatoes 96% 


Mare of Easttown (2021) 

Najbolje serije 2018., 2019., 2020., 2021. i 2022. koje morate pogledati

Žanr serije: Drama, krimi 
Kreator: Brad Ingelsby 
Glumci: Kate Winslet, Julianne Nicholson, Jean Smart, Evan Peters, Guy Pearce, Angourie Rice, David Denman 

Radnja ukratko: Serija prati detektivku Mare Sheehan (Kate Winslet) dok istražuje ubojstvo jedne mlade majke u malom gradu u Pennsylvaniji. Mare se suočava s osobnim problemima, uključujući razvod, gubitak sina i skrbništvo nad svojim unukom, dok istovremeno pokušava riješiti slučaj. 

Osvrt ukratko: Mare of Easttown je izuzetno napeta serija koja se usredotočuje na svoje likove i njihove međusobne odnose dok istražuje tajne malog grada. Kate Winslet je izvanredna u ulozi Mare, a ostatak glumačke postave također je impresivan. Serija uspješno balansira dramu i kriminalistički zaplet, a finalna epizoda nudi neočekivanu i emotivnu završnicu. 

Ocjena: IMDb 8.4/10, RottenTomatoes 95% 


Maid (2021)

Najbolje serije 2018., 2019., 2020., 2021. i 2022. koje morate pogledati

Žanr serije: Drama 
Kreator: Molly Smith Metzler 
Glumci: Margaret Qualley, Nick Robinson, Anika Noni Rose, Tracy Vilar, Billy Burke, Rylea Nevaeh Whittet 

Radnja ukratko: Serija prati Alex (Margaret Qualley), mladu majku koja se bori s teškim životnim situacijama. Nakon što pobjegne od zlostavljačkog partnera, ona se sa svojom kćeri Emmy (Rylea Nevaeh Whittet) seli u drugi grad i počinje raditi kao sobarica u hotelu. Pokušavajući preživjeti u nepoznatom okruženju, Alex će morati nadvladati prepreke, suočiti se s prošlošću i boriti se za bolju budućnost za sebe i svoju kćer. 

Osvrt ukratko: Serija Maid je dirljiva priča o borbi i preživljavanju jedne mlade majke koja se suočava s brojnim teškoćama u životu. Margaret Qualley odradila je sjajan posao u ulozi Alex, donoseći emotivnu dubinu lika i prikazujući na realističan način borbu s mentalnim zdravljem. Serija je izvrsno producirana i režirana, a glumačka ekipa je sjajna. 

Ocjena: IMDb 8.4/10, RottenTomatoes 94% 


Young Royals (2021) 

Najbolje serije 2018., 2019., 2020., 2021. i 2022. koje morate pogledati

Žanr serije: Drama, romantika, komedija 
Kreator: Lisa Ambjörn 
Glumci: Edvin Ryding, Omar Rudberg, Frida Argento, Malte Gårdinger, Nikita Uggla, Pernilla August 

Radnja ukratko: Princ Wilhelm (Edvin Ryding), nasljednik švedskog prijestolja, upisuje se u elitnu vojnu akademiju u kojoj upoznaje simpatičnu mladu kraljevsku princezu. Wilhelm je međutim privučen drugim studentom – Simonom (Omar Rudberg), koji ne dijeli njegov status ni društvenu poziciju. Wilhelm je prisiljen birati između kraljevskih obveza i svojih osjećaja. 

Osvrt ukratko: Young Royals je švedska serija koja se bavi temama poput ljubavi, obitelji, društvene pozicije i odgovornosti. Glumačka ekipa je sjajna, a posebno se ističu mladi glumci Edvin Ryding i Omar Rudberg. Serija je napeta i emotivna te se bavi pitanjima koja su univerzalna i relevantna u svim kulturama. 

Ocjena: IMDb 8.3/10, RottenTomatoes 100% 


1883 (2021) 

Najbolje serije 2018., 2019., 2020., 2021. i 2022. koje morate pogledati

Žanr serije: Drama, western 
Kreator: Taylor Sheridan 
Glumci: Tim McGraw, Faith Hill, Sam Elliott, Isabel May, LaMonica Garrett, Billy Bob Thornton 

Radnja ukratko: 1883 je western serija koja prati obitelj Dutton, koja putuje prema Teksasu u potrazi za boljim životom. Serija se odvija u ranim 1880-im godinama i prati obitelj koja se suočava s brojnim izazovima, uključujući prirodne katastrofe, divlje životinje, nasilne razbojnike, a također i sa svojim vlastitim međusobnim sukobima. Međutim, na putu prema zapadu, susreću grupu putnika koja će im se pridružiti na putovanju, uključujući Lukea (Tim McGraw) i Elsu (Faith Hill), bračni par koji se nadaju novom početku. Obitelj Dutton sastoji se od patrijarha Jamesa Duttona (Sam Elliott), njegove žene Margaret (Kathy Bates) i njihove djece, Kaycee (Luke Grimes), Beth (Breanna Berdi) i Jamie (Wes Bentley). 

Osvrt ukratko: Serija 1883 je dobro primljena zbog sjajne glumačke postave i autentičnog prikaza 19. stoljeća na divljem zapadu. Iako možda nije originalna u svojoj priči, serija je impresivna u produkciji i pruža autentičnu dozu westerna za ljubitelje žanra. 

Ocjena: IMDb 8.3/10, RottenTomatoes 93% 


Hacks (2021) 

Najbolje serije 2018., 2019., 2020., 2021. i 2022. koje morate pogledati

Žanr serije: Komedija, drama 
Kreator: Lucia Aniello, Paul W. Downs, Jen Statsky 
Glumci: Jean Smart, Hannah Einbinder, Carl Clemons-Hopkins, Christopher McDonald 

Radnja ukratko: Serija prati Deborah Vance (Jean Smart), uspješnu, ali nesretnu komičarku koja se bori s činjenicom da joj publika postaje sve starija. Nakon što joj upraviteljica kockarnice nudi priliku da mentorira mladu autoricu Avu (Hannah Einbinder), Deborah otkriva da Ava ima ideje koje će joj pomoći da postane ponovno relevantna. Međutim, njihov odnos će biti testiran zbog razlika u njihovim generacijama i svjetonazorima. 

Osvrt ukratko: Hacks je odlična serija s fantastičnim glumačkim izvedbama, posebno Jean Smart koja briljira u ulozi Deborah Vance. Serija nudi mješavinu komedije i drame koja će vas nasmijati i dirnuti u isto vrijeme. Snažna priča o ženama i njihovoj borbi s različitim životnim izazovima čini ovu seriju vrijednom gledanja. 

Ocjena: IMDb 8.2/10, RottenTomatoes 100% 


Loki (2021)

Najbolje serije 2018., 2019., 2020., 2021. i 2022. koje morate pogledati

Žanr serije: Akcija, avantura, fantazija 
Kreator: Michael Waldron 
Glumci: Tom Hiddleston, Owen Wilson, Gugu Mbatha-Raw, Wunmi Mosaku, Sophia Di Martino, Richard E. Grant, Sasha Lane, Eugene Cordero 

Radnja ukratko: Nakon što se pojavio  u filmu “Avengers: Endgame”, Loki (Tom Hiddleston) se nađe zarobljen u organizaciji koja upravlja vremenom. Uz pomoć agenta Mobiusa (Owen Wilson), Loki putuje kroz vrijeme i različite stvarnosti u pokušaju da popravi štetu koju je uzrokovao i spriječi još veću katastrofu. 

Osvrt ukratko: Serija Loki je odlična kombinacija akcije, avanture i fantazije, a glavni glumac Tom Hiddleston sjajno se snašao u ponovnom tumačenju svog popularnog lika. Zanimljiva i intrigantna radnja uz odličnu glumačku postavu čine ovu seriju vrlo zabavnom za gledanje. 

Ocjena: IMDb 8.2/10, RottenTomatoes 94% 


Only Murders in the Building (2021) 

Najbolje serije 2018., 2019., 2020., 2021. i 2022. koje morate pogledati

Žanr serije: Komedija, krimi, drama 
Kreator: Steve Martin, John Hoffman 
Glumci: Steve Martin, Martin Short, Selena Gomez, Aaron Dominguez, Amy Ryan 

Radnja ukratko: Charles-Haden Savage (Steve Martin) i Oliver Putnam (Martin Short) su stanari luksuzne zgrade u Upper West Sideu u New Yorku. Kada se u njihovoj zgradi dogodi ubojstvo, oni odluče sami istražiti slučaj i kreiraju podcast “Only Murders in the Building”. U njihovu istraživanju ubojstva pridružuje im se i mlada stanarka Mabel (Selena Gomez). Ubrzo otkrivaju da svaki stanar ima tajne koje želi sačuvati. 

Osvrt ukratko: Only Murders in the Building je zabavna i inteligentna kriminalistička komedija koja se igra sa žanrom i istovremeno stvara likove s kojima se lako možete povezati. Steve Martin i Martin Short izvrsno funkcioniraju zajedno kao komični dvojac, a Selena Gomez donosi potrebnu mladenačku energiju u ovu dinamičnu trojku. Osim toga, serija pruža i zanimljivu karakterizaciju sporednih likova i razvija zanimljive zaplete koji drže pažnju gledatelja. 

Ocjena: IMDb 8.1/10, RottenTomatoes 100% 


Reservation Dogs (2021) 

Najbolje serije 2018., 2019., 2020., 2021. i 2022. koje morate pogledati

Žanr serije: komedija, drama 
Kreator: Sterlin Harjo i Taika Waititi 
Glumci: D’Pharaoh Woon-A-Tai, Devery Jacobs, Paulina Alexis, Lane Factor 

Radnja ukratko: Serija prati četvero prijatelja koji žive u rezervatu Osage u Oklahomi te njihove pokušaje da se izvuku iz životnog okruženja koje im ne pruža mnogo mogućnosti. Nakon što jedan od njih izgubi svog najboljeg prijatelja, odlučuju da je vrijeme da se pokrenu i započnu sa svojim kriminalnim aktivnostima. 

Osvrt ukratko: Reservation Dogs je duhovita, srdačna serija koja uspješno spaja elemente drame i komedije. Odlično se bavi temama kao što su prijateljstvo, zajednica i odrastanje u teškim životnim okolnostima. Glumačka postava je sjajna, a kreativni tim uspio je kreirati zanimljive i slojevite likove. 

Ocjena: IMDb 8.1/10, RottenTomatoes 99% 


Resident Alien (2021) 

Najbolje serije 2018., 2019., 2020., 2021. i 2022. koje morate pogledati

Žanr serije: Znanstvena fantastika, komedija 
Kreator: Chris Sheridan 
Glumci: Alan Tudyk, Sara Tomko, Corey Reynolds, Alice Wetterlund, Levi Fiehler 

Radnja ukratko: Serija prati vanzemaljca po imenu Harry (Alan Tudyk) koji se sruši na Zemlju i preuzme identitet lokalnog doktora u malom gradu u Coloradu. Harry ima misiju istrijebiti cijelu ljudsku rasu, ali se uskoro suočava s problemima kada se upozna s lokalnom zajednicom. Kako bi ostao prikriven, Harry se mora pretvarati da je ljudski doktor i svakodnevno se suočava s izazovima života na Zemlji, uključujući i rješavanje ubojstava i drugih zločina. 

Osvrt ukratko: Resident Alien je iznenađujuće zabavna serija s neobičnom premisom i humorom. Alan Tudyk sjajno tumači ulogu vanzemaljca koji se pokušava prilagoditi životu na Zemlji, dok je ostatak glumačke ekipe također vrlo dobar. Iako se radi o humorističkoj seriji, Resident Alien ima i neke ozbiljnije teme, poput osamljenosti i prihvaćanja različitosti. 

Ocjena: IMDb 8.1/10, RottenTomatoes – 94% 


Scenes from a Marriage (2021) 

Najbolje serije 2018., 2019., 2020., 2021. i 2022. koje morate pogledati

Žanr serije: Drama 
Kreator: Hagai Levi 
Glumci: Jessica Chastain, Oscar Isaac 

Radnja ukratko: Serija prati dinamiku odnosa između jednog para, Mire (Jessica Chastain) i Jonathana (Oscar Isaac), od početka njihove romanse do razvoda. Kroz pet epizoda pratimo njihovu intimnu i emocionalno složenu vezu dok se suočavaju s pitanjima ljubavi, bračne vjernosti, roditeljstva, životnih ambicija i karijere. 

Osvrt ukratko: Serija Scenes from a Marriage je dojmljiva i intenzivna, s vrhunskim glumačkim nastupima Jessica Chastain i Oscara Isaaca, koji briljiraju u ulogama glavnih likova. Uz to, scenarij i režija su izvrsni, stvarajući autentičnu i duboko emotivnu priču o ljubavi i odnosima. Međutim, serija može biti vrlo teška za gledanje zbog svoje izrazite emocionalne težine i tema koje obrađuje. 

Ocjena: IMDb 8.1/10, RottenTomatoes 83% 


Dexter: New Blood (2021) 

Najbolje serije 2018., 2019., 2020., 2021. i 2022. koje morate pogledati

Žanr serije: Krimi, drama, triler 
Kreator: Clyde Phillips 
Glumci: Michael C. Hall, Jennifer Carpenter, Jack Alcott, David Zayas, Jamie Chung, Clancy Brown 

Radnja ukratko: Dexter: New Blood je nastavak serije Dexter i prati Dextera Morgana (Michael C. Hall) deset godina nakon događaja iz finalne sezone originalne serije. Dexter je sada u New Yorku pod lažnim identitetom i pokušava ostaviti svoju prošlost iza sebe. Međutim, kada se dogode novi ubojstva u gradu, Dexter se vraća svom starom životu i počinje loviti kriminalce. 

Osvrt ukratko: Dexter: New Blood je uspješan povratak Michaela C. Halla u ulogu omiljenog serijskog ubojice. Glumačke izvedbe su izvrsne, a radnja je napeta i intrigantna. Serija pruža savršenu mješavinu drame, trilera i mračnog humora koja će zadovoljiti i najzahtjevnije gledatelje. 

Ocjena: IMDb 8.1/10, RottenTomatoes 74% 


Squid Game (2021) 

Najbolje serije 2018., 2019., 2020., 2021. i 2022. koje morate pogledati

Žanr serije: Drama, triler, akcija 
Kreator: Hwang Dong-hyuk 
Glumci: Lee Jung-jae, Park Hae-soo, Wi Ha-joon, Jung Ho-yeon, Heo Sung-tae 

Radnja ukratko: Squid Game je južnokorejska serija koja prati grupu od 456 ljudi koji se natječu u igri za preživljavanje pod nazivom Squid Game, kako bi osvojili ogromni novčani iznos. Igra se sastoji od šest kola, a svako kolo je drugačiji igrački zadatak koji postaje sve opasniji i smrtonosniji. Dok se igrači suočavaju s gubitkom života u svakom kolu, oni otkrivaju mračne tajne organizatora igre. 

Osvrt ukratko: Squid Game je jedna od najgledanijih južnokorejskih serija na svjetskoj razini, te je postala vrlo popularna zbog svoje napete radnje, likova i neizvjesnosti. Kritičari hvale seriju za njezinu kritiku društvenih tema kao što su ekonomski jaz, socijalna nejednakost i politička korupcija. 

Ocjena: IMDb 8.0/10, RottenTomatoes 95% 


Yellowjackets (2021) 

Najbolje serije 2018., 2019., 2020., 2021. i 2022. koje morate pogledati

Žanr serije: Drama, misterija, triler 
Kreator: Ashley Lyle, Bart Nickerson 
Glumci: Melanie Lynskey, Sophie Nélisse, Christina Ricci, Tawny Cypress, Juliette Lewis, Ella Purnell 

Radnja ukratko: Yellowjackets je serija koja prati priču o grupi srednjoškolskih nogometašica koje nakon nesreće aviona ostaju zarobljene u divljini bez izgleda za spašavanje. Njihov život se potpuno mijenja i bore se za opstanak dok pokušavaju pronaći izlaz iz teške situacije. Radnja se prepliće između prikazivanja trenutne situacije i retrospektivnog prikaza njihovih života prije nesreće aviona. 

Osvrt ukratko: Yellowjackets je napeta i intenzivna serija koja kombinira dramu, misteriju i triler, a glumačka postava izvrsno tumači svoje uloge. Serija je izvrsno režirana i scenaristički dobro osmišljena, a gledatelji će biti uvučeni u priču i željeti saznati što će se dalje dogoditi. 

Ocjena: IMDb 7.9/10, RottenTomatoes 100% 


The White Lotus (2021)

Najbolje serije 2018., 2019., 2020., 2021. i 2022. koje morate pogledati

Žanr serije: Komedija, drama 
Kreator: Mike White 
Glumci: Murray Bartlett, Connie Britton, Jennifer Coolidge, Alexandra Daddario, Jake Lacy, Steve Zahn 

Radnja ukratko: Serija prati grupu gostiju i osoblja luksuznog resorta na Havajima tijekom njihovog boravka tijekom sedam dana. Između unutarnjih sukoba gostiju i osoblja, te vanjskih prijetnji koje dolaze u obliku prirodnih katastrofa i političke napetosti, boravak svih u hotelu će im zauvijek promijeniti živote. 

Osvrt ukratko: The White Lotus je intrigantna, kompleksna i često smiješna serija koja istražuje socijalne konstrukcije i hijerarhije kroz interakcije bogatih gostiju i osoblja hotela. Glumačka postava je izvrsna, a scenarij i režija vrlo su kvalitetni. Serija donosi zanimljivu interpretaciju modernog kapitalizma i nejednakosti. 

Ocjena: IMDb 7.9/10, RottenTomatoes 90% 


Sweet Tooth (2021) 

Najbolje serije 2018., 2019., 2020., 2021. i 2022. koje morate pogledati

Žanr serije: Avantura, drama, fantastika 
Kreator: Jim Mickle 
Glumci: Christian Convery, Nonso Anozie, Adeel Akhtar, Will Forte, Dania Ramirez, Neil Sandilands, Stefania LaVie Owen, Aliza Vellani, James Brolin 

Radnja ukratko: Serija prati priču o dječaku zvanom Gus (Christian Convery), koji je dio novog ljudsko-životinjskog hibrida. Nakon katastrofe koja je uništila društvo, Gus kreće na putovanje kroz postapokaliptični svijet u potrazi za novim domom. U svom putovanju, susreće se sa mnogim opasnostima, ali i prijateljima koji mu pomažu u preživljavanju. 

Osvrt ukratko: Sweet Tooth je adaptacija istoimenog stripa iz 2009. godine. Serija kombinira žanrove avanture, drame i fantastike te stvara dojmljiv svijet koji je obogaćen različitim likovima. Glumačke izvedbe su sjajne, a scenarij je dobro napisan. 

Ocjena: IMDb 7.8/10, RottenTomatoes 97% 


Star Wars: The Bad Batch (2021) 

Najbolje serije 2018., 2019., 2020., 2021. i 2022. koje morate pogledati

Žanr serije: Animirana, akcija, avantura, znanstvena fantastika 
Kreator: Dave Filoni 
Glumci: Dee Bradley Baker, Michelle Ang, Archie Panjabi, Freddie Prinze Jr. 

Radnja ukratko: Serija prati Bad Batch, elitnu jedinicu klonova iz animirane serije Star Wars: The Clone Wars, dok se bore za opstanak u vrijeme nakon završetka Klonskih ratova. Nakon što se pojave naznake o tajnom planu Carstva, Bad Batch kreće u akciju kako bi pronašli svoje mjesto u novom svijetu. 

Osvrt ukratko: Star Wars: The Bad Batch je prilika da se fanovi franšize ponovno susretnu s nekim od omiljenih likova iz The Clone Wars. Serija donosi uzbudljive akcijske scene i odličan razvoj likova, a animacija je spektakularna. Iako se radnja fokusira na Bad Batch, serija se uspješno povezuje s drugim dijelovima Star Wars svijeta. 

Ocjena: IMDb 7.8/10, RottenTomatoes 85% 


The Chestnut Man (2021)

Najbolje serije 2018., 2019., 2020., 2021. i 2022. koje morate pogledati

Žanr serije: Krimi, drama, triler 
Kreator: Dorte Warnøe Hagh, David Sandreuter, Mikkel Serup 
Glumci: Esben Smed, Mikkel Boe Følsgaard, Danica Curcic, David Dencik, Lars Ranthe, Johanne Louise Schmidt, Amanda Collin 

Radnja ukratko: Serija prati istraživanje ubojstva mlade žene u Kopenhagenu, koja je pronađena sa zarezanim prstima i zagonetnim figurama od kestena u njezinim dlanovima. Dvoje detektiva, Naia Thulin (Danica Curcic) i Mark Hess (Mikkel Boe Følsgaard), preuzimaju slučaj i započinju složenu istragu koja će otkriti tajnu koja seže desetljećima unatrag i koja će zauvijek promijeniti njihove živote. 

Osvrt ukratko: The Chestnut Man je vrlo napeta kriminalistička drama sa složenom radnjom i izvrsnom glumačkom postavom. Serija uspijeva stvoriti misterioznu atmosferu koja intrigira gledatelje i drži ih na rubu sjedala tijekom svake epizode. Iako je uspoređivana s drugim popularnim skandinavskim krimi serijama, The Chestnut Man se ističe kao nešto posebno, a oduševio je mnoge kritičare. 

Ocjena: IMDb 7.7/10, RottenTomatoes 100% 


Midnight Mass (2021) 

Najbolje serije 2018., 2019., 2020., 2021. i 2022. koje morate pogledati

Žanr serije: Drama, horor 
Kreator: Mike Flanagan 
Glumci: Zach Gilford, Kate Siegel, Hamish Linklater, Rahul Kohli, Annabeth Gish, Michael Trucco 

Radnja ukratko: U središtu priče je izolirani otok Crockett Island na kojem se događaju čudne stvari nakon dolaska novog svećenika, oca Paula (Hamish Linklater), u zajednicu. Mještani ubrzo počinju doživljavati nadnaravne događaje, a njihova vjera i uvjerenja stavljaju se na kušnju. Glavni lik, Riley Flynn (Zach Gilford), vraća se na otok nakon izdržane zatvorske kazne i suočava se s vlastitim demonima i misterioznim događajima na otoku. 

Osvrt ukratko: Midnight Mass je još jedan vrlo uspješan Netflixov horor serijal koji istražuje teme vjere, krivnje, grijeha i iskupljenja. Serija je kritički hvaljena zbog sjajne glume, atmosfere i intrigantne radnje koja vodi do iznenađujućeg finala. 

Ocjena: IMDb 7.7/10, RottenTomatoes 87% 


Inside Job (2021) 

Najbolje serije 2018., 2019., 2020., 2021. i 2022. koje morate pogledati

Žanr serije: Animirana, komedija, znanstvena fantastika 
Kreator: Alex Hirsch 
Glumci: Lizzy Caplan, Christian Slater, Clark Duke, Andrew Daly, Bobby Lee, John DiMaggio 

Radnja ukratko: Inside Job je animirana serija koja prati Abbie (Lizzy Caplan), stručnjakinju za teorije zavjere koja radi za vladajuću korporaciju koja skriva istinu o paranormalnim i nadnaravnim pojavama. Abbie i njezin tim, koji se sastoji od njenog najboljeg prijatelja Harryja (Christian Slater), robotičara Elvina (Clark Duke) i tražiteljice istine, Pamele (Ana Gasteyer), pokušavaju otkriti tajne svijeta koje korporacija želi sakriti. 

Osvrt ukratko: Inside Job je zabavna, duhovita i pametna animirana serija koja se bavi teorijama zavjere i paranormalnim pojavama na vrlo originalan način. Glumačka postava je izvrsna, a animacija je vrlo kvalitetna. Serija je uspjela spojiti humor, znanstvenu fantastiku i društvenu kritiku na vrlo uspješan način. 

Ocjena: IMDb 7.7/10, RottenTomatoes 79% 


Station Eleven (2021) 

Najbolje serije 2018., 2019., 2020., 2021. i 2022. koje morate pogledati

Žanr serije: Drama, znanstvena fantastika 
Kreator: Patrick Somerville 
Glumci: Mackenzie Davis, Himesh Patel, David Wilmot, Nabhaan Rizwan, Lola Kirke, Hamish Linklater 

Radnja ukratko: Serija prati skupinu preživjelih nakon globalne pandemije gripe koji se bore za preživljavanje u svijetu koji se drastično promijenio. Radnja se odvija u dvije vremenske dimenzije: prije izbijanja pandemije i 20 godina kasnije, kad se preživjeli pokušavaju prilagoditi novom životu. Mackenzie Davis glumi Kirsten Raymonde, glumicu koja nastupa u putujućoj kazališnoj skupini koja se bori za preživljavanje, dok Himesh Patel glumi Clarka Thompsona, bivšeg menadžera koji pokušava pronaći svoj put u novom svijetu. 

Osvrt ukratko: Station Eleven je intrigantna serija koja se bavi temama kao što su gubitak, preživljavanje, povezanost i život u novom svijetu. Uz izvrsne glumačke izvedbe i dobru režiju, serija nudi duboke i kompleksne priče o likovima koji pokušavaju pronaći svoje mjesto u novom svijetu. Serija uspješno spaja elemente drame i znanstvene fantastike kako bi stvorila originalnu i zanimljivu priču. 

Ocjena: IMDb 7.6/10, RottenTomatoes 98%


The North Water (2021) 

Najbolje serije 2018., 2019., 2020., 2021. i 2022. koje morate pogledati

Žanr serije: Drama, avantura 
Kreator: Andrew Haigh 
Glumci: Jack O’Connell, Colin Farrell, Stephen Graham, Tom Courtenay 

Radnja ukratko: The North Water je mini serija od pet epizoda smještena u drugoj polovici 19. stoljeća, a prati brod na putu prema sjeveru na kojem se nalazi skupina lovačkih posada u potrazi za kitovima i tuljanima. Međutim, ova ekspedicija je puna mračnih tajni i moralne dekadencije, a kapetan broda i kirurg Patrick Sumner (Jack O’Connell) uskoro će se naći u sukobu s brutalnim mornarom Henryjem Draxom (Colin Farrell). 

Osvrt ukratko: The North Water je tamna, brutalna i vrlo dobro odglumljena serija koja prikazuje tamne strane ljudske prirode i okrutnosti života na moru. Odlično su prikazani glavni likovi, a posebno Colin Farrell koji je briljirao u ulozi psihopatskog mornara Henryja Draxa. Serija je prikazana s velikom pažnjom prema detaljima i dojmljivim scenama koje će ostati u sjećanju gledateljima. 

Ocjena: IMDb 7.6/10, RottenTomatoes 95% 


Shadow and Bone (2021) 

Najbolje serije 2018., 2019., 2020., 2021. i 2022. koje morate pogledati

Žanr serije: Akcija, avantura, fantazija 
Kreator: Eric Heisserer 
Glumci: Jessie Mei Li, Archie Renaux, Freddy Carter, Amita Suman, Kit Young 

Radnja ukratko: Serija prati siroče Alinu Starkovu (Jessie Mei Li) koja otkriva da posjeduje rijetku magiju kojom može probiti magične zidove koji dijele njezin svijet na dva dijela. Kako bi spasila svoju zemlju od opasnosti, Alina se udružuje s opasnom skupinom vojnika i kriminalaca poznatih kao Grisha, a među njima je i opasni misteriozni muškarac poznat kao The Darkling (Ben Barnes). 

Osvrt ukratko: Shadow and Bone je privlačna i uvjerljiva adaptacija književnog serijala Leigh Bardugo, s dojmljivom produkcijom i kreativnim svijetom koji će privući fanove žanra. Glumačka ekipa donosi život raznolikim likovima serije, a priča je intrigantna i napeta do samog kraja. 

Ocjena: IMDb 7.6/10, RottenTomatoes 89% 


The Serpent (2021) 

Najbolje serije 2018., 2019., 2020., 2021. i 2022. koje morate pogledati

Žanr serije: Drama, krimi, triler 
Kreator: Richard Warlow, Toby Finlay 
Glumci: Tahar Rahim, Jenna Coleman, Billy Howle, Ellie Bamber, Amesh Edireweera, Tim McInnerny, Alice Englert 

Radnja ukratko: Serija prati priču o Charlesu Sobhraju (Tahar Rahim), serijskom ubojici i lopovu koji je terorizirao putnike “Hippie Traila” jugoistočnom Azijom 1970-ih. Serija se također bavi pričom o Hermanu Knippenbergu (Billy Howle), nizozemskom diplomatu koji je odlučio uhvatiti Sobhraja nakon što se umiješao u život jednog od njegovih prijatelja. 

Osvrt ukratko: The Serpent je uzbudljiva i napeta serija koja vrlo dobro prikazuje priču o jednom od najpoznatijih serijskih ubojica u povijesti. Tahar Rahim izvanredno utjelovljuje Charlesa Sobhraja i uspijeva prenijeti njegovu karizmu, ali i jezivost. Jenna Coleman također pruža sjajnu izvedbu kao Sobhrajeva partnerica i suučesnica. Serija također uspješno prikazuje život u jugoistočnoj Aziji u 1970-ima, od kulturnih razlika do političkih nemira. 

Ocjena: IMDb 7.6/10, RottenTomatoes 68% 


Snabba Cash (2021) 

Najbolje serije 2018., 2019., 2020., 2021. i 2022. koje morate pogledati

Žanr serije: Krimi, drama, triler 
Kreator: Jesper Ganslandt 
Glumci: Evin Ahmad, Alexander Abdallah, Ali Alarik, Olle Sarri, Dada Fungula Bozela, Jozef Wojciechowicz 

Radnja ukratko: Serija Snabba Cash prati uspon troje ambicioznih ljudi u svijetu financija i organiziranog kriminala u Švedskoj. Studentica Leya (Evin Ahmad) pokušava svoj start-up učiniti uspješnim, a najbolji joj prijatelj Salim (Alexander Abdallah) radi na planu da zaradi veliki novac kroz investicije u nekretnine. Jedina prepreka na njihovom putu je Ravy (Ali Alarik), nasilni kriminalac koji je na lošem glasu. 

Osvrt ukratko: Snabba Cash je napeta i dramatična serija koja uspješno spaja svijet poslovanja i kriminala. Glumačke izvedbe su sjajne, a radnja pruža dovoljno neočekivanih obrata kako bi gledatelje držala u napetosti. Također, serija istražuje i društvene probleme, poput rasne i ekonomske nejednakosti u Švedskoj. 

Ocjena: IMDb 7.6/10, RottenTomatoes  


Lupin (2021) 

Najbolje serije 2018., 2019., 2020., 2021. i 2022. koje morate pogledati

Žanr serije: Krimi, drama 
Kreator: George Kay 
Glumci: Omar Sy, Ludivine Sagnier, Clotilde Hesme, Nicole Garcia, Soufiane Guerrab 

Radnja ukratko: U ovoj francuskoj kriminalističkoj drami, glavni lik Assane Diop (Omar Sy) je inspiriran likom Arsènea Lupina, lika iz fikcije o kriminalcu-džentlmenu. Diop, koji je odrastao u siromaštvu nakon što je njegov otac optužen za zločin koji nije počinio, sada je odrasli muškarac i očajnički želi osvetiti svog oca. Kako bi to postigao, planira i izvodi lukave krađe i prijevare koje nalikuju onima iz fikcije, pri čemu ostavlja tragove za policiju, ali se istovremeno i skriva od njih. Radnja prati Assanea dok kuje planove, izvodi pljačke i pokušava izbjeći policiju. 

Osvrt ukratko: Lupin je osvojio publiku i kritiku zbog svog pametnog scenarija i odlične glume Omara Syja. Serija se izdvaja po svojoj jedinstvenosti i svježini, te je odličan izbor za ljubitelje kriminalističkih drama. 

Ocjena: IMDb 7.5/10, RottenTomatoes 97% 


Halston (2021) 

Najbolje serije 2018., 2019., 2020., 2021. i 2022. koje morate pogledati

Žanr serije: Drama, biografija 
Kreator: Sharr White 
Glumci: Ewan McGregor, Rebecca Dayan, Krysta Rodriguez, Sullivan Jones, Gian Franco Rodriguez, David Pittu, Rory Culkin 

Radnja ukratko: Halston je serija koja prati život Roya Halstona Frowicka, poznatijeg kao Halston (Ewan McGregor), legendarnog američkog dizajnera modnih i luksuznih predmeta iz 70-ih i 80-ih godina prošlog stoljeća. Serija prati Halstonov uspon od anonimnog dizajnera do jednog od najistaknutijih imena u svijetu mode, ali i njegove privatne borbe s ovisnošću, odnosima i samim sobom. 

Osvrt ukratko: Halston je dobro odglumljena i vizualno impresivna serija koja pruža zanimljiv uvid u život i rad jednog od najznačajnijih dizajnera u povijesti mode. Ewan McGregor je sjajan u glavnoj ulozi i uvjerljivo dočarava Halstonov karizmatični lik, dok ostatak glumačke ekipe također glumi dobro i pomaže u stvaranju autentične atmosfere. 

Ocjena: IMDb 7.5/10, RottenTomatoes 67% 


Ginny & Georgia (2021) 

Najbolje serije 2018., 2019., 2020., 2021. i 2022. koje morate pogledati

Žanr serije: Drama, komedija 
Kreator: Sarah Lampert 
Glumci: Brianne Howey, Antonia Gentry, Diesel La Torraca, Jennifer Robertson, Felix Mallard, Sara Waisglass, Scott Porter 

Radnja ukratko: Serija prati priču o problematičnoj majci Georgiji (Brianne Howey) i njezinoj tinejdžerskoj kćeri Ginny (Antonia Gentry) koja se pokušava uklopiti u novu sredinu u malom gradu u kojem žive. Priča se fokusira na njihove odnose, tajne i traume iz prošlosti koje se polako otkrivaju. 

Osvrt ukratko: Serija je privukla pažnju gledatelja zbog svoje mješavine drame, komedije i tinejdžerske tematike, ali također i zbog kontroverzi vezanih uz rasističke i seksističke stereotipe. Glumačka postava je solidna, a scenarij se bavi zanimljivim temama poput obiteljskih odnosa, traume i mentalnog zdravlja. 

Ocjena: IMDb 7.5/10, RottenTomatoes 64% 


The Underground Railroad (2021) 

Najbolje serije 2018., 2019., 2020., 2021. i 2022. koje morate pogledati

Žanr serije: Drama, fantastika 
Kreator: Barry Jenkins 
Glumci: Thuso Mbedu, Chase W. Dillon, Joel Edgerton, Aaron Pierre, William Jackson Harper, Amber Gray, Peter De Jersey, Chukwudi Iwuji 

Radnja ukratko: Serija The Underground Railroad prati priču o mladoj ženi Cori Randall (Thuso Mbedu), koja bježi iz ropstva na plantaži u Georgiji u potrazi za slobodom. U njezinom putovanju preko podzemne željeznice koja se sastoji od tajnih tunela i podzemnih prolaza, Cori susreće različite ljude i doživljava različite sudbine. Dok putuje, ona se suočava s teškim iskušenjima i preprekama u borbi za svoju slobodu. 

Osvrt ukratko: The Underground Railroad je dojmljiva i emocionalna serija koja na zanimljiv način tretira povijesne teme. Režija i gluma su vrhunske, a vizualni efekti su impresivni. Serija ima neke teške teme i scene, ali je zanimljiva i provokativna. 

Ocjena: IMDb 7.4/10, RottenTomatoes 94% 


Foundation (2021) 

Najbolje serije 2018., 2019., 2020., 2021. i 2022. koje morate pogledati

Žanr serije: Znanstvena fantastika, drama 
Kreator: David S. Goyer 
Glumci: Jared Harris, Lee Pace, Lou Llobell, Leah Harvey, Laura Birn, Terrence Mann, Cassian Bilton, Alfred Enoch 

Radnja ukratko: Serija prati priču o Hariju Selviju (Jared Harris), genijalnom matematičaru koji predviđa propast carstva i bori se da bi osigurao opstanak ljudske vrste. Smještena u dalekoj budućnosti, radnja prati Selvija i njegove sljedbenike dok pokušavaju sačuvati civilizaciju. 

Osvrt ukratko: Foundation je ambiciozna adaptacija istoimenog romana Isaaca Asimova. Serija se ističe nevjerojatnom produkcijom, visokokvalitetnim vizualnim efektima i impresivnim kostimografijom. Glumačka postava također je vrlo uvjerljiva, s Jaredom Harrisom u glavnoj ulozi koji briljira kao Hari Seldon. 

Ocjena: IMDb 7.4/10, RottenTomatoes 72% 


The Nevers (2021) 

Najbolje serije 2018., 2019., 2020., 2021. i 2022. koje morate pogledati

Žanr serije: Drama, fantazija, znanstvena fantastika 
Kreator: Joss Whedon 
Glumci: Laura Donnelly, Ann Skelly, Olivia Williams, James Norton, Tom Riley, Rochelle Neil, Eleanor Tomlinson, Ben Chaplin, Nick Frost 

Radnja ukratko: Serija je smještena u Londonu krajem viktorijanskog doba i prati skupinu ljudi, uglavnom žena, koji su dobili neobične moći nakon što su preživjeli događaj poznat kao “The Touched”. Među njima su i Amalia True (Laura Donnelly), vođa grupe Touched, i Penance Adair (Ann Skelly), genijalna izumiteljica. Dok pokušavaju pronaći svoje mjesto u društvu koje ih odbacuje, njihova se skupina suočava s brojnim opasnostima, uključujući i one iz vladine agencije koja ih nadzire. 

Osvrt ukratko: The Nevers je dobro napravljena i intrigantna serija koja kombinira žanrove fantastike, drame i akcije. Karizmatični glumci, zanimljiva premisa i izvrsna produkcija čine ovu seriju vrijednom gledanja za ljubitelje žanra. 

Ocjena: IMDb 7.4/10, RottenTomatoes 48% 


The Book of Boba Fett (2021) 

Najbolje serije 2018., 2019., 2020., 2021. i 2022. koje morate pogledati

Žanr serije: Akcija, avantura, znanstvena fantastika 
Kreator: Jon Favreau, Dave Filoni 
Glumci: Temuera Morrison, Ming-Na Wen, Jennifer Beals 

Radnja ukratko: Serija prati Boba Fetta (Temuera Morrison), legendarnog lika iz Star Wars franšize, koji nakon što se pojavio u seriji “he Mandalorian, dobiva svoju vlastitu spin-off seriju. Radnja se događa nakon događaja iz The Mandalorian, a prati Boba Fetta i Fennec Shand (Ming-Na Wen), kako se bore za kontrolu nad svijetom kriminala u galaksiji. 

Osvrt ukratko: The Book of Boba Fett je bio jedan od najiščekivanijih naslova u 2021. Godini jer je Boba Fett jedan od najpopularnijih likova u Star Wars svijetu. Serija je dobro prihvaćena kod publike, koja je uživala u akcijskim scenama i povratku likova poput Jabbe the Hutta. Kritičari su također bili uglavnom pozitivni prema seriji, hvaleći njezinu produkciju, vizualni dizajn i izvedbu glavnih glumaca. 

Ocjena: IMDb 7.3/10, RottenTomatoes 52% 


The Chair (2021) 

Najbolje serije 2018., 2019., 2020., 2021. i 2022. koje morate pogledati

Žanr serije: Komedija, drama 
Kreator: Amanda Peet, Annie Julia Wyman 
Glumci: Sandra Oh, Jay Duplass, Holland Taylor, Bob Balaban, Nana Mensah, David Morse 

Radnja ukratko: Sandra Oh glumi Ji-Yoon Kim, prvu ženu koja je izabrana da vodi odjel engleskog na fikcijskom elitnom koledžu Pembroke. Serija prati Ji-Yooninu borbu s pritiskom i očekivanjima koja dolaze s njezinim novim položajem, dok se istovremeno suočava s privatnim izazovima u svom životu. Jay Duplass glumi njezinog najboljeg prijatelja i kolegu profesora, Billa Dobsona, a Holland Taylor je još jedan član fakulteta koji ne odobrava Ji-Yoonovu inauguraciju. 

Osvrt ukratko: The Chair je hvaljena serija kritike zbog svoje mješavine humora i emocija, kao i sjajnih nastupa Sandre Oh i Jaya Duplassa. Serija se također bavi važnim temama poput rasizma, seksizma i starosne diskriminacije u akademskom okruženju. 

Ocjena: IMDb 7.2/10, RottenTomatoes 86% 


Clickbait (2021) 

Najbolje serije 2018., 2019., 2020., 2021. i 2022. koje morate pogledati

Žanr serije: Drama, misterija, triler 
Kreator: Tony Ayres, Christian White 
Glumci: Zoe Kazan, Betty Gabriel, Adrian Grenier, Phoenix Raei, Abraham Lim, Jesse Collins 

Radnja ukratko: Nick Brewer (Adrian Grenier) je obiteljski čovjek i otac dvoje djece, koji radi kao nastavnik. Nestaje bez traga, a njegova sestra Pia (Zoe Kazan) počinje tražiti odgovore. Ubrzo se pojavljuje video na kojem je Nick vezan i na kojem drži znak “Zlostavljam žene. Na 5 milijuna pregleda, umrijet ću.” Nakon toga se pojavljuje niz drugih videozapisa koji otkrivaju neke tajne Nickova života, a Pia i Nickova žena Sophie (Betty Gabriel), moraju se upustiti u utrku s vremenom kako bi ga pronašli prije nego što bude prekasno. 

Osvrt ukratko: Clickbait je uzbudljiva i napeta serija koja istražuje mračnu stranu Interneta i utjecaj društvenih medija na suvremeni svijet. Glumačka postava je sjajna, a serija se bavi temama poput obiteljskih odnosa, tajni i izdaje. 

Ocjena: IMDb 7.2/10, RottenTomatoes 59% 


Kevin Can F**K Himself (2021) 

Najbolje serije 2018., 2019., 2020., 2021. i 2022. koje morate pogledati

Žanr serije: Komedija, drama 
Kreator: Valerie Armstrong 
Glumci: Annie Murphy, Eric Petersen, Mary Hollis Inboden, Alex Bonifer 

Radnja ukratko: Serija prati Allison McRoberts (Annie Murphy), koja se bori s nezadovoljstvom u svom braku s Kevinom (Eric Petersen), čiji karakter i ponašanje čine njen život neispunjenim. Serija se fokusira na Allisoninu borbu s različitim društvenim stereotipima i ulogama koje su joj nametnute, dok se Kevinovo ponašanje i situacije koje stvara komično prikazuju. 

Osvrt ukratko: Serija Kevin Can F**K Himself je dobro osmišljena kombinacija komedije i drame, koja uspješno prikazuje nezadovoljstvo i probleme u braku, kao i društvene stereotipe koji utječu na živote žena. Glumačka postava je sjajna, a scenarij je pametan i inovativan. 

Ocjena: IMDb 7.1/10, RottenTomatoes 91%


Nine Perfect Strangers (2021) 

Najbolje serije 2018., 2019., 2020., 2021. i 2022. koje morate pogledati

Žanr serije: Drama, misterij 
Kreator: David E. Kelley 
Glumci: Nicole Kidman, Melissa McCarthy, Michael Shannon, Luke Evans, Regina Hall, Samara Weaving, Bobby Cannavale 

Radnja ukratko: Devet potpunih stranaca dolazi u ekskluzivni wellness resort, vodeći se obećanjima o preporodu uma i tijela od strane tajanstvene vlasnice Mashe (Nicole Kidman). Međutim, kako počinju otkrivati sve bizarnije metode koje se primjenjuju u centru, gosti počinju sumnjati u prave namjere svoje domaćice, ali i jedni u druge. 

Osvrt ukratko: Nine Perfect Strangers je izvrsno odglumljena i tajanstvena drama koja uspješno kombinira komediju, misterij i melodramu. Nicole Kidman je sjajna u ulozi ekscentrične vlasnice wellness centra, a Melissa McCarthy nudi iznenađujuće ozbiljnu izvedbu u ulozi članice skupine koja se bori s gubitkom. Radnja se postupno razvija, uvlačeći gledatelja u mistični svijet centra za preobrazbu i skrivene motive likova. 

Ocjena: IMDb 7.0/10, RottenTomatoes 60%


Too Close (2021) 

Najbolje serije 2018., 2019., 2020., 2021. i 2022. koje morate pogledati

Žanr serije: Drama, triler 
Kreator: Clara Salaman 
Glumci: Emily Watson, Denise Gough, Thalissa Teixeira, James Sives, Risteard Cooper, Nina Wadia 

Radnja ukratko: Serija prati psihijatricu Emmu Robertson (Emily Watson) koja procjenjuje pacijenticu Connie Mortensen (Denise Gough), optuženu za ubojstvo. Kako se njihov odnos razvija, Emma počinje osjećati pritisak i gubi samopouzdanje u svoje vlastite odluke i sposobnost da procijeni Connieino mentalno stanje. 

Osvrt ukratko: Serija se bavi temom mentalnog zdravlja i načinom na koji nas naša vlastita percepcija može dovesti u zabludu. Glavne glumice (Watson i Gough) izvrsno se nose s kompleksnošću svojih uloga, a napetost se postupno gradi tijekom svake epizode. 

Ocjena: IMDb 6.8/10, RottenTomatoes 78% 


Fate: The Winx Saga (2021) 

Najbolje serije 2018., 2019., 2020., 2021. i 2022. koje morate pogledati

Žanr serije: Akcija, fantastika 
Kreator: Brian Young 
Glumci: Abigail Cowen, Hannah van der Westhuysen, Precious Mustapha, Eliot Salt, Elisha Applebaum, Danny Griffin 

Radnja ukratko: Fate: The Winx Saga je serija temeljena na popularnoj animiranoj seriji Winx Club. Prati sudbinu tinejdžerke Bloom (Abigail Cowen), koja otkriva da je vila s magičnim moćima. Ona se upisuje u školu Alfea, gdje se upoznaje s drugim vilama i stvara prijateljstva, dok istražuje tajne svijeta vila i otkriva opasnosti koje prijete njihovom svijetu. 

Osvrt ukratko: Serija je podijelila publiku i kritičare. Neki su je pohvalili zbog vizualnog stila i intrigantne radnje, dok su drugi kritizirali zbog slabog razvoja likova i predvidljive radnje. Međutim, većina je složna u tome da je serija prilično zarazna i zabavna za gledanje. 

Ocjena: IMDb 6.8/10, RottenTomatoes 45% 


The Pursuit of Love (2021) 

Najbolje serije 2018., 2019., 2020., 2021. i 2022. koje morate pogledati

Žanr serije: Drama 
Kreator: Emily Mortimer 
Glumci: Lily James, Emily Beecham, Dominic West, Shazad Latif, Freddie Fox, Andrew Scott, Assaad Bouab 

Radnja ukratko: Serija prati životi dvije vrlo različite sestre, Linde (Emily Beecham) i Fanny (Lily James), tijekom njihovog odrastanja u Engleskoj u 20-ima. Nakon što ostanu siročad, Fanny ostaje kod bake, dok Linda odlazi živjeti s ujakom u London. Tamo upoznaje Harryja (Assaad Bouab), s kojim se ubrzo vjenčava. Nakon brojnih neuspjeha u braku, Linda upoznaje svoju ljubav svog života, Louisa (Dominic West), ali njihova veza ima nekoliko prepreka, uključujući i njegovu suprugu. 

Osvrt ukratko: Serija je vizualno privlačna, s impresivnim kostimima i scenografijom. Glumačka postava je izvrsna, a posebno su se istaknuli Dominic West i Emily Beecham. Radnja je ispunjena ljubavnim zapletima i komentarima na tadašnje društvo, no ponekad je pomalo sporija. 

Ocjena: IMDb 6.7/10, RottenTomatoes 88% 


Na idućoj stranici vas čekaju Najbolje Serije 2020. godine 

Druge je zanimalo i ovo...