Conan the Barbarian - TV serija u izradi!!! - Svijet filma

Conan the Barbarian – TV serija u izradi!!!

Amazon Studios razvija novu Conan the Barbarian TV seriju s Colony kreatorom Ryan Condal, Game of Thrones redateljem Miguel Sapochnik i The Handmaid’s Tale i Fargo producentom Warren Littelfield. Velika imena iza serije, može li biti odlična?

Ryan Condal će kreirati seriju i napisati scenarij za pilot epizodu, dok će biti izvršni producent za jedno s Miguel Sapochnik, koji je redatelj pilot epizode, zajedno s Warren Littlefield. Fredrik Malmberg i Mark Wheeler su također izvršni producenti, kroz svoju Pathfinder Media kompaniju, s Endeavor Content kao studijom iza serije.

Priča bi trebala vratiti Conan the Barbarian na početke njegovih stripovskih korijena, te ponovno ispričati ovu klasičnu fantazija priču. Serija će pratiti glavnog lika nakon što je protjeran iz svojeg plemena, dok luta tajanstvenim i podmuklim svijetom u potrazi za smislom i svrhom, u civilizaciji koja ga je već obilježila kao bezumnog divljaka. Ovaj ikonski lik je prvi puta napravio Robert E. Howard u 1932 godini, pojavivši se u Weird Tales magazinu. Howard je napisao 17 Conan priča između 1932 i 1936, kada je umro u 30toj godini, počinivši samoubojstvo. Serija stripova i knjiga je nastavila desetljeća nakon toga kroz razne druge pisce, ali kako se čini, ova serije će pratiti originalne Howardove priče.

Conan the Barbarian - TV serija u izradi!!!

Pisac Ryan Condal je priznao da je ‘opsjednut’ Conan the Barbarian pričama, a i redatelj Miguel Sapochnik je također priznao ‘opsjednutost’ originalnim Conan pričama, što je dovelo do njihove suradnje. Njihov cilj je napraviti seriju koja će biti dosljedna duhu priča Robert E. Howard. S obzirom na umiješanost Miguel Sapochnik, koji je osvojio Emmy nagradu za akcijsku epizodu Game of Thrones Sezona 6 epizodu The Battle of the Bastards, ostaje vidjeti hoće li Amazon ići u smjeru sličnom Game of Thrones, to ne bi bilo veliko iznenađenje.

Ova serija je najnovija od velikih stvari koje Amazon sprema. Već smo pisali o Lord of the Rings TV seriji, za koju je Amazon izdvojio jako velike novce kako bi dobio prava, o tome možete više pročitati ovdje. Amazon također uskoro izbacuje novu špijunsku seriju Jack Ryan, čiji trailer možete pogledati ovdje.

Conan the Barbarian je najpoznatiji s velikih ekrana, s Arnold Schwarzenegger u glavnoj ulozi u filmu iz 1982 godine Conan the Barbarian i njegovom nastavku iz 1984 godine Conan the Destroyer. Jason Momoa ga je pokušao zamijeniti u reboot filmu iz 2011 godine, Conan the Barbarian, što mu baš i nije najbolje pošlo za rukom. Već godinama su kružile priče o novom filmu Legend of Conan, u kojem se trebao vratiti Arnold Schwarzenegger kao ostarjeli kralj, ali već dugo vremena nema spomena o tome.

O kako se radujemo ovoj seriji, pogotovo kada vidimo koji ljudi stoje iza nje, te kako Amazon ulaže velike novce kako bi se borio s najvećim streaming platformama, Netflix, Hulu i uskoro dolazećoj Disney platformi. Mi ne možemo dočekati, vi?

Druge je zanimalo i ovo...