Marvel Studios će nastaviti izbacivati četiri filma godišnje

Najbolje scene u MCU [10 videa]

Marvelov Filmski Svemir je prepun kultnih scena od kojih se naježe sve dlake na tijelu, a mi smo vam u ovom članku izabrali 10 nama najboljih. Napišite nam u komentarima koje su vama najbolje scene Marvelovog Filmskog Svemira.

U 22 dosadašnja filma i nekoliko milijardi dolara uloženog novca u produkciju tih filmova, Marvel nam je pružio hrpe nezaboravnih, uglavnom akcijskih scena. Sada kada je Avengers: Endgame zaokružio jednu veliku Infinity Sagu mi smo se odlučili donijeti vam 10 nezaboravnih trenutaka iz MCUa, a sve ih pogledajte u nastavku.

10. Luis pripovjeda

Kakva je šteta što se Marvel nije odlučio napraviti video u kojem Michael Peña – Luis – prepričava cijeli MCU ukratko. To je nešto što bi obaralo rekorde gledanosti na YouTube. Jedina scena na ovom popisu koja nije akcijska, iako ih je moglo biti još.

9. Avengers Age of Ultron – Hulk vs HulkBuster

Veliki obračun ‘divova’ MCUa. Čovjek unutar zvijeri protiv čovjeka unutar oklopa. Neizvjesno, napeto, zabavno, jednostavno fantastično. U ovakvim obračunima, kao i u onom u Thor: Ragnarok se vidi koliko je šteta što Marvel nema prava na Hulka i ne koristi ga više.

8. Captain America: Civil War – Team Iron Man vs Team Cap

Heroji protiv heroja u fantastičnoj bitci gdje se teško odlučiti za strane. Osobno nisam pretjerani ljubitelj kada se heroji jedni protiv drugih bore, iz nekoliko razloga. Prvi je taj što rijetko ima konačnog pobjednika, jer ako ima neki od fanova će ostati svakako razočarani. S druge strane, ima hrpa negativaca tako da to često nije potrebno. Međutim, Civil War je imao ogromne posljedice na ostatak MCUa, tako da je ova fantastična borba opravdana. Ono što je još odlično oko nje je to što iako se bore, iako su na suprotnim stranama, osjećaj je da na sve to gledaju kao neku zabavu, a ne mržnju jedni prema drugima – uglavnom.

7. Avengers – Battle of New York

Teško je reći koji je dio ove nevjerojatne borbe bio najbolji, dolazak Bruce Bannera na onom mini-motoru i pretvorba u Hulka, Thorovo pozivanje munje na tornju, Iron Man kada odnosi raketu u svemir i žrtvuje se, Hulk koji ga hvata i budi. Prva i dalje, ako ne najbolja, najdraža bitka. Velika je, dugačka je, međutim, nema mi baš toliko eksplozivnih scena poput recimo Infinity War filma ili Thor Ragnarok.

6. Captain America: Civil War – Cap vs. Iron Man

Šteta što je iz ovog videa izbačena scena borbe i s Winter Soldierom jer je i taj dio za ovaj popis, međutim, glavni dio je uslijedio u solo borbi između Captain America i Iron Mana, i kakva je to borba bila. Ishod mi se nije svidio, gotovo mi je nerealan kao kad Batman pobjedi Supermana, iako hajde, ne baš toliko.

5. Avengers: Infinity War – Iron Man ‘suit up’ vs. Black Order

Klasična MCU scena, kvalitetna šala na početku, a onda kada više nema mjesta za šalu scena da ti se sve dlake na tijelu naježe. Uz Thora sigurno najatraktivniji heroj u MCU koji sa svojim odjelima, novcem i autima zasjeni gotovo sve druge. Kao što je to ovdje uspio učiniti čak i Benedict Cumberbatchevom Doctor Strangeu (o Hulku da ne pričamo, odnosno Bruce Banneru)

4. Avengers: Infinity War – bitka na Titanu

Thanos protiv velikog broja Marvelovih heroja – ishod je neizbježan! Svi su poklekli pred Ludim Titanom. Vrhunska borba završena odličnim citatom “You have my respects, Stark. When I’m done, half of humanity will still exist. I hope they remember you.” Kako ga ne voljeti, i jednog i drugog.

3. Avengers: Infinity War – dolazak Thora u Wakandu

Infinity War, za razliku od Endgame je bio gotovo cijeli ispunjen akcijom i borbama, stoga ne čudi što sam čak tri scene iz tog filma izabrao za ovaj popis. Najdraža od te tri mi je ipak, opet, Thor sa svojim dolaskom u Wakandu, novim oružjem Stormbreakerom i riječima “Bring Me Thanos”.

2. Avengers: Endgame – Finalna bitka

Daleko najbolji dio ovog filma, prava, vrhunska završnica, jedino mi je žao što nije duže trajala. Vrhunac epske Infinity Sage, svi heroji na jednom mjestu, protiv Thanosa i cijele njegove vojske. Neizvjesnost oko toga tko će na kraju preuzeti rukavicu i žrtvovati se, odličan povratak Thora, Iron Manova žrtva i dvije gotovo sigurno najbolje scene u filmu i jedne od najboljih u cijelom dosadašnjem MCU – Kapetan kada kaže Avengers Assemble (trnci me prolaze dok pišem), te njegove dizanje Mjölnira i fight u suradnji s debelim Thorom – ne procjenjivo.

1. Thor: Ragnarok – odgovor na pitanje čega je Bog

Yep, kao ljubitelju Thora ovo mi je i dalje najdraža scena u cijelom MCU. Ne samo što je ovdje otkrio nove moći (što je MCU trebao i dalje pratiti i razvijati), već glazba koja ga prati je meni osobno nešto najbolje što je Marvel napravio. Napeta scena, Thor već svladan, retoričko pitanje na koje je ipak dao legendaran odgovor. Moj broj 1. Ne zaboravite, ovo mi je najdraža scena u MCU, ne najdraža ili najbolja bitka.

Par riječi za kraj, siguran sam da će svatko imati neki svoj drugačiji popis od mog i moram priznati da sam se jako teško odlučio za ovaj. Ne ubacivanje ni jedne scene od Guardiansa mi stavlja suze na oči – Yondu kada se oslobađa, Peter u ‘dance fight’, Rocket sa svojim popisom stvari za nabavku, nevidljivi Drax, Gamora protiv Thanosa ili nešto treće – onda Iron Manov izlazak iz pećine u prvom nastavku, ona luda magična borba u Doctor Strange filmu, Thor protiv Destroyera, Black Widow i Kapetan protiv Proxima Midnight i  Corvus Glaive, Thor i Hulk u Thor: Ragnarok i hrpa drugih koje sam sigurno zaboravio, međutim, toliko je do sada bilo kultnih scena da sam pravio i popis od 30, pitanje jel bi sve stale.

Similar Posts