Disney kupuje 21st Century Fox!!!

Disney kupuje 21st Century Fox!!!

The Walt Disney kompanija je u pregovorima oko kupnje 21st Century Fox, prema CNBC. 
Prema izvještaju, pregovori su da Disney otkupi većinu kompanije, ali ne vijesti i sportski dio.

Iako pregovori traju već nekoliko tjedana, to nije garancija i da će biti finalizirani. Izvještaji javljaju da su trenutno pregovori zaustavljeni, ali cijelo vrijeme dogovaranja su pregovori pokretani i zaustavljani.

Disney kupuje 21st Century Fox!!!

Ovaj dogovor bi uključio 20th Century Fox, 21st Century Fox filmski studio. Taj dogovor bi napokon mogao ujediniti Marvelove X-Men i Fantastic Four s likovima koji se trenutno nalaze u  Marvel Cinematic Universe i mogao bi donijeti prava na kućna izdanja Star Warsa, kompaniji koja posjeduje Lucasfilm.

Fox navodno želi više ostati fokusiran na vijesti i sport, kako bi kompanija bila što konkurentnija u tim područjima.

Kao što članak sugerira, 21st Century Fox jednostavno nije dovoljno velika medijska kompanija, kako bi se mogao natjecati u ovom novom medijskom okružju, koje je rezultiralo uzdizanjem streaming kompanije, poput Netflix i Amazon.

S obzirom na to da je Disneyu zabranjeno da posjeduje dvije kompanije, dogovor ne bi uključivao Fox mrežu emitiranja, ali bi uključivao kablovske mreže FX i National Geographic. Ugovor ne bi uključivao ni Fox Sports, jer bi se kupnja mogla smatrati protutržišnom.

Disney u svom posjedu već ima veliku medijsku knjižnicu, koja uključuje Marvel i Star Wars. Kupnjom 21st Century Fox donijeli bi X-Men filmsku franšizu pod svoje, s Disney na raspolaganju po željama, kao i Alien filmsku franšizu.

X-Men filmska franšiza je trenutno u velikom usponu, sa spin-off filmovima poput Deadpool i Logan koji stvaraju veliku zaradu na kino blagajnama i kritički su odlično prihvaćeni. Franšiza će se još više razvijati u 2018 godini, filmovima The New Mutants, Deadpool 2 i X-Men: Dark Phoenix, a još više u 2019 godini, filmom Gambit.

Jedva čekamo vidjeti rasplet i hoće li X-Men i Fantastic Four filmovi, napokon, doći ‘kući’!

Pogledajte koje najpoznatije filmove, filmske franšize i serije će Disney dopiti ako otkupi 21st Century Fox.

Similar Posts