Recenzija: Iron Fist – sezona 2

Pogledali smo drugu sezonu Netflix/Marvel serije Iron Fist. Našu recenziju druge sezone, kao i jeli bolje od prve sezone serije Iron Fist, pročitajte u članku. 

Žanr serije:

Akcija, avantura, krimi, superhero

Kreator:

Scott Buck

Glumci:

Finn Jones, Jessica Henwick, Jessica Stroup

Radnja ukratko:

Mladić je darovan nevjerojatnim sposobnostima borilačkih vještina i mističnom silom poznatom kao Iron Fist.

Prva sezona serije “Iron Fist” je dočekana s užasnim recenzijama i očajnih 19% na Rotten Tomatoes, te vrlo lako postala najgora Marvel/Netflix serija, među kojima su još i “Daredevil,” “Jessica Jones,” “Luke Cage,” “The Defenders” i “The Punisher.”

Druga sezona, kojoj je premijera bila ovog petka na Netflixu, pokušava ispraviti stvari koje se kritici nisu svidjele iz prve sezone s novim voditeljem serije, Raven Metzner i manje epizoda. Prva sezona je imala 13 epizoda, dok ova druga ima 10.

Druga sezona pronalazi Danny Rand, a.k.a. Iron Fist (Finn Jones), na zadatku od Daredevila da štiti New York City. Kriminalna organizacija pod nazivom Hand je izbrisana, ali to je ostavilo prazno mjesto za nove snage i rat se zahuktava između onih koje žele to mjesto za sebe

Definitivno glavni problem serije, ne samo druge sezone nego općenito, su likovi, a sigurno jedan od njih i glavni lik Iron Fist koji, za razliku od većine njihovih filmskih likova (MCU) s kojima su djelomično povezani, je maksimalno hladan i ne zanimljiv lik. Slična situacija je i s drugima likovima, pozitivcima i negativcima. Umjesto da su ih odlučili promijeniti, u smislu pričom otići u drugom smjeru gdje ih nema, oni su odlučili gotovo sve ih vratiti. Nažalost gotovo nitko od njih nema baš nikakve osobnosti. Sada tu dolazimo do možda i najbolje stvari u seriji, a to je novi lik Typhoid Mary, koju glumi Alice Eve. Šteta što nisu ubacili i druge nove likove i njima zamijenili stare jer samo tako bi ovu seriju mogli dovoljno dobrom unaprijediti.

Kako ne bi sve ispalo tako crno i loše, najveće poboljšanje se vidi u smislu sekvenci borbi koje su znatno poboljšane i može se reći da su poprilično dobre. Šteta što priča, dijalozi i likovi nisu.

Nažalost od Daredevil Sezone 1 sve Marvel/Netflix serije su išle kvalitetom na niže, pa čak ni odlične poput Punishera i prve sezone Jessice Jones, nisu uspjeli ponoviti tu kvalitetu.

Iron Fist je jedna od onih serija koja definitivno nije zaslužila svoju drugu sezonu, a i sada nije opravdala njezino postojanje. Pokazalo se znatno boljim napraviti odvojenu seriju poput Punishera, a mogli bi se okrenuti i nekoj novoj seriji poput Moon Knight.

Druge je zanimalo i ovo...