Faza 2:

Marvel One-Shot: Item 47 (2012)

marvel-one-shot-item-47-2012_84021378181991

S.H.I.E.L.D.-ov agent Sitwell je zadužen za vraćanje napuštenog Chitauri oružja kojega koristi par za pljačkanje banke.
Ovaj kratki One-Shot skuplja dijelove filma The Avengers.

Iron Man 3 (2013)

maxresdefault

Tony prolazi kroz egzistencijsku krizu nakon borbe s vanzemaljskom vojskom u The Avengers filmu. Srećom u ovom nastavku dobiva upravo ono što mu treba kako bi vratio svoj talent i samopouzdanje natrag. Marvelovim fanovima se baš nije svidjelo kako su u filmu tretirali Mandarina, ali svejedno film je dosta zabavan.

Marvel One-Shot: All Hail the King (2014)

all hail the king

Dokumentarni redatelj intervjuira sada poznatog Trevora Slatterya iza rešetaka. Nastavlja se odmah na Iron Man 3 i prikazuje život Trevora u zatvoru, odakle je otet. Prikazuje i Justina Hammera

Agents of S.H.I.E.L.D. (Sezona 1, Dio 1. Epizode: Pilot – The Hub) (2013-)

agents of shield

Prva sezona Agents of Shield je po mom mišljenju jakooo loša. I možda i najgora stvar na ovoj listi. Mada serija se poslije prve sezone popravlja (u trećoj jako popravlja) pa savjetujem gledanje. Ovdje agent Coulson okuplja svoju ekipu i njihove zadatke.

Thor: The Dark World (2013)

thor dark world

Vrlo dobar film koji nastavlja akciju iz prvog dijela i daje Lokiju neke odlične scene u filmu. Usput nas i upoznaje s još jednim “Infinity stone” – “Aether”

Agents of S.H.I.E.L.D. (Sezona 1, Dio 2. Epizode: The Well – End of the Beginning) (2013-)

agents-of-shield-the-well

The Well epizoda izgleda kao da je ispala iz Thor: Dark World filma. Tim čisti nakon borbe Thora i Malekhita u Londonu. Ovo je zadnja epizoda s tom cijelom ekipom SHIELDA.

Captain America: The Winter Soldier (2014)

captain-america-the-winter-soldier-2014-poster-wallpaper

Jedan od hvaljenijih Marvelovih filmova. Ovdje vidimo probleme koje ima Captain s prilagodbom u 21. stoljeće što će dovesti do novih raznih problema kada se odluči na solo misiju. I naravno prvi susret s vrlo važnim likom Winter Soldierom.

Agents of S.H.I.E.L.D. (Sezona 1, Dio 3. Epizode: Turn, Turn, Turn – Beginning of the End) (2013-)

agents of shield

Prva sezona završava baveći se posljedicama filma Winter Soldier. Tim jedva uspijeva opstati nakon serija izdaja. I nakon ove sezone SHIELD (organizacija) više ne postoji.

Guardians of the Galaxy (2014)

guardians

Iako možda nije dio glavne priče koju smo vidjeli do sada, ovo je jedna fantastična priča sama za sebe, koja će sigurno imati veliku važnost u Fazi 3. Upoznao nas je film s još jednim “Infinity Stone” – ljubičasta kugla moći. Uz to film je uz The Avengers po meni najbolji, ima fantastične likove, jako dobru radnju i sigurno najbolju glazbu.

Guardians of the Galaxy Vol. 2 (2017) ——– Oni su inače u fazi 3 izašli, ali vremenski su samo par mjeseci nakon Vol. 1 (oko 2 mjeseca kasnije)

guardians

Nastavak super popularnih Guardiansa iz 2014 godine. Za ukupnu priču Marvel svemira ne toliko važan (mada par važnih likova se pojavilo), ali vrlo zabavan film, koji naravno obavezno trebate pogledati.

Našu recenziju pročitajte ovdje.

Daredevil (2015)

daredevil

Malo je problematično točno odrediti kada se Daredevil kronološki nalazi, ali znamo da se događa dvije godine nakon bitke za New York u The Avengers. Odlična serija koja nas upoznaje s par novih fantastičnih likova.

Jessica Jones (2015)

jessica jones

Isto problemi s kronološkim redoslijedom. Ali navodno po pričama odvija se početkom 2015, u zimi. Što bi značilo da se odvija ili tokom ili odmah nakon Daredevila.

Luke Cage (2016)

luke cage

Kreće par mjeseci nakon Jessice Jones i otprilike u slično vrijeme sa Dardevil sezonom 2.
Solidna serija koja nas upoznaje sa par novih likova, par starih se pojavljuje i ima dosta Easter eggova iz Marvel filmova.

Agents of S.H.I.E.L.D. (Sezona 2, Dio 1. Epizode: Shadows – The Dirty Half Dozen) (2013-)

agents

Ekipa se pokušava i dalje konsolidirati nakon infiltracije HYDRA. Upoznaju nove prijatelje, nove neprijatelje i upoznaju nas sa Inhumanima.

Avengers: Age of Ultron (2015)

age of ultron

Drugi puta da su svi Avengersi na broju. Plus još par dodataka nekih novih likova (Quicksilver, Scarlet Witch…). Naravno hrpa fantastične akcije, mada mislim zbog možda previše likova film nešto lošiji od prvog dijela. I dalje fantastičan naravno.

Agents of S.H.I.E.L.D. (Sezona 2, Dio 2. Epizode: Scars – S.O.S. Part Two) (2013-)

agents

Par zadnjih epizoda druge sezone. Bave se događanjima nakon Age of Ultron filma i završavanjem svoje priče.

Ant-Man (2015)

ant man

Po meni najveći problem ovog inače zabavnog filma je trailer. Koji sam nažalost pogledao prije gledanja filma. Otkriva puno previše i to najboljih dijelova film. Inače Hank Pym (originalni Ant Man) trenira mladog lopova kako spasiti svijet (novog Ant Man-a). Ovaj film dolazi poslije Age of Ultrona i čak spominje neke male stvari iz tog filma.

U nastavku čitajte Fazu 3.