Sve što znamo o nadolazećoj ‘Batwoman’ TV seriji!

Arrowverse, CW-ev super-herojski televizijski svemir koji je nastao u jesen 2012. kada je serija Arrow krenula sa prikazivanjem do danas se raširio do uistinu velikih razmjera. Trenutno se, uz Arrowa, kojem najesen kreće finalna osma sezona, emitiraju i serije The Flash, kojem najesen kreće šesta sezona, Supergirl (peta sezona) i Legends of Tomorrow, kojem nakon zimske pauze iduće sezone kreće peta sezona. No, uz nastavak emitiranja ovih postojećih, od ove jeseni svoj debi će imati još jedna serija – Batwoman.

Kao što vjerojatno znate, ovaj članak se, svakom novom novosti o seriji, nadopunjuje.

Službeni traileri i posteri serije

Općenito o Batwoman

Sve što znamo o nadolazećoj 'Batwoman' TV seriji!

Batwoman se prvi put u stripu pojavila u srpnju 1956., u 233. broju Detective Comicsa, kao Katherine “Kathy” Webb-Kane, a stvorili su ju Edmond Hamilton i Sheldon Moldoff. Batwoman je bila jedna od začetnika Bat-obitelji. Lik je bio dio Bat-obitelji sve do 1979. kada doživljava tragičnu sudbinu te se nakon toga više ne pojavljuje. Lik je svoj preporod doživio 2006. kada su je redizajnirali Geoff Johns, Grant Morrison, Greg Rucka, Mark Waid i Keith Giffen te djevojci ispod Batwoman maske dali novi identitet – Katherine Rebecca “Kate” Kane. Dok je Batwoman iz srebrnog doba stripa bila Batmanov ljubavni interes, ova redizajnirana Batwoman je predstavljena kao rođakinja Brucea Waynea te otvorena lezbijka. Kate je, slično kao i njezinom rođaku Bruceu, motiv za borbu protiv nepravde bila obiteljska tragedija kada je svjedočila ubojstvu svoje majke Gabrielle i sestre blizanke Elizabeth. Tijekom tog događaja, Kate je dobila i ubod nožem u srce, ali je nekim čudom preživjela. Iako dijele isti entuzijazam za pravdu, Batwoman nije moralno potkovana kao Batman, te se ne libi upotrijebiti vatreno oružje, ili neko veće naoružanje kako bi stala na kraj onima koji su joj trn u oku. Zbog tih moralnih odluka je često imala puno moralno-verbalnih konflikata sa Batmanom, iako joj Batman zapravo besprijekorno vjeruje. Redizajn lika utjecao je i na redizajn Batwoman kostima. Kostim prve Batwoman je bio kombinacija žutog skafandera i crvenog plašta, dok je na licu imala tamno crvenu masku (sličnu Robinovoj), a umjesto pojasa crvenu torbicu preko ramena. Redizajnom kostima postignuo se puno karakterističniji Bat-izgled. Upotrebljena je kombinacija crne i crvene, dodan je pojas i Bat-simbol preko prsa, te nova maska koja je gotovo istovjetna Batmanovoj, uz dodatak crvene perike koja, osim što služi za zavaravanje i prikrivanje identiteta, je brzo postala i jedna od najprepoznatljivijih značajki lika.

Ruby Rose u glavnoj ulozi

Sve što znamo o nadolazećoj 'Batwoman' TV seriji!

U kolovozu prošle godine, uoči snimanja Elseworldsa, gdje je imala svoj debi, najavljeno je da će australska glumica Ruby Rose, poznata po ulogama u seriji Orange is the New Black, te filmovima xXx: Return of Xander Cage, John Wick: Chapter 2 The Meg, glumiti Kate Kane aka Batwoman. Ruby je izjavila da je glumiti Batwoman ispunjenje njezinog životnog sna, govoreći da su ona i Batwoman, po osobnosti zapravo, izuzetno slične, što je sasvim sigurno i istina.

Prvo pojavljivanje u Arrowverse, kronologija događaja

Sve što znamo o nadolazećoj 'Batwoman' TV seriji!

Od 2014., kada se Arrowverse počeo širiti početkom emitiranja The Flasha, svake sezone bi se dogodio najmanje jedan izdvojeni crossover event koji bi se prikazao kroz dvije ili više Arrowverse serija, po jedna epizoda svake serije uključene u crossover bi ispričala jedan dio tog crossovera.Trenutno zadnji emitirani crossover je bio Elseworlds, a njega je CW iskoristio kako bi predstavio lik Batwoman prije nego dobije samostalnu seriju. Batwoman je predstavljena u uistinu nevjerojatnom izdanju, čime se hype za samostalnom serijom samo dodatno povećao.

Unatoč crossoveru, producent Greg Berlanti je najavio da će pilot epizoda serija biti vremenski smještena prije Elseworldsa, čime se može zaključiti da će pilot epizoda prikazati Batwoman origin priču. E sad, ne znamo hoće li samo pilot epizoda (ili više njih) dogoditi prije Elseworlds te kada bi se tijekom prve sezone mogao dogoditi taj prijelom kada će Kate moći pričati o susretu sa Arrowom i ostalim društvom u past tense glagolskom vremenu.

Sinopsis

Službeni sinopsis serije:

“Naoružana strašću za socijalnu pravdu i s navikom govorenja onoga što joj je na umu, Kate Kane (Ruby Rose) se spušta na ulice Gothama kao Batwoman, otvorena lezbijka i visoko trenirani ulični borac s ciljem zaustavljanja kriminalnog uspona u gradu. Ali nemojte ju još zvati herojem. U gradu koji očajno treba zaštitnika, Kate mora pobijediti svoje osobne demone prije nego prihvati Gothamov simbol nade.”

Nakon izlaska prvog trailera, stigao je još jedan sinopsis:

Kate Kane (Ruby Rose) nikad nije planirala biti novi Gothamov osvetnik. Tri godine nakon što je Batman misteriozno nestao, Gotham je grad u očaju. Bez Caped Crusadera, policija grada Gothama bila je preplavljena kriminalnim bandama. Upoznajte Jacoba Kanea (Dougray Scott) i njegovo vojničko Crows privatno osiguranje, koje sada štiti grad sveprisutnom vatrenom snagom i vojskom. Prije nekoliko godina, Jacobova prva žena i kći ubijene su u križanju zločina Gothama. Jedinu preživjelu kćer, Kate Kane, poslao je iz Gothama zbog njezine sigurnosti. Nakon nečasnog otpusta iz vojne škole i godina brutalne obuke za preživljavanje, Kate se vraća kući kada se Alice iz Wonderland Gangusmjerava na njezina oca i njegovu sigurnosnu tvrtku, otimajući njegovog najboljeg časnika Sofie Moore (Meagan Tandy). Premda se ponovno udaje za bogatu socijalnu zajednicu Catherine Hamilton-Kane (Elizabeth Anweis), koja financira Crows, Jacob se i dalje bori s obitelji koju je izgubio, dok je Kate – kćer koju još ima – na udaljenosti. Ali Kate je žena koja više ne traži dopuštenje. Kako bi pomogla svojoj obitelji i svom gradu, ona će morati postati jedina stvar koju njezin otac prezire – novi Vitez Tame.

Similar Posts