10 Odličnih Filmova Koje Niste Gledali Ove Godine

10 Odličnih Filmova Koje Niste Gledali Ove Godine

Donosimo vam 10 odličnih filmova koji su prošli malo ispod radara i koje vrlo vjerojatno niste gledali ove godine. Na popisu će se naći razni žanrovi, tako da svatko ćete vjerojatno moći pronaći neki film za sebe.

U nastavku pogledajte 10 odličnih filmova koje vjerojatno niste pogledali u ovoj godini:

Good Boys (2019)

10 Odličnih Filmova Koje Niste Gledali Ove Godine

 Good Boys
(2019) on IMDb

Žanr filma: Avantura, komedija

Redatelj: Gene Stupnitsky

Scenarist: Lee Eisenberg, Gene Stupnitsky

Glumci: Jacob Tremblay (Max), Keith L. Williams (Lucas), Brady Noon (Thor), Will Forte (Maxov otac), Molly Gordon (Hannah), Izaac Wang (Soren)

Radnja ukratko: Trojica protagonista prelaze u više razrede osnovne škole i približavaju se tinejdžerskim godinama, pri čemu se moraju suočiti s vlastitim odrastanjem, ali i promjenama u njihovom odnosu. Kako bi došli do svog cilja, svaki od njih, prolaze kroz urnebesnu avanturu koja ih istovremeno razdvaja, ali i ojača kako njih same, tako i njihovo prijateljstvo.

Naše mišljenje ukratko: Izrazito simpatičan, vulgarno duhovit i neočekivano originalan, Good Boys je još jedan od filmova koji pokazuje da Seth Rogen poznaje komediju. U ovoj modernoj, ali s odlikama Johna Hughesa, priči o odrastanju i sazrijevanju trojice dvanaestogodišnjaka imamo jedan iznimno zabavan i simpatičan film koji će unatoč svom vulgarnom humoru i ponekim izlizanim forama osvojiti vaše simpatije. Tu simpatičnost neupitno treba pripisati priči, ali i izvrsno odabranim glavnim glumcima, na čelu s Jacobom Tremblayjem, koji su jako dobro utjelovili tipove koje su trebali, a pritom nas naučili i nekim značajnim lekcijama o prošlim, ali i sadašnjim nama.

Naša ocjena7/10

Polar (2019)

Recenzija: Polar (2019)

 Polar
(2019) on IMDb

Žanr filma: Akcija, krimi

Redatelj: Jonas Åkerlund

Scenarist: Jayson Rothwell, Víctor Santos

Glumci: Katheryn Winnick, Vanessa Hudgens, Mads Mikkelsen

Radnja ukratko: Netflixov film u kojem plaćeni ubojica izlazi iz mirovine kako bi se borio s grupom mladih ubojica.

Naše mišljenje ukratko: Odličan glavni lik Duncan Vizla/Black Kaiser, kojeg glumi fantastični Mads Mikkelsen, vrhunske akcije, nešto slabije priče, te iritantnih i ne zanimljivih protivnika.

Naša ocjena7/10

I Am Mother (2019)

Recenzija: I Am Mother (2019)

 I Am Mother
(2019) on IMDb

Žanr filma: Drama, triler, sci-fi

Redatelj: Grant Sputore

Scenarist: Michael Lloyd Green, Grant Sputore

Glumci: Luke Hawker, Rose Byrne, Maddie Lenton

Radnja ukratko: Tinejdžerica je podignuta u podzemlju od ljubaznog robota “Majke” – stvorenog da naseli zemlju nakon izumiranja čovječanstva. Ali njihova jedinstvena veza ugrožena je kada stignu neobjašnjivi stranci s alarmantnim vijestima.

Naše mišljenje ukratko: Odličan nisko budžetni znanstveno-fantastični triler film. Vrhunski scenarij i režija vas cijeli film drže znatiželjnim otkriti što se dogodilo. U filmu imamo dvije vrhunske glumice i ženski glas posuđen umjetnoj inteligenciji, svi oni na svoj način doprinose kvaliteti ovog filma. Vizualno film izgleda fantastično, pogotovo kada se uzme u obzir njegov budžet.

Naša ocjena: 8/10

The Perfection (2019)

Recenzija: The Perfection (2019)

 The Perfection
(2018) on IMDb

Žanr filma: Horor, drama, triler

Redatelj: Richard Shepard

Scenarist: Eric C. Charmelo, Richard Shepard

Glumci: Allison Williams, Alaina Huffman, Steven Weber

Radnja ukratko: Kada uznemirena čudesna glazbenica Charlotte (Allison Williams) potraži Elizabeth (Logan Browning), novu zvijezdu njezine bivše škole, susret šalje oba glazbenika na zlokobnu stazu sa šokantnim posljedicama.

Naše mišljenje ukratko: Jako dobar Netflixov film s tri velika i uglavnom ne očekivana zaokreta u filmu, koje možemo zahvaliti odličnom scenariju. Često brutalan, možda se to nekima neće svidjeti, možda je bilo malo i pretjerano, jer mislim da bi mogao privući veću publiku da je malo smanjio te brutalnosti. Dvije glavne glumice su vrlo dobro odradile svoj posao i film je kompletno jedno vrlo interesantno osvježenje. Glazba totalno promašena u filmu nažalost.  filmovi 2019

Naša ocjena8/10

Danger Close (2019)

Recenzija: Danger Close (2019)

 Danger Close
(2019) on IMDb

Žanr filma: Akcija, drama, ratni

Redatelj: Kriv Stenders

Scenarist: Stuart Beattie, James Nicholas

Glumci: Travis Fimmel, Richard Roxburgh, Luke Bracey

Radnja ukratko: U kolovozu 1966. godine, u vijetnamskoj plantaži guma zvanoj Long Tan, 108 mladih i neiskusnih australijskih i novozelandskih vojnika bori se za svoje živote protiv 2500 vojnika Sjevernog Vijetnama i Viet Conga.

Naše mišljenje ukratko: Odličan ratni film, koji je od prve do zadnje minute jedna napeta, zastrašujuća i jako dobro prikazana bitka. Scenarij je pametno napravljen tako da su likovi kroz par sitnih detalja dovoljno razvijeni i prikazani ljudskima, kako bi se što lakše povezali s njima. Vizualno također odličan i vrlo realistički prikazan. Za ljubitelje ratnih filmova ovo je nešto što se ne smije propustiti.

Naša ocjena8/10

The Red Sea Diving Resort (2019)

10 Odličnih Filmova Koje Niste Gledali Ove Godine

 The Red Sea Diving Resort
(2019) on IMDb

Žanr filma: Drama, povijesni, triler

Redatelj: Gideon Raff

Scenarist: Gideon Raff

Glumci: Chris Evans, Haley Bennett, Michael K. Williams, Michiel Huisman, Alessandro Nivola, Greg Kinnear, Ben Kingsley

Radnja ukratko: Agenti Mossada rade na spašavanju i evakuaciji Etiopljana iz Sudana u Izrael tijekom 1981.

Naše mišljenje ukratko: Iznenađujuće dobar, kvalitetan i autentičan film. Vrlo dobro složen koncept i scenarij, solidna glazba, vizualno i impresivne i autentične lokacije. No ono što najviše nosi ovaj film je fenomenalni Chris Evans (čiji je performans toliko jak da je samo zbog njega ocjena za jedan broj viša nego što bi trebala biti) koji se čak i nakon Kapetana Amerike sve više i više penje u samu elitu današnjeg Hollywooda. The Red Sea Diving Resort je definitivno film koji zaslužuje pažnju svakog korisnika Netflixa, pa čak i da u filmu sami uočite neke određene mane, film je generalno gledano dovoljno jak i inovativan, te će vam zajedno sa, još jednom, izvrsnim Evansom dati film kojem možete slobodno dati šansu, i na kraju ostati vrlo zadovoljni viđenim.

Naša ocjena8/10

Crawl (2019)

Recenzija: Crawl (2019)

 Crawl
(2019) on IMDb

Žanr filma: Horor

Redatelj: Alexandre Aja

Scenarist: Michael Rasmussen, Shawn Rasmussen

Glumci: Kaya Scodelario, Barry Pepper, Ross Anderson

Radnja ukratko: Mlada žena, dok pokušava spasiti svog oca tijekom uragana Catagory 5, nalazi se zarobljena u poplavljenoj kući i mora se boriti za svoj život protiv aligatora.

Naše mišljenje ukratko: S obzirom da je ovaj podžanr horora sa krvoločnim mesožderima jako zapostavljen te nema baš puno filmova ovog tipa koji se imaju čime pohvaliti, za Crawl se može reći da je i jedan od najboljih filmova ovog tipa. Dobar balans svih aspekata koje mora sačinjavati jedan horor. Napetost na vrlo visokoj razini, izvrsne jump-scare scene, te vrlo dobra atmosfera koja gledatelja cijelo vrijeme drži na rubu stolca. Definitivno je riječ o kvalitetnom, napetom i inovativnom hororu koji se gleda na što većem ekranu, sa zvučnicima na maksimumu, i po mogućnosti što dalje od bilo kakvih velikih izvora vode. 😉

Naša ocjena8/10

Fighting with My Family (2019)

Recenzija: Fighting with My Family (2019)

 Fighting with My Family
(2019) on IMDb

Žanr filma: Biografija, komedija, drama

Redatelj: Stephen Merchant

Scenarist: Stephen Merchant

Glumci: Florence Pugh, Dwayne Johnson, Lena Headey, Vince Vaughn

Radnja ukratko: Bivši hrvač i njegova obitelj nastupaju u malim prostorima širom zemlje dok djeca sanjaju o pridruživanju World Wrestling Entertainmentu.

Naše mišljenje ukratko: Odličan polu-biografski film, pun emocija, u kojem ćete se u gotovo isto vrijeme i nasmijati, a i plakati. Vrhunski glumci kao i redatelj/scenarist filma. Jedno od većih iznenađenja ove godine. Treba reći da ne morate ništa znati ili voljeti WWE kako bi vam se ovaj film svidio.

Naša ocjena9/10

Parasite (2019)

Recenzija: Parasite (2019)

 Parasite
(2019) on IMDb

Žanr filma: Komedija, drama, triler

Redatelj: Joon-ho Bong

Scenarist: Joon-ho Bong, Jin Won Han

Glumci: Kang-ho Song, Sun-kyun Lee, Yeo-jeong Jo

Radnja ukratko: Svi nezaposleni, Ki-taekova obitelj s posebnim zanimanjem gleda na bogate i glamurozne Parkove kako bi ih izdržavali dok ne postanu umiješani u neočekivani incident.

Naše mišljenje ukratko: Odlična crna komedija triler film, s jednom hrabrom, zabavnom i često duhovitom pričom kakve u zadnje vrijeme rijetko imamo prilike vidjeti u Hollywoodskim filmovima. Film iza svakog kuta nudi novo iznenađenje i vodi nas na jedno ludo putovanje malo duže od dva sata. Iako ovi Južno Korejski glumci nisu nešto na što smo navikli gledati u Američkim filmovima, defintivno je ta njihova gluma bila dodatno zabavna u ovom filmu.

Naša ocjena9/10

Yesterday (2019)

Recenzija: Yesterday (2019)

 Yesterday
(2019) on IMDb

Žanr filma: Komedija, fantazija, mjuzikl

Redatelj: Danny Boyle

Scenarist: Jack Barth, Richard Curtis

Glumci: Himesh Patel, Lily James, Sophia Di Martino

Radnja ukratko: Ne baš uspješan glazbenik, nakon bizarne noći kada je cijeli svijet na kratko ostao bez električne energije je jedini čovjek na svijetu koji se sjeća grupe The Beatles i njihovih pjesama. Kako se nitko ne sjeća da su Beatlesi ikad postojali, on se potpisuje kao autor svih njihovih pjesma i postaje mega zvijezda.

Naše mišljenje ukratko: Povedite curu ili ženu u kino, a možete i obje zajedno ako se osjećate hrabro, vjerujem da ćete svi uživati. Pogotovo ako imalo volite muziku.

Naša ocjena10/10

Druge je zanimalo i ovo...