The Lord of the Rings: The Return of the King (2003)

Lord of the Rings serija – otkrivena mapa i novi poznati citati iz knjige

Za sada još nije poznato puno toga o ovoj nadolazećoj Amazonovoj Lord of the Rings seriji, ali sada je otkrivena mapa, kao i dodan jedan vrlo poznati citat iz knjige. 

Amazon je već potrošio jako puno novaca (stotine milijuna) na njihovu nadolazeću Lord of the Rings seriju, a za sada još hrpu toga ne znamo o njoj. Ono što trebamo je neki teaser, poster ili dio radnje, a sada kada su društvene mreže za seriju proradile, Amazon je otkrio prvi službeni pogled na … mapu! Da mapu, a mi smo do sada već imali prilike vidjeti dosta mapa Međuzemlju kroz filmove, ali ova je posebna zato što je … prazna?! Da, mapa je potpuno prazna, bez ičega na sebi…

Najbolje da pogledate sami pa vidite o čemu se radi. Ispod ćete vidjeti tweet s “Lord of the Rings on Prime” stranice, koji pokazuje poznati pogled na Međuzemlje, bez pisanja ili orijentira na njemu. Također u tweetu imate link koji vas odvede na tu istu interaktivnu mapu u google maps, kojom se možete kretati, ali s obzirom na to da trenutno na njoj nema ničega, za sada i nije pretjerano interesantno (očekujem da će u budućnosti nadodati nešto na tu mapu).


NOVO

Objavljenj je i drugi post na Instagram profilu Lord of the Rings serije, koji, kao što smo već prije pisali, otkriva novi citat iz pjesme “seven for the Dwarf-lords in their halls of stone.” Osim toga, interaktivna mapa se počela popunjavati, za sada samo s nazivima.

Ovi citati su definitivno referenca na pjesmu iz serija knjiga, koji detaljno opisuje kako je raspodijeljeno Rings of Power i kako je One Ring korišten za zavaravanje različitih frakcija svijeta. Gandalf, kojeg glumi Sir Ian McKellen, nezaboravno citira dio pjesme u prvom filmu Petera Jacksona. Kako sada mapa izgleda, možete vidjeti ovdje. Pratite naš članak, jer na tom linku ćete moći vidjeti promjene na mapi, a i stalno čemo ga nadopunjavati kako nove informacije budu dolazile.


Da, kao što vidite, za sada to i nije baš puno, osim možda citata u naslovu tweeta. To je početak poznatog citata iz Tolkienovih knjiga. Neki od vas malo zagriženijih fanova LOTRa će ga možda i znati napamet, a ispod vam ga donosimo u cijelosti.

Three Rings for the Elven-kings under the sky,

Seven for the Dwarf-lords in their halls of stone,

Nine for Mortal Men doomed to die,

One for the Dark Lord on his dark throne

In the Land of Mordor where the Shadows lie.

One Ring to rule them all, One Ring to find them,

One Ring to bring them all and in the darkness bind them

In the Land of Mordor where the Shadows lie.

Sada, nije poznato hoće li ovaj ostatak citata biti kasnije dodan kroz njihov marketing na društvenim mrežama, ili je to samo neki oblik zadirkivanja fanova o onome što im Amazon priprema. Ne vjerujem da bi objavili ovako nešto bez da je to neki oblik teasera za nešto veće što nam tek dolazi. Tako da je moje nagađanje da će dodati još stvari na tu interaktivnu mapu, kako bi fanovi mogli klikati po tome i istraživati što ih čeka kroz seriju.

Dok ne saznamo više o tome i ne dobijemo seriju, možemo se barem radovati nadolazećem Tolkien biografskom filmu, čiji trailer možete pogledati ispod.

Similar Posts