Arrowverse, CW-ev super-herojski televizijski svemir koji je nastao u jesen 2012. kada je serija Arrow krenula sa prikazivanjem do danas se raširio do uistinu velikih razmjera. Trenutno se, uz Arrowa, koji je trenutno na sedmoj sezoni, emitiraju i serije The Flash, trenutno peta sezona, Supergirl, trenutno četvrta sezona i Legends of Tomorrow, trenutno četvrta sezona, a svim tim serijama je već najavljen nastavak emitiranja i iduće sezone. No, uz nastavak emitiranja ovih postojećih, od iduće sezone bismo mogli dobiti još jednu seriju – Batwoman.

Povezano: Sve Arrowverse serije obnovljene za sljedeću TV sezonu

Općenito o Batwoman

Batwoman se prvi put u stripu pojavila u srpnju 1956., u 233. broju Detective Comicsa, kao Katherine “Kathy” Webb-Kane, a stvorili su ju Edmond Hamilton i Sheldon Moldoff. Batwoman je bila jedna od začetnika Bat-obitelji. Lik je bio dio Bat-obitelji sve do 1979. kada doživljava tragičnu sudbinu te se nakon toga više nije pojavljuje. Lik je svoj preporod doživio 2006. kada su je redizajnirali Geoff Johns, Grant Morrison, Greg Rucka, Mark Waid i Keith Giffen te djevojci ispod Batwoman maske dali novi identitet – Katherine Rebecca “Kate” Kane. Dok je Batwoman iz srebrnog doba stripa bila Batmanov ljubavni interes, ova redizajnirana Batwoman je predstavljena kao rođakinja Brucea Waynea te otvorena lezbijka. Također, redizajn lika utjecao je i na redizajn Batwoman kostima. Kostim prve Batwoman je bio kombinacija žutog skafandera i crvenog plašta, dok je na licu imala tamno crvenu masku (sličnu Robinovoj), a umjesto pojasa crvenu torbicu preko ramena. Redizajnom kostima postignuo se puno karakterističniji Bat-izgled. Upotrebljena je kombinacija crne i crvene, dodan je pojas i Bat-simbol preko prsa, te nova maska koja je gotovo istovjetna Batmanovoj, uz dodatak crvene perike koja, osim što služi za zavaravanje i prikrivanje identiteta, je brzo postala i jedna od najprepoznatljivijih značajki lika.

Ruby Rose u glavnoj ulozi

U kolovozu prošle godine, uoči snimanja Elseworldsa, gdje je imala svoj debi, najavljeno je da će australska glumica Ruby Rose, poznata po ulogama u seriji Orange is the New Black, te filmovima xXx: Return of Xander Cage, John Wick: Chapter 2 The Meg, glumiti Kate Kane aka Batwoman. Ruby je izjavila da je glumiti Batwoman ispunjenje njezinog životnog sna, govoreći da su ona i Batwoman, po osobnosti zapravo, izuzetno slične, što je sasvim sigurno i istina.

Prvo pojavljivanje u Arrowverse

Od 2014., kada se Arrowverse počeo širiti početkom emitiranja The Flasha, svake sezone bi se dogodio najmanje jedan izdvojeni crossover event koji bi se prikazao kroz dvije ili više Arrowverse serija, po jedna epizoda svake serije uključene u crossover bi ispričala jedan dio tog crossovera.Trenutno zadnji emitirani crossover je bio Elseworlds, a njega je CW iskoristio kako bi predstavio lik Batwoman prije nego dobije samostalnu seriju. Batwoman je predstavljena u uistinu nevjerojatnom izdanju, čime se hype za samostalnom serijom samo dodatno povećao.

Sinopsis

Službeni sinopsis serije:

“Naoružana strašću za socijalnu pravdu i s navikom govorenja onoga što joj je na umu, Kate Kane (Ruby Rose) se spušta na ulice Gothama kao Batwoman, otvorena lezbijka i visoko trenirani ulični borac s ciljem zaustavljanja kriminalnog uspona u gradu. Ali nemojte ju još zvati herojem. U gradu koji očajno treba zaštitnika, Kate mora pobijediti svoje osobne demone prije nego prihvati Gothamov simbol nade.”

Pilot epizoda

Kao showrunner ove serije je navedena Caroline Dries, koja je napisala i scenarij za pilot epizodu koju će režirati David Nutter, dvostruki dobitnik Emmya poznat po radu na serijama Game of Thrones, Shameless Band of Brothers, a režirao je i dvije epizode The Flasha. 

U ostalim ulogama

Osim Ruby, kojoj je ovo sigurno najveći projekt u dosadašnjoj karijeri, u ostalim, stalnim ulogama, su za sad potvrđeni Camrus Johnson kao Luke Fox aka Batwing, inače sin bliskog Batmanovog suradnika Luciusa Foxa, Meagan Tandy kao Sophie Moore, Kateina kolegica sa akademije i bivša djevojka, te Nicole Kang kao Mary Hamilton, Kateina polusestra koja je opisana kao njezina ‘polarna suprotnost’.