Pedro Pascal i Bella Ramsey dobili glavne uloge u HBO seriji 'The Last of Us'

Pedro Pascal i Bella Ramsey dobili glavne uloge u HBO seriji ‘The Last of Us’

Nadolazeća adaptacija serijala “The Last of Us” na HBO-u dodala je Pedra Pascala kao Joela i Bellu Ramsey u ulozi Ellie, potvrdio je Variety.

Neil Druckmann, književnik i kreativni direktor videoigre “The Last of Us” i sukreator serijala, potvrdio je vijest o Pascalu na Twitteru, napisavši: “Aaaaaa, postoji i druga polovica. Dugo je trebalo da se Pedro ukrca u našu seriju! “

Pascal je doživio veliki uspjeh kao zvijezda Disneyja i Star Warsa u “The Mandalorian”. Također se nedavno pojavio zajedno s Gal Gadot i Kristen Wiig kao negativac Maxwell Lord u “Wonder Woman 1984.”

Ramsey je najpoznatija po ulozi Lyanne Mormont u HBO-ovoj seriji “Game of Thrones”. Lik Ellie je 14-godišnje siroče koje nikada nije znalo ništa osim opustošenog planeta. U seriji se bori da uravnoteži svoj instinkt bijesa i prkosa sa svojom potrebom za vezom i pripadnošću, kao i s novootkrivenom stvarnošću da je ona možda ključ za spas svijeta.

Serija “The Last of Us” prvi je put najavljena još u ožujku, a emisija je u studenom dobila formalnu narudžbu za seriju. Temeljena na istoimenoj videoigri, serija se odvija dvadeset godina nakon što je moderna civilizacija uništena. Joel, prekaljeni preživjeli, angažiran je da krijumčari Ellie iz represivne zone karantene. Ono što započinje kao mali posao, uskoro postaje brutalno, srceparajuće putovanje, jer oboje moraju prijeći u SAD i ovisiti jedni o drugima da bi preživjeli.

Kreator serije “Černobil” Craig Mazin pridružen je pisanju i izvršnoj produkciji serije zajedno s Druckmannom. Carolyn Strauss također će izvršiti produkciju zajedno s Evanom Wellsom, predsjednikom studija za razvoj igara Naughty Dog. Asad Qizilbash i Carter Swan iz PlayStation Productions također će biti izvršni producenti. Kantemir Balagov postavljen je da režira pilot epizodu. Projekt je koprodukcija sa Sony Pictures Television. Projekt je prva televizijska serija iz PlayStation Productions.

Osim uloge u “Igri prijestolja”, Ramsey se pojavila i u adaptaciji HBO-BBC One serije “His Dark Materials”. Njezine ostale TV zasluge uključuju posuđivanje glasa glavnom junaku u animiranoj seriji “Hilda”. Njezine igrane glumačke zasluge uključuju “Holmes & Watson”, “Judy” i “Resistance”.

“The Last of Us” izvorno je objavljen 2013. godine u znak snažne kritičke pohvale i kritičara i obožavatelja. Prošle je godine objavljeno da je igra prodana u više od 20 milijuna primjeraka, uz brojne nagrade. “The Last of Us Part II” objavljen je u lipnju.

Druge je zanimalo i ovo...