15 Najboljih Superherojskih Filmova prošlog desetljeća

15 Najboljih Superherojskih Filmova prošlog desetljeća

Proteklog desetljeće, jedan žanr popularnih filmova došao je do nevjerojatnog izražaja i gotovo bacio sve ostale na koljena svojom ogromnom prisutnošću. Mi pričamo, naravno, o superherojskim filmovima koji su zavladali svijetom i zaludili gledatelje. I dok je sve zapravo započelo 2008. godine filmovima Iron Man i The Dark Knight, 2010-2019 su vidjele kako ovaj superherojski žanr eksplodira u trenutno najpopularniji i financijski najuspješniji podžanr u Hollywoodskoj povijesti. Onda je ove godine dosegao svoj vrhunac kada je Avengers: Endgame oborio naizgled svaki mogući rekord u na kino blagajnama, uključujući film s najvećom zaradom svih vremena.

Kamo će stvari krenuti odavde, nitko ne zna, ali znamo da se od nekoliko desetaka i desetaka filmova o superherojima objavljenih u posljednjih 10 godina, nekoliko izdvaja iznad ostalih. U nastavku pogledajte 15 nama najboljih superherojskih filmova posljednjeg desetljeća i napišite nam koji su vama najbolji.

15. Wonder Woman (2017)

Žanr: Akcija, avantura, superhero

Redatelj: Patty Jenkins

Glumci: Gal Gadot, Robin Wright, Chris Pine

Radnja ukratko: Prije nego je postala Wonder Women, bila je Diana, princeza Amazonki, obučena da bude nepobjediva ratnica.

14. Logan (2017)

Žanr: Akcija, drama, sci-fi, superhero

Redatelj: James Mangold

Glumci: Hugh Jackman, Boyd Holbrook, Doris Morgado

Radnja ukratko: Smješten u 2024-tu, Logan i Profesor Charles Xavier moraju se nositi s gubitkom X-Mena dok korporacija pod vodstvom Nathaniel Essex uništava svijet.

13. Captain America: The Winter Soldier (2014)

15 Najboljih Superherojskih Filmova prošlog desetljeća

Žanr: Akcija, avantura, sci-fi, superhero

Redatelj: Anthony Russo, Joe Russo

Glumci: Chris Evans, Samuel L. Jackson, Scarlett Johansson

Radnja ukratko: Dok se Steve Rogers bori prihvatiti svoju ulogu u modernom svijetu, on se udružuje s kolegom Avengerom i agenticom S.H.I.E.L.D-a, Black Widow, kako bi se borio protiv nove prijetnje iz povijesti: ubojice poznatog kao Winter Soldier.

12. Avengers: Endgame (2019)

Avengers: Endgame prodaje 5 puta više karata od Avengers: Infinity War

Žanr: Akcija, avantura, drama, superhero

Redatelj: Anthony Russo, Joe Russo

Glumci: Anthony Mackie, Chadwick Boseman, Chris Evans, Chris Hemsworth, Don Cheadle, Elizabeth Olsen, Evangeline Lilly, Jeremy Renner, Josh Brolin, Mark Ruffalo, Paul Bettany, Paul Rudd, Robert Downey Jr., Samuel L. Jackson, Scarlett Johansson, Sebastian Stan, Tom Holland

Radnja ukratko: Kulminacija 22 međusobno povezana filma, četvrti dio Avengers sage će uvući gledatelje u film, kako bi vidjeli prekretnicu ovog epskog putovanja. Naši voljeni heroji će zaista shvatiti kako je ova realnost krhka i žrtve koje se moraju poduzeti kako bi se održale.

11. X-Men: First Class (2011)

Žanr: Akcija, avantura, sci-fi, superhero

Redatelj: Matthew Vaughn

Glumci: James McAvoy, Michael Fassbender, Jennifer Lawrence

Radnja ukratko: Radnja je smještena u 1962. godinu tijekom Kubanske raketne krize i fokusira se na odnos Charles Xavier (Profesor X) i Erik Lensherr (Magneto), kao i podrijetlo njihovih kasnijih timova – X-Men i Bratstvo Mutanata.

10. Captain America: Civil War (2016)

Captain America: Civil War (2016)

Žanr: Akcija, avantura, sci-fi, superhero

Redatelj: Anthony Russo, Joe Russo

Glumci: Chris Evans, Robert Downey Jr., Scarlett JohanssonJennifer Lawrence

Radnja ukratko: Politička uključenost u afere Avengera uzrokuje razdor između Captain America i Iron Mana.

9. Deadpool (2016)

Tim Miller otkriva originalne Deadpool 2 planove koji uključuju Copycat i The Thing Vs. Juggernaut

Žanr: Akcija, avantura, komedija, superhero

Redatelj: Tim Miller

Glumci: Ryan Reynolds, Morena Baccarin, T.J. Miller

Radnja ukratko: Deadpool je započeo život kao Wade Wilson, elitni operativac Specijalnih snaga koji se pretvorio u plaćenika. Kada otkrije vlastitu bolest u terminalnoj fazi, odluči pristupiti tajnom eksperimentalnom programu. Podvrgnut eksperimentu koji se nije smio dogoditi, Wade otkriva svoje nove super-moći ubrzanog zacjeljivanja te postaje svoj alterego DEADPOOL. Naoružan, novostečenim vještinama i mračnim, uvrnutim smislom za humor, Deadpool kreće u potragu za čovjekom koji ga je gotovo uništio.

8. Spider-Man: Into the Spider-Verse (2018)

Žanr: Animacija, akcija, sci-fi, superhero

Redatelj: Bob Persichetti, Peter Ramsey

Glumci: Jake Johnson, Liev Schreiber, Brian Tyree Henry

Radnja ukratko: U filmu Spider-Man: Into the Spider-Verse (Spider-Man: Novi svijet) radi se o novom Spider-Man svijetu i potpuno drukčijoj priči koja će nas natjerati da preispitamo sve što smo do sada znali o najpoznatijem čovjek-pauku na svijetu. U priču nas uvodi tinejdžer iz Brooklyna – Miles Morales koji nam otkriva neograničene mogućnosti Spider-Man svijeta ali i da – nije sam.

7. X-Men: Days of Future Past (2014)

X-Men: Days of Future Past (2014)

Žanr: Akcija, avantura, sci-fi, superhero

Redatelj: Bryan Singer

Glumci: Patrick Stewart, Ian McKellen, Hugh Jackman

Radnja ukratko: X-Men i Wolverine morat će se vratiti u prošlost i uložiti nevjerojatan napor kako bi promijenili povijest i spriječili događaje koji bi mogli dovesti do potpunog nestanka mutanata, ali i ljudske vrste.

6. The Dark Knight Rises (2012)

The Dark Knight Rises (2012)

Žanr: Akcija, triler, superhero

Redatelj: Christopher Nolan

Glumci: Christian Bale, Tom Hardy, Anne Hathaway

Radnja ukratko: Osam godina nakon Jokerove vladavine anarhije, Dark Knight, uz pomoć zagonetne Seline, prisiljen je od iz svog izgnanstva kako bi spasio Gotham City, sada na rubu potpunog uništenja, od brutalnog terorističkog nasilnika Bane.

5. Guardians of the Galaxy (2014)

Žanr: Akcija, avantura, komedija, sci-fi, superhero

Redatelj: James Gunn

Glumci: Chris Pratt, Vin Diesel, Bradley Cooper

Radnja ukratko: Grupa intergalaktičkih razbojnika je primorana raditi zajedno kako bi spriječili fanatičnog ratnika da ne preuzme kontrolu nad svemirom.

4. Thor: Ragnarok (2017)

Trailer: Thor: Ragnarok (2017)

Žanr: Akcija, avantura, komedija, sci-fi, superhero

Redatelj: Taika Waititi

Glumci: Chris Hemsworth, Tom Hiddleston, Cate Blanchett

Radnja ukratko: U Thor: Ragnarok filmu Thor je zarobljen na drugoj strani svemira bez svog moćnog čekića i nalazi se u utrci s vremenom kako bi se vratio u Asgard i zaustavio Ragnarok – uništenje njegovog svijeta Asgarda i cijele njihove Asgardske nacije – od strane nove, svemoćne prijetnje, nemilosrdne Hele. Ali prvo, mora preživjeti smrtonosni gladijatorski turnir koji ga suprotstavlja s njegovim bivšim saveznikom i kolegom Avengerom – The Incredible Hulk!

3. Joker (2019)

6 Novih Teaser Trailer za 'Joker'!

Žanr: Krimi, drama, triler, superhero

Redatelj: Todd Phillips

Glumci: Joaquin Phoenix, Zazie Beetz, Robert De Niro

Radnja ukratko: Godine 1981. propali komičar, zanemaren od društva, okreće se u životu kriminala i kaosa u Gotham Cityju.

2. Avengers: Infinity War (2018)

Žanr: Akcija, avantura, fantazija, superhero

Redatelj: Anthony Russo, Joe Russo

Glumci: Dave Bautista, Karen Gillan, Tom Holland, Robert Downey Jr., Chris Evans, Scarlett Johansson

Radnja ukratko: Marvelov film Avengers Infinity War neviđeno je filmsko putovanje stvarano deset godina, a obuhvaća sav Marvel Cinematic Universe. Na platno nam donosi konačan, najsmrtonosniji obračun svih vremena. Osvetnici i njihovi saveznici super junaci moraju biti spremni žrtvovati sve kako bi porazili moćnog Thanosa prije nego što on svojim razaranjem i uništavanjem okonča svemir.

1. The Avengers (2012)

15 Najboljih Superherojskih Filmova prošlog desetljeća

Žanr: Akcija, avantura, sci-fi, superhero

Redatelj: Joss Whedon

Glumci: Robert Downey Jr., Chris Evans, Scarlett Johansson

Radnja ukratko: Marvel studio predstavlja Osvetnike – fantastičnu skupinu superheroja koje predvode Iron Man, Nevjerojatni Hulk, Thor, Kapetan Amerika, Hawkeye i Black Widow. Kada iskrsne neočekivana neprijateljska prijetnja koja ugrozi globalnu svjetsku sigurnost i zaštitu, Nick Fury – voditelj međunarodne agencije za mir poznatije pod imenom S.H.I.E.L.D. – morat će sastaviti jedini tim koji će moći svijetu vratiti ravnotežu i spasiti ga od katastrofe. Uskoro započinje potraga za junacima koja će Nicka odvesti s jedne strane zemljine polutke do druge

Similar Posts