Top 10 MCU filmova prema IMDb korisnicima

Top 10 MCU filmova prema IMDb korisnicima

Postoje brojna web mjesta na kojima obožavatelji mogu ocijeniti svoje omiljene filmove. Svakodnevne osobe rangiraju svoje najdraže filmove. Jedna od najatraktivnijih fanovskih baza bez sumnje su obožavatelji Marvelovog Filmskog Svemira. Neki odlaze na Rotten Tomatoes kada traže filmove za gledanje, ali drugi smatraju da je IMDb solidniji sustav rangiranja, jer uzima u obzir korisnike, a ne samo kritičare. Iz tog razloga, pogledajmo Top 10 MCU filmova na IMDb-u na temelju glasova obožavatelja.

10. Spider-Man: Far from Home (2019)

Žanr: Akcija, avantura, komedija, superhero

Redatelj: Jon Watts

Glumci: Zendaya, Tom Holland, Jacob Batalon, Jake Gyllenhaal

Radnja ukratko: Nakon događanja u Avengers 4 filmu Peter Parker i njegovi prijatelji kreću na ljetni odmor u Europu, a tamo se Peter nađe kako spašava svoje prijatelje od negativca imena Mysterio.

10. Doctor Strange (2016) – Neriješeno

film-doctor strange

Žanr: Avantura, akcija, fantazija, superhero

Redatelj: Scott Derrickson

Glumci: Benedict Cumberbatch, Chiwetel Ejiofor, Rachel McAdams

Radnja ukratko: Iz Marvela dolazi Doktor Strange, priča o neurokirurgu svjetskog glasa dr. Stephenu Strangeu, čiji se život promijeni zauvijek nakon užasne prometne nesreće u kojoj mu ruke završe smrskane i neupotrebljive. Medicina mu ne može pomoći i prisiljen je tražiti izlječenje i nadu na neobičnom mjestu, tajanstvenoj enklavi Kamar-Taj. Ubrzo shvaća da ona nije samo iscjeliteljski centar već i prva crta u borbi između neviđenih sila tame koje su odlučne uništiti naš svijet. Strange je ubrzo, naoružan novostečenim čarobnim moćima, prisiljen izabrati hoće li se vratiti svojem životu u kojem ima bogatstvo i visok društveni status, ili će napustiti sve to i braniti svijet kao najmoćniji postojeći čarobnjak. Pridružite se Strangeu u njegovom opasnom, zagonetnom i čudesnom putovanju kada Marvelov Doktor Strange počne igrati u kinima, od 03.studenog.

9. Guardians of the Galaxy Vol. 2 (2017)

Žanr: Akcija, avantura, komedija, superhero

Redatelj: James Gunn

Glumci: Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Kurt Russell

Radnja ukratko: Čuvari galaksije moraju se boriti kako bi zadržali svoju novopečenu obitelj na okupu dok otkrivaju tajnu pravih roditelja Petera Quilla. Stari neprijatelji postaju saveznici, a omiljeni likovi iz stripa pritječu upomoć našim junacima.

8. Captain America: The Winter Soldier (2014)

Top 10 MCU filmova prema IMDb korisnicima

Žanr: Akcija, avantura, sci-fi, superhero

Redatelj: Anthony Russo, Joe Russo

Glumci: Chris Evans, Samuel L. Jackson, Scarlett Johansson

Radnja ukratko: Dok se Steve Rogers bori prihvatiti svoju ulogu u modernom svijetu, on se udružuje s kolegom Avengerom i agenticom S.H.I.E.L.D-a, Black Widow, kako bi se borio protiv nove prijetnje iz povijesti: ubojice poznatog kao Winter Soldier.

7. Captain America: Civil War (2016)

Captain America: Civil War (2016)

Žanr: Akcija, avantura, sci-fi, superhero

Redatelj: Anthony Russo, Joe Russo

Glumci: Chris Evans, Robert Downey Jr., Scarlett JohanssonJennifer Lawrence

Radnja ukratko: Politička uključenost u afere Avengera uzrokuje razdor između Captain America i Iron Mana.

6. Iron Man (2008)

Top 10 MCU filmova prema IMDb korisnicima

Žanr: Akcija, avantura, sci-fi, superhero

Redatelj: Jon Favreau

Glume: Robert Downey Jr., Gwyneth Paltrow, Terrence Howard

Radnja ukratko: Nakon što je zarobljen i držan u Afganistanskoj pećini, inženjer/milijarder Tony Stark stvori unikatno naoružano oklopno odijelo za borbu protiv zla.

5. Thor: Ragnarok (2017)

Trailer: Thor: Ragnarok (2017)

Žanr: Akcija, avantura, komedija, sci-fi, superhero

Redatelj: Taika Waititi

Glumci: Chris Hemsworth, Tom Hiddleston, Cate Blanchett

Radnja ukratko: U Thor: Ragnarok filmu Thor je zarobljen na drugoj strani svemira bez svog moćnog čekića i nalazi se u utrci s vremenom kako bi se vratio u Asgard i zaustavio Ragnarok – uništenje njegovog svijeta Asgarda i cijele njihove Asgardske nacije – od strane nove, svemoćne prijetnje, nemilosrdne Hele. Ali prvo, mora preživjeti smrtonosni gladijatorski turnir koji ga suprotstavlja s njegovim bivšim saveznikom i kolegom Avengerom – The Incredible Hulk!

4. The Avengers (2012)

Top 10 MCU filmova prema IMDb korisnicima

Žanr: Akcija, avantura, sci-fi, superhero

Redatelj: Joss Whedon

Glumci: Robert Downey Jr., Chris Evans, Scarlett Johansson

Radnja ukratko: Marvel studio predstavlja Osvetnike – fantastičnu skupinu superheroja koje predvode Iron Man, Nevjerojatni Hulk, Thor, Kapetan Amerika, Hawkeye i Black Widow. Kada iskrsne neočekivana neprijateljska prijetnja koja ugrozi globalnu svjetsku sigurnost i zaštitu, Nick Fury – voditelj međunarodne agencije za mir poznatije pod imenom S.H.I.E.L.D. – morat će sastaviti jedini tim koji će moći svijetu vratiti ravnotežu i spasiti ga od katastrofe. Uskoro započinje potraga za junacima koja će Nicka odvesti s jedne strane zemljine polutke do druge.

3. Guardians of the Galaxy (2014)

Žanr: Akcija, avantura, komedija, sci-fi, superhero

Redatelj: James Gunn

Glumci: Chris Pratt, Vin Diesel, Bradley Cooper

Radnja ukratko: Grupa intergalaktičkih razbojnika je primorana raditi zajedno kako bi spriječili fanatičnog ratnika da ne preuzme kontrolu nad svemirom.

2. Avengers: Infinity War (2018)

Žanr: Akcija, avantura, fantazija, superhero

Redatelj: Anthony Russo, Joe Russo

Glumci: Dave Bautista, Karen Gillan, Tom Holland, Robert Downey Jr., Chris Evans, Scarlett Johansson

Radnja ukratko: Marvelov film Avengers Infinity War neviđeno je filmsko putovanje stvarano deset godina, a obuhvaća sav Marvel Cinematic Universe. Na platno nam donosi konačan, najsmrtonosniji obračun svih vremena. Osvetnici i njihovi saveznici super junaci moraju biti spremni žrtvovati sve kako bi porazili moćnog Thanosa prije nego što on svojim razaranjem i uništavanjem okonča svemir.

1. Avengers: Endgame (2019)

Avengers: Endgame prodaje 5 puta više karata od Avengers: Infinity War

Žanr: Akcija, avantura, drama, superhero

Redatelj: Anthony Russo, Joe Russo

Glumci: Anthony Mackie, Chadwick Boseman, Chris Evans, Chris Hemsworth, Don Cheadle, Elizabeth Olsen, Evangeline Lilly, Jeremy Renner, Josh Brolin, Mark Ruffalo, Paul Bettany, Paul Rudd, Robert Downey Jr., Samuel L. Jackson, Scarlett Johansson, Sebastian Stan, Tom Holland

Radnja ukratko: Kulminacija 22 međusobno povezana filma, četvrti dio Avengers sage će uvući gledatelje u film, kako bi vidjeli prekretnicu ovog epskog putovanja. Naši voljeni heroji će zaista shvatiti kako je ova realnost krhka i žrtve koje se moraju poduzeti kako bi se održale.

Similar Posts