Anketa: Game of Thrones - Tko osvaje Iron Throne?

Anketa: Game of Thrones – Tko osvaje Iron Throne?

Glasajte u anketi za koga mislite da će osvojiti Iron Throne u posljednjoj, osmoj sezoni serije Game of Thrones (Igra Prijestolja). 15. 04. (ponedjeljak) nam stiže prva epizoda posljednje sezone Game of Thrones na HBO, a tim smo povodom odlučili napraviti anketu u kojoj možete glasati za vašeg favorita na Željeznom Prijestolju.

Igra prijestolja (eng. Game of Thrones) američka je fantastična dramska televizijska serija autora Davida Benioffa i D. B. Weissa. Radi se o adaptaciji književnog serijala Pjesma leda i vatre (objavljeno je pet romana) autora Georgea R. R. Martina čiji se prvi dio zove Igra prijestolja. Serija se snima u Belfastu te u drugim gradovima Ujedinjenog Kraljevstva, Kanade, Hrvatske, Islanda, Malte, Maroka, Španjolske i SAD-a. Prva epizoda serije emitirana je 17. travnja 2011. godine na televizijskoj mreži HBO. Posljednja emitirana sezona serije je sedma, koja je premijeru imala 16. srpnja 2017. godine na američkom HBO-u odnosno 17. srpnja iste godine na hrvatskoj inačici kanala. Završna, osma sezona serije planirana je za emitiranje 2019. godine.

Anketa: Game of Thrones - Tko osvaje Iron Throne?

Radnjom smještena na izmišljene kontinente Westerosa i Essosa, Igra prijestolja uz pozamašnu glumačku postavu prati nekoliko zapleta od kojih se tri priče smatraju glavnima. Prva se fokusira na željezno prijestolje sedam kraljevina Westerosa i prati isprepletenu mrežu savezništava i suparništava plemenitih obitelji (kuća) koje se bore kako bi zasjele na prijestolje ili kako bi osigurale vlastitu nezavisnost od istoga. Središte druge priče fokusirano je na posljednjeg potomka velike dinastije, prognanog (izbjeglog pred ubojicama) u djetinjstvu koji se sada skriva i nastoji svojoj dinastiji vratiti prijestolje. Dugogodišnje bratstvo kojem je povjerena obrana prijestolja protiv drevnog neprijatelja i legendarnih stvorenja koja žive daleko na sjeveru te nadolazeća zima koja prijeti svim stanovnicima oba kontinenta glavna su okosnica treće priče serije. Kroz “moralno otuđene” likove, serija se bavi pitanjima hijerarhije, religije, odanosti, korupcije, građanskog rata, zločina i kazne.

Iako je ova osma sezona posljednja, nije i posljednje to ćemo vidjeti iz Game of Thrones svijeta jer je za sada u izradi jedna prequel serija, dok se spominje da bi i druge ju mogli pratiti. Vjerojatno će ovisiti o popularnosti iste.

Ova osma, posljednja sezona Igre Prijestolja će donjeti najveću bitku u povijesti televizije i filma.

U nastavku glasajte u anketi za osobu koju bi vi voljeli vidjeti na Iron Throne – rezultate ćemo objaviti u ponedjeljak tijekom dana.

Similar Posts