The Goonies (1985)

Goonies TV serija krenula u razvoj: donosimo sve što znamo

Premisa ove nove Goonies TV serije je poprilično zbunjujuća. U osnovi, serija se usredotočila na zamjenskog učitelja koji je zaposlio trojicu učenika kako bi mu pomogli u ponovnom izvođenju ikoničnog filma Ambron Entertainmenta, “The Goonies.”

Pilot ove nove serije, koju je Fox već naručio za izradu, će pisati Sarah Watson (The Bold Type, Parenthood), a THR donosi i sinopsis Goonies serije koji možete pročitati ispod:

“Nakon što nije uspjela u New Yorku i sa sobom nosi tešku tajnu, Stella Cooper nevoljko se vraća u svoj rodni grad kako bi bila zamjenska učiteljica. Inspiraciju, nadu i konačno spas pronalazi kad pristane pomoći trojici učenika koji ostvaruju svoje filmske snove postavljajući nevjerojatno ambiciozni remake jednog od svojih omiljenih filmova – Goonies. Tijekom sezone potencijalne serije njihova će strast nadahnuti grad u očajničkoj potrebi za nadom u ovom ljubavnom pismu moći kina, pripovijedanja i snova.”

Izvršni producent serije je Greg Mottola (Superbad), a on će i režirati pilot. Ova neortodoksna premisa serije navodno je dio cjelokupne strategije Fox TV-a za pokretanje nekih novih (kao i rizičnih) koncepata za TV serije na mreži, s namjerom da se vrate u vrhunac revolucionarnih hitova poput The Simpsons ili Married With Children.

Sporno je, je li Goonies sam po sebi “rizik”; film iz 1985. godine od Richarda Donnera (prema scenariju od Chrisa Columbusa i Stevena Spielberga) ostaje kultni klasik, koji je pomogao pokrenuti karijere glumaca poput Sean Astin, Josh Brolin, Corey Feldman, Martha Plimpton, Joe Pantoliano, Robert Davi i mnogih drugih. Moderni TV raspored je pun raznih primjera TV serija koje se grade na nostalgiji – bilo da su reboot poput MacGyver, Hawaii Five-0 ili Magnum P.I., ili serije koje grade na nostalgiji pop kulture poput Stranger Things ili The Goldbergs. Svaka od gore navedenih serija preživjela je test obnove prve sezone – tako da serija koja donosi poneku narativnu novost i jaku nostalgiju povezano je ona koja bi potencijalno mogla biti hit.

U međuvremenu, fanovi Goonies filma nikada nisu izgubili nadu da bi se direktni nastavak originalnog filma jednom mogao dogoditi – iako glumačka postava to već godinama odbija. Ako ova nova serija bude hit, tko zna što bi ponovni izlazak Gooniesa na TV-u mogao učiniti za perspektive filma?

Druge je zanimalo i ovo...