Game of Thrones prequel House of the Dragon dodao nove glumce!

Game of Thrones prequel House of the Dragon dodao nove glumce!

HBO-ov prequel serije Game of Thrones upravo je dodao još glumaca u ključne uloge iz fantasy svemira Georgea R.R. Martina.

Prequel Game of Thronesa House of the Dragon ispunjava svoju glavnu postavu, dodajući još četiri člana glumačke ekipe u ključnim ulogama.

EW je saznao da se sljedećoj fantastičnoj seriji pridružuju sljedeći glumci:

Steve Toussaint (Prince of Persia: The Sands of Time, Judge Dredd) kao Lord Corlys Velaryon, “Morska zmija”. Lik je opisan kao “Lord of House Velaryon, valirijska krvna linija stara koliko i House of Targaryen. Kao” Morska zmija “, najpoznatiji nautički avanturist u povijesti Westerosa, Lord Corlys sagradio je svoju kuću u moćno sjedište koje je čak bogatije od Lannistera i to ga čini najvećim mornarom na svijetu.”

Rhys Ifans (Notting HillHarry Potter and the Deathly Hallows – Part 1) kao Otto Hightower – Kraljeva ruka. Lik je opisan kao “Ser Otto odano i vjerno služi i svom kralju i svom carstvu. Kako to Hand vidi, najveća prijetnja carstvu je kraljev brat, Daemon, i njegov položaj prijestolonasljednika.”

Eve Best (Nurse Jackie, The King’s Speech) kao princeza Rhaenys Velaryon – Lik je opisan kao “zmajeva jahačica i supruga lorda Corlysa Velaryona,” Kraljica koja nikad nije bila “prebačena kao prijestolonasljednica na Velikom vijeću jer carstvo je favoriziralo njezinog rođaka Viserysa, jednostavno zato što je on muško. “

Sonoya Mizuno (Ex Machina, Crazy Rich Asians) kao Mysaria – Priča njezinog lika opisana je kao: “Mysaria je na Westeros došla bez ičega, prodana više puta nego što se sjeća. Mogla je uvenuti… ali umjesto toga uskrsnula je da postane najpovjerljiviji saveznik princa Daemona Targaryena, prijestolonasljednika.”

Novoimenovani četverac koji se pridružuje:

Olivia Cooke (Ready Player OneBates Motel) kao Alicent Hightower. Lik je opisan kao “kći Otta Hightowera, Kraljeva ruka i najljepša žena u Sedam kraljevstava. Odgajana je u Crvenoj stražari, blizu kralja i njegovog najužeg kruga; posjeduje i dvorsku milost i oštru političku oštroumnost”.

Matt Smith (The Crown, Doctor Who) kao princ Daemon Targaryen. Lik je opisan kao “mlađi brat kralja Viserysa i prijestolonasljednik. Besprimjerni ratnik i jahač zmajeva, Daemon posjeduje pravu zmajevu krv. Ali kaže se da kad god se Targaryen rodi, bogovi bace novčić u zraku …” Smith već nekoliko mjeseci pregovara o ulozi, a interes za produkciju za glumca prvi je put objavljen kao glasina od strane Winter’s Coming.

Emma D’Arcy (Truth Seekers) kao princeza Rhaenyra Targaryen. Lik je opisan kao “kraljevo prvorođeno dijete, ona je čiste valirijske krvi i jahač zmajeva. Mnogi bi rekli da je Rhaenyra rođena sa svime … ali nije rođena kao muškarac.”

Paddy Considine (Peaky Blinders) kao kralj Viserys I Targaryen. “Kraljevi Viserys Targaryen izabrani su od gospodara Westerosa da naslijedi Starog kralja Jaehaerys Targaryen na Velikom vijeću u Harrenhalu. Topao, drag i pristojan čovjek, Viserys želi samo prenijeti nasljedstvo svoga djeda.”

House of the Dragon bilježi građanski rat između kuće Targaryen u Westerosu, a temelji se na knjizi Georgea R.R. Martina Fire & Blood. Očekuje se da će serija započeti sa snimanjem u travnju, a zatim u eter 2022. godine.

Druge je zanimalo i ovo...