Recenzija: I Am Mother (2019)

Recenzija: I Am Mother (2019)

Pogledali smo novi Netflixov znanstveno-fantastični film I Am Mother. Našu recenziju filma I Am Mother pročitajte u članku.

Žanr filma:

Drama, triler, sci-fi

Redatelj:

Grant Sputore

Scenarist:

Michael Lloyd Green, Grant Sputore

Glumci:

Luke Hawker, Rose Byrne, Maddie Lenton

Radnja ukratko:

Tinejdžerica je podignuta u podzemlju od ljubaznog robota “Majke” – stvorenog da naseli zemlju nakon izumiranja čovječanstva. Ali njihova jedinstvena veza ugrožena je kada stignu neobjašnjivi stranci s alarmantnim vijestima.

Recenzija: I Am Mother (2019)

I Am Mother je novi znanstveno-fantastični triler film, redatelja Grant Sputore, prema scenariju od Michael Lloyd Green. U njemu glume Luke Hawker, Clara Rugaard, Rose Byrne i Hilary Swank. Film je imao svjetsku premijeru na Sundance Filmskom Festivalu 25. siječnja 2019. Na Netflix je došao 07. lipnja 2019.

Nakon događaja izumiranja, aktivira se automatizirani bunker namijenjen ponovnom naseljavanju čovječanstva. Film I Am Mother uglavnom prati mladu djevojku koju odgaja umjetna inteligencija koja se naziva ‘Majka’. 

I dok bi taj tip filma mogao postati dosadan u I Am Mother se to ne uglavnom ne događa. Scenarij u početku postane malo predvidiv, mladoj djevojci, godinama ‘zarobljenoj’ u zatvorenom bunkeru samo s robotom, raste znatiželja, te ona sve više počinje istraživati o vanjskom svijetu. Međutim, upravo tu, kada pomislimo kako je to malo predvidivo i očekivano, ovaj scenarij nas sve više i više ugodno iznenađuje. Za ljubitelje znanstveno-fantastičnih trilera, ovo je nešto što se ne smije propustiti. 

Recenzija: I Am Mother (2019)

Iako je u filmu velika i poznata Hilary Swank (u sporednoj ulozi), zvijezda ovog filma (u svakom pogledu) je mlada i odlična Clara Rugaard. Treći lik u filmu je umjetna inteligencija, čiji glas daje jednako fantastična Rose Byrne. Upravo zbog njezinog glasa, te odličnih dijaloga, cijeli film je gotovo nemoguće dokučiti želi li ona dobro ili loše, pa čak i na samom kraju filma to nije lako za zaključiti. Sve to pokazuje kvalitetu ovog scenarija i režiranja. 

Usudio bi se reći da je ovaj film vizualno savršenstvo. Ne u smislu nečeg najboljeg što ste vidjeli, nego pokazuje kako se s vrlo malim budžetom (nije točno otkriveno koliko je, ali računam negdje $5-15 milijuna), može napraviti fantastična film u kojem nikada ne bi pretpostavili da ima tako slab budžet. Toliko sve izgleda prirodno, da je ponekad teško otkriti radi li se o CGIu ili praktičnim efektima. 

Netflix često izbacuje te svoje originalne filmove jeftine i samo zato da bi popunio svoju listu filmova. Međutim, nekoliko posljednjih filmova koje sam gledao, uključujući ovaj i recimo The Perfection, su dokaz da i s vrlo malo uloženog novca mogu napraviti odličan film, samo ako izaberu dobar scenarij, režiju i jednog do dva kvalitetna glumca. 

Ako ste kao ja ljubitelji dobrog SF trilera, I Am Mother je film koji ne smijete propustiti. Ovaj film se definitivno zaslužuje naći na našoj listi najboljih filmova 2019. godine.

Trailer filma I Am Mother:

Similar Posts