15 Nadolazećih serija fantazije koje bi mogle postati nove Game od Thrones

15 Nadolazećih serija fantazije koje bi mogle postati nove Game od Thrones

Nakon odličnih sedam sezona, HBO Game of Thrones je završila poprilično razočaravajućom osmom sezonom, zaradivši samo 55% na Rotten Tomatoes ocjenu kritičara, te samo 33% od gledatelja. U suštini, to znači da publika nije uživala u vrhuncu Game of Thrones pandemonija sve od finala sezone 7!

Međutim, bez obzira na razočaranje posljednjom sezonom, serija i dalje zadržava naziv najbolje serije fantazije svih vremena, a time je ostavila i veliku prazninu u žanru fantazije kada je završila. Nedavno, Netflixova The Witcher serija nam je malo popunila tu prazninu, ali i dalje samo jedna sezona s osam epizoda se ne može ni izbliza približiti pop fenomenu koji je bio Game of Thrones.

Pa, što to čeka nas entuzijaste fantazije u budućnosti? Trenutno imamo malo izbora, ali ono što nam dolazi ne izgleda uopće loše, štoviše, čini se da bi neke od ovih serija moglo čak nadjačati i popularnost koju je imala serija Game of Thrones na svom vrhuncu.

U nastavku pogledajte što nas sve čeka sljedećih nekoliko godina i napišite nam kojoj od ovih serija se najviše radujete.

Michael Moorcockov ELRIC

ELRIC

Glen Mazzara (The Walking Dead) i Vaun Wilmott (Star Trek: Discovery) razvijaju Michael Moorcockovu epsku seriju fantazije za TV. Duo trenutno traži dom na kojoj bi ova serija bila prikazivana, ali vjerojatno neće morati dugo tražiti. Ova Michael Moorcockova serija fantazije iz 70′ imala je utjecaj na neke poznatije serije fantazije na sličan način kako je John Carter inspirirao generacije znanstveno-fantastičnih priča.

The Dark Tower

'The Dark Tower' TV serija izabran glavni glumac

Sa Samom Strikeom i Jasperom Pääkkönenom koji su izabrani za uloge Roland Deschaian i  The Man in Black, produkcija je započela na Amazonovoj Dark Tower seriji (koja se snima u Hrvatskoj) – pravljenoj prema knjigama Stephena Kinga istog imena.

Navodno ovo bi trebala biti puno vjernija adaptacija knjiga nego je to bio film iz 2017. godine u kojem su glumili Idris Elba i Matthew McConaughey, The Dark Tower će najvjerojatnije biti priča o tome kako je Roland postao revolveraš, te njegov prvi susret s Man in Black.

Datum izlaska još nije poznat.

The Wheel of Time

The Wheel of Time

The Wheel of Time je nadolazeća epska serija fantazije, koja će biti adaptirana za Amazon Video. Bit će pravljena prema kultnoj seriji knjiga istog imena od Roberta Jordana, a ovdje možete pronaći sve što znamo o The Wheel of Time seriji.

The Wheel of Time prati Moiraine, članicu moćne organizacije žena Aes Sedai, koja putuje svijetom s pet mladih ljudi, za koje vjeruje da bi mogli uključivati ​​reinkarnaciju osobe koja je prorokovana da spasi ili uništi čovječanstvo.

Za sada se ne zna puno o ovoj seriji, osim da je Uta Briesewitz izabrana za redateljicu prve dvije epizode. Datum izlaska serije još nije poznat.

Warhammer TV serija

Ono što je započelo kao minijaturna ratna igra izgleda da sada postaje sljedeća epska TV serija fantazije. The Man in the High Castle kreator Frank Spotnitz razvija (i traži gdje će se prikazivati) Warhammer 40,000 TV adaptacija naziva Eisenhorn, koja otkriva da čovječanstvo kleči na rubu izumiranja i prati tim na čelu s inkvizitorom Gregorom Eisenhornom koji želi odbiti vanzemaljce, demone i druge prijetnje koje pokušavaju završiti djelo. Ova TV serija će pratiti seriju Warhammer novela napisanih od stripovskog veterana Dana Abnetta.

Lord of the Rings prequel serije

Lord of the Rings TV serija - otkriveno vrijeme radnje i lokacije

Do sada smo dobili hrpe glasina oko nadolazeće Amazonove vrlo skupe Lord of the Rings TV serije. Prve glasine su bile da će se serija fokusirati na mladog Aragorna, ali serija mapa koje su objavljivali na službenim profilima serije to osporava i daje naslutiti da će se serija odvijati tijekom Drugog Doba.

Tweetovi sa službenog Amazon profila ukazuju na to da se priča možda odvija pred kraj Drugog Doba, fokusirajući se na formiranje Sauronovih Prstenja Moći i stvaranje Posljednjeg saveza koji je ustao kako bi ga porazio.

Također je moguće da će serija istražiti višestruka razdoblja u povijesti Međuzemlja.

Što god bila priča, serija je još barem godinu dana udaljena od malih ekrana, a mi ne možemo dočekati vidjeti ju.

Lazarus

lazarus

Dok se svi fokusiraju na rat između Disney + i Netflixa, Amazon tiho sastavlja oružje za masovno uništenje. Ponovno se nalaze na našoj listi, ovog puta s adaptacijom stripa Grega Rucke i Michaela Larka, Lazarus. Prava na ovaj strip su prvenstveno kupljena od strane Legendary 2015. godine, a u 2017. godini su ih prodali Amazonu. Serija zamišlja distopijski svijet kojim upravlja 16 obitelji, koje upravljaju svojim teritorijima u feudalnom sustavu. Svaka obitelj rješava sporove s genetski modificiranim šampionom poznatim kao Lazarus.

Wild Cards

Wild Cards

George RR Martinove druge najpoznatija knjige su antologijske superherojske serije Wild Cards, koji zamišljaju nešto nalik X-Men svijetu gdje je izvanzemaljski virus podario supermoći mutirajući ljudski DNA. Ideja za seriju nastala je iz role-playing kampanje u Superworldu u kojoj je Martin igrao kao gamemaster. Ukupno 27 knjiga je izašlo do sada, s Martinom koji ih je napisao 9, a na ostalima je radio kao editor.

The Kingkiller Chronicle

The Kingkiller Chronicle

Jedna od najboljih, ako ne i najbolja, serija fantazije posljednjeg desetljeća je bila Patrick Rothfussova The Kingkiller Chronicle. Serija se odvija kao trodnevna usmena autobiografija zloglasnog avanturiste/odmetnika, koji svoje dane proživljava kao neumoljiv barmen. Svaka knjiga je jedan dan, s trećim i posljednjim dijelom, The Doors of Stone, koji se nadamo da uskoro dolazi. Lionsgate ima prava na ovu seriju knjiga, a 2017. godine Showtime je potpisao razvijati projekt prije nego je na kraju odgođen u rujnu 2019. godine. Lionsgate sada traži kupca za ovaj projekt.

House of the Dragon – Game of Thrones prequel

Sve što znamo o nadolazećoj HBO Game of Thrones prequel seriji House of the Dragon

Taman prije nego je Game of Thrones prequel koji se trebao odvijati 1000 godina prije događanja u originalnoj seriji otkazan, drugi prequel, postavljen 300 godina prije ustanka Roberta Baratheona je najavljen. Ovaj je i dalje u razvoju i naziva se House of the Dragon. Bit će smješten tijekom Aegona the Conquerora i fokusirat će se na to kako su Targaryeni došli do moći, a ovdje možete pronaći sve što znamo o House of the Dragon TV seriji.

Earthsea

Earthsea

Iako je Earthsea, SyFy mini-serija iz 2014. godine, bliska i draga mnogima, ona nije uspjela do kraja učiniti pravdu knjigama. Na svu sreću, nova adaptacija voljene serije knjiga od Ursula K. LeGuin je u izradi od Nightcrawler producentice Jennifer Fox.

Shadow and Bone

Shadow and Bone

The Punisherov Ben Barnes će glumiti u adaptaciji Leigh Bardugo ‘Shadow and Bone’ za Netflix. Ova serija fantazije prati tinejdžerku vojnika koja saznaje da posjeduje ne očekivane magične sposobnosti i zle sile koje prave planove protiv nje. Netflix se obvezao na adaptaciju od osam epizoda koje bi navodno trebale obuhvatiti sve tri knjige.

The Watch (Discworld)

The Watch  (Discworld)

Televizijska serija fokusirana na Ankh-Morpork City Watch iz Terry Pratchettove Discworld serije knjiga je u razvoju za BBC. Ova jedinstvena adaptacija bit će mješavina fantazije, komedije i policijskih dužnosti.

Cursed

Cursed

Frank Millerov i Tom Wheelerov grafički roman koji ponovno zamišlja legendu o Kralju Arthuru tek treba biti objavljen, a Netflix se već obvezao napraviti TV adaptaciju koja će izaći 2020. godine. Katherine Langford će glumiti kao Nimue, tragična junakinja priče čija je sudbina da postane Gospa od jezera. Netflix se obvezao na deset epizoda prve sezone.

Willow

Willow - nastavak u razvoju - Svijet filma

Willow nastavak u obliku TV serije predvodi Jon Kasdan (sin od Empire Strikes Back scenarista Lawrencea Kasdana) je trenutno u razvoju za Disney+.  Warwick Davis će se vratiti u ulozi titularnog heroja, dok će se serija fokusirati na sada odraslu Eloru.

Za sada bez naziva Chronicles of Narnia serija

Što se događa s 'The Chronicles Of Narnia' serijalom filmova + najava! - Svijet filma

U jesen 2018. Netflix je najavio višegodišnji ugovor s tvrtkom C.S. Lewis kako bi oživjeli ljubljene knjige Kronika iz Narnije kao skupinu filmova i TV serija. Coco scenarist Matthew Aldrich će biti kreativni arhitekt i nadgledati razvoj svih filmova i serija Narnije za Netflix.

Za sada nema puno više informacija o ovom projektu, ali znamo da Netflixu treba snažan sadržaj, pogotovo u pogledu žanra fantazije, ako se planira natjecati s Amazonovim Lord of the Rings. I dok je Narnia djelomično dječja, definitivno se može prilagoditi i starijoj publici.

Similar Posts