Sve što znamo o nadolazećoj Epskoj Amazonovoj 'The Wheel of Time' seriji fantazije

Sve što znamo o nadolazećoj Epskoj Amazonovoj ‘The Wheel of Time’ seriji fantazije

Amazonov CEO Jeff Bezos nije tajio činjenicu da želi svoju verziju Game of Thrones serije, a sada će mu se možda ostvariti želje. Amazon trenutno radi na TV adaptaciju Robert Jordanove epske fantazija serije knjiga The Wheel of Time, koja je često uspoređivana s George R.R. Martinovim A Song of Ice and Fire (osnova za GoT) i J.R.R. Tolkien’s The Lord of the Rings (po kojoj Amazon također radi TV adaptaciju).

Evo što sve znamo o Amazonovoj The Wheel of Time TV seriji do sada.

O čemu se radi?

Nova Amazonova serija Wheel of Time izabrala glavnu glumicu

The Wheel of Time je serija od 14 knjiga fantazije koje su objavljivane od 1990. do 2013. godine. Originalno je trebala biti 12 knjiga, ali nakon što je Jordan umro 2007. godine, njegov nasljednik Brandon Sanderson je pretvorio Jordanove bilješke za posljednji nastavak u još tri knjige.

Kao što naslov sugerira, The Wheel of Time je smješten u svijet gdje je vrijeme ciklično. Poput mnogih novela fantazije, tehnologija i smještaj izgledaju kao oni u srednjovjekovnoj Europi, iako postoje i reference za to postavljanje u dalekoj budućnosti Zemlje (“Nema ni početka ni završetka okretanja Kotača vremena,” čita uvod u svaku knjigu u nizu). Većina priče smještena je u zapadnu regiju neimenovanog kontinenta, gdje svi polako shvaćaju da apokalipsa možda dolazi.

Prvi dio, The Eye of the World, će biti forma za prvu sezonu i pratit će Moiraine Damodred (članicu moćne sve ženske organizacije poznate kao Aes Sedai) dok stiže u mali gradić imena Two Rivers i pokušava utvrditi koji je od njenih pet mladih pratitelja (Egwene Al’Vere, Perrin Aybara, Mat Cauthon, Rand Al’Thor, and Nynaeve) Dragon Reborn, lik koji je prorican da će spasiti ili uništiti čovječanstvo.

Tko će glumiti u seriji?

Već smo znali da je Rosamund Pike u glavnoj ulozi serije kao Moiraine, a sada smo dobili i izbor za druge glavne likove. Josha Stradowski će glumiti Rand’Al Thor, Madeleine Madden kao Egwene Al’Vere, Marcus Rutherford kao Perrin Aybara, Barney Harris kao Mat Cauthon i Zoë Robbins je Nynaeve.

Kada The Wheel of Time serija izlazi?

Sve što znamo o nadolazećoj Epskoj Amazonovoj 'The Wheel of Time' seriji fantazije

The Wheel of Time je pravljen ekskluzivno za Amazon Video. Za sada još nema službenog datuma izlaska, ali ovim tempom, fanovi bi mogli dobiti seriju sljedeće godine, a nadamo se uskoro i trailer za nju.

Druge je zanimalo i ovo...