Sve što znamo o nadolazećoj ‘Batwoman’ TV seriji!

U ostalim ulogama

Sve što znamo o nadolazećoj 'Batwoman' TV seriji!

Osim Ruby, kojoj je ovo sigurno najveći projekt u dosadašnjoj karijeri, u ostalim, stalnim ulogama su potvrđeni Camrus Johnson kao Luke Fox, inače sin bliskog Batmanovog suradnika Luciusa Foxa koji u stripu kasnije postaje Batwing, bivša Miss Kalifornije Meagan Tandy kao Sophie Moore, Kateina kolegica sa akademije, bivša djevojka i agentica Crowsa, te Nicole Kang kao Mary Hamilton, Kateina polusestra koja je opisana kao njezina ‘polarna suprotnost’.

Sve što znamo o nadolazećoj 'Batwoman' TV seriji!

Osim njih, u seriji će se pojaviti i veteran škotskog glumišta Dougray Scott, koji će glumiti Jacoba Kanea, Kateinog oca. Prema najavama, Jacob je bivši vojni pukovnik koji je pun prijezira prema Batmanu, te je u prošlosti bio spreman napraviti sve kako bi Gotham “zaštitio” od Viteza Tame. Tako će sada Jacobov prijezir prema maskiranim osvetnicima (iako je u stripu znao za dvostruki život svoje kćeri) staviti ga u sukob sa Batwoman, koja je, ni više ni manje, nego njegova vlastita kćer (ajme meni, jedva čekam da mu vidim reakciju kada, i ako, Kate pred njim skine masku). Inače, Scotta od prije poznajemo po ulogama u filmovima Mission: Impossible II, My Week with Marilyn, Hitman – Agent 47 i Taken 3, a pojavio se i u dvije epizode serije Fear the Walking Dead.

Nakon što je najavljeno tko će glumiti oca naslovnog lika, najavljeno je da će se u seriji naći i glumica Elizabeth Anweis, i to u ulozi Catherine Hamilton-Kane, Kateine maćehe, Jacobove žene i Maryine majke. Anweis je do sada glumila male i gostujuće uloge u poznatim serijama NCIS: Los Angeles, Pretty Little Liars, Twin Peaks, Grey’s Anatomy i Rizzoli & Isles. Prema najavama, Catherine je poslovna žena, koja je svoje bogatstvo stekla kao poduzetnik i dobavljač opreme i naoružanja za vojsku, zaradivši pritom milijarde dolara koji ju čine jednom od najmoćnijih ljudi u Gothamu. No, ono što je važno, ona je uvjerena da je Batwoman loša za biznis. Iako još ne znamo u kakvom je Kate zapravo odnosu sa svojim roditeljima, kao Batwoman će se ona i njezini roditelji sigurno naći u nekoj vrsti konflikta.

U ulozi negativke

Sve što znamo o nadolazećoj 'Batwoman' TV seriji!

Lijepa, ali ne baš poznata kanadska glumica Rachel Skarsten, koja je, zanimljivo, glumila Dinah Lance/Black Canary u seriji Birds of Prey iz 2002. sada se vraća stripovskim TV serijama, i to u ulozi negativke Alice, koja bi, prema najavama, trebala biti vodeći antagonist. Inače, lik Alice je voditelj Wonderland Gang, a Alice je i dobila ime prema glavnom liku iz poznate bajke Alice in Wonderland. Prema stripu, taj lik je obično prepoznatljiv po tome što više-manje većinom priča u frazama i citatima iz te bajke, a samim time se vrlo lako može povezati sa likom Jarvisa Tetcha/Mad Hattera, jednim od Batmanovih poznatih neprijatelja, iako je, barem u stripovima, Alice više puta negirala bilo kakvu povezanost sa njim. Alice se u svojim kriminalnim radnjama koristi vatrenim oružjem, noževima i otrovom, a govori se da ona i Batwoman imaju odnos koji je isti kao odnos Jokera i Batmana. Kasnije se ispostavilo da je Alice zapravo alter-ego Elizabeth, Kateine sestre za koju se mislilo da je mrtva, što je uostalom i ponukalo Kate na borbu protiv kriminalnog podzemlja. U konačnom obračunu sa Batwoman, Alice je poginula, ali je kasnije oživljena te je preuzela herojski identitet Red Alice. Što se tiče ove TV inkarnacije lika, izvori opisuju Alice kao nepredvidljivu, te navode da joj je osobnost istodobno, koliko manijakalna, toliko i šarmantna. Njezina misija će biti da sruši osjećaj sigurnosti u Gothamu što će staviti nju i Batwoman na suprotne strane. Naravno, ukoliko se scenaristi budu držali stripova, možda ćemo, u kasnijim epizodama vidjeti i njezinu herojsku stranu, sumnjam da će scenaristi htjeti da neprijateljstvo između dvije sestre bude dugoročno.

Pilot epizoda, zamjena redatelja

Sve što znamo o nadolazećoj 'Batwoman' TV seriji!

Showrunner ove serije je Caroline Dries, koja je napisala i scenarij za pilot epizodu koju je trebao režirati David Nutter (dvostruki dobitnik Emmya poznat po radu na serijama Game of Thrones, Shameless Band of Brothers, a režirao je i dvije epizode The Flasha). Međutim, Nutter je morao odustati od redateljske stolice zbog “osobnih razloga,” ali još uvijek je dio projekta, i to kao izvršni producent. CW je kao novog redatelja zaposlio Marcosa Siegu, još jednog veterana režije koji je u svojoj bogatog karijeri, između ostaloga, režirao i epizode serija Dexter, Blindspot, Charlie’s Angels, Cold Case, The Following i Time After Time. I nakon što je završeno snimanje pilot epizode, Siega je najavio da još uvijek sudjeluje u kompletnom projektu tako da će vjerojatno režirati i još daljnjih epizoda, a možda će i Nutter dočekati svoj red.

Snimanje serije

Ruby Rose je sredinom siječnja preko Instagram storya objavila sliku Batwoman figure uz opis “Me in two months (Ja za dva mjeseca),” što znači da snimanje počinje u ožujku ove godine, a kao i sve ostale Arrowverse serije, i Batwoman će se snimati u Vancouveru ili u nekim drugim dijelovima Kanade. Naknadno, Redatelj Siega je objavio da je prva klapa pala 2. ožujka. Nakon snimanja u Vancouveru, produkcija se premjestila u Chicago. Gdje je sredinom travnja i završeno snimanje pilot epizode. Rachel Skarsten je najavila da nakon snimanja pilot epizode, nastavak snimanja cijele sezone počinje u srpnju, a Camrus Johnson se u jednoj objavi nadovezao na to i rekao da će snimanje cijele sezone trajati otprilike deset mjeseci.

Similar Posts