10 Najboljih filmova Robert Pattinson

Robert Pattinson filmovi – Top 10 najboljih

Donosimo vam 10 najboljih filmova britanskog glumca pod imenom Robert Pattinson. Napišite nam koji su vam najbolji njegovi filmovi.

Robert Douglas Thomas Pattinson (rođen 13. svibnja 1986. godine) je Britanski glumac koji je karijeru započeo u Londonskom kazališnom klubu s 15 godina, dok je filmsku karijeru započeo ulogom Cedrica Diggoryjau filmu Harry Potter and the Goblet of Fire (2005). Svijetu je najpoznatiji ulogom Edwarda Cullena u filmskim adaptacijama Twilight novela. Ta filmska franšiza je trajala kroz pet filmova, te je ukupno zaradila $3.3 milijarde! Donijela je Pattinsonu svjetsku slavu i etablirala ga među najplaćenije glumce na svijetu.

U nastavku pogledajte 10 najboljih filmova Roberta Pattinsona.

Robert Pattinson filmovi – 10 najboljih

10. Harry Potter and the Goblet of Fire (2005)

Harry Potter and the Goblet of Fire (2005)

Žanr: Avantura, obiteljski, fantazija
Redatelj: Mike Newell
Glumci: Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint, Robert Pattinson

Radnja ukratko: Kad Plameni pehar izabere ime Harrya Pottera, on postaje natjecateljem u napornoj bitci za vječnu slavu između tri škole čarobnjaštva u Tromagijskom turniru. No kako se Harry nikad nije prijavio za natjecanje, tko li je to učinio umjesto njega?

9. Twilight filmska franšiza

Twilight

Robert Pattinson je postao planetarno popularan ulogom Edwarda Cullena u Twilight filmskoj franšizi koja se prostire kroz pet romantično fantastičkih filmova, a oni su Twilight (2008), The Twilight Saga: New Moon (2009), The Twilight Saga: Eclipse (2010), The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 1 (2011) i The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 2 (2012). Iako su filmove kritičari popljuvali, gledatelji (iako sada tvrde drugačije) su ih doslovno obožavali, jer je Twilight jedna od filmskih franšiza s najvećom zaradom u povijesti.

8. Little Ashes (2008)

Little Ashes (2008)

Žanr: Biografija, drama, romantika
Redatelj: Paul Morrison
Glumci: Robert Pattinson, Javier Beltrán, Matthew McNulty

Radnja ukratko: O mladom životu i ljubavi umjetnika Salvadora Dalíja, filmaša Luisa Buñuela i pisca Federica García Lorca.

7. The Rover (2014)

The Rover (2014)

Žanr: Akcija, krimi, drama
Redatelj: David Michôd
Glumci: Guy Pearce, Robert Pattinson, Scoot McNairy

Radnja ukratko: Usred australske pustare, u malo mjestašce upada banda koja mrzovoljnom Ericu ukrade automobil. Uslijed pucnjave, za sobom ostavljaju ranjenog člana za kojeg se uskoro uspostavi da je brat jednog od bjegunaca.

6. The King (2019)

Recenzija: The King (2019)

Žanr: Biografija, drama, povijesni
Redatelj: David Michôd
Glumci: Timothée Chalamet, Lily-Rose Depp, Robert Pattinson

Radnja ukratko: Hal, svojeglavi princ i nasljednik engleskog prijestolja, okrunjen je za kralja Henryja V nakon što je umro njegov tiranski otac. Sada mladi kralj mora upravljati politikom palače, ratom koji je njegov otac ostavio iza sebe i emocionalnim poveznicama svog prošlog života.

5. The Lost City of Z (2016)

Robert Pattinson filmovi - Top 10 najboljih

Žanr: Akcija, avantura, biografija
Redatelj: James Gray
Glumci: Tom Holland, Charlie Hunnam, Sienna Miller, Robert Pattinson

Radnja ukratko: Na temelju “bestseller” knjige David Granna istog imena, The Lost City of Z, je prava životna drama koja prati život Britanskog istraživača Col. Percival Fawcett, koji nestaje u potrazi za misterioznim gradom u području Amazone u 1920-tima.

4. Remember Me (2010)

Remember Me (2010)

Žanr: Drama, romantika
Redatelj: Allen Coulter
Glumci: Robert Pattinson, Emilie de Ravin, Caitlyn Rund

Radnja ukratko: U romantičnoj drami “Hvala ti za ljubav”, tinejdžerska superzvijezda Robert Pattinson glumi Tylera, buntovnog mladića iz New Yorka koji ima težak odnos sa svojim ocem (Pierce Brosnan) nakon obiteljske tragedije. Tyler misli da nitko ne može razumjeti osjećaje kroz koje prolazi sve dok nevjerojatnim spletom okolnosti i sudbine ne upozna Ally (Emilie de Ravin). Premda je ljubav bila posljednja stvar u njegovim preokupiranim mislima, Ally će ga polagano početi privlačiti sve dok se ne zaljubi u nju. Kroz njihovu ljubav, on počinje pronalaziti sreću i svrhu svog života.

3. Water for Elephants (2011)

Water for Elephants (2011)

Žanr: Drama, romantika
Redatelj: Francis Lawrence
Glumci: Robert Pattinson, Reese Witherspoon, Christoph Waltz

Radnja ukratko: Jacob je kao mladić nakon pogibije roditelja napustio veterinarski studij i pridružio se cirkusu braće Benzni. Cirkus svojim tiranskim metodama vodi August i pokušava spasiti posao u teškim vremenima krize. Njegova žena Marlena je zvijezda predstave. Jacob i Marlena se povežu oko brige za novu cirkusku atrakciju slonicu Rosie, te njihovo prijateljstvo prerasta u ljubav. Dok napetost raste, svaki lik mora odlučiti koliko daleko će ići kako bi zaštitili voljene od bijesa nepredvidljivog Augusta.

2. Good Time (2017)

Good Time (2017)

Žanr: Krimi, drama, triler
Redatelj: Benny Safdie, Josh Safdie
Glumci: Robert Pattinson, Benny Safdie, Jennifer Jason Leigh

Radnja ukratko: Nakon loše izvedene pljačke banke koja je odvela njegovog mlađeg brata u zatvor, Constantine Connie Nikas započinje uvrnutu odiseju kroz gradsko podzemlje u nevjerojatno očajničkom i opasnom pokušaju da svog brata Nicka izvuče iz zatvora. Tijekom jedne nabrijane noći, Connie će sletjeti u ludi svijet nasilja i zločina te će u utrci s vremenom pokušati spasiti i sebe i svog brata, znajući da im životi vise o koncu.

1. The Lighthouse (2019)

Trailer: The Lighthouse (2019)

Žanr: Drama, fantastika, horor
Redatelj: Robert Eggers
Glumci: Robert Pattinson (Ephraim Winslow / Thomas Howard), Willem Dafoe (Thomas Wake)

Radnja ukratko: Dvojica svjetioničara (wickies) dolaze na izolirani otok, gdje se tokom četiri tjedna moraju brinuti o svjetioniku. Dok obavljaju svoje dnevne dužnosti, obojica postepeno gube razum i doticaj s realitetom, što će za obojicu imati vrlo teške i opasne posljedice.

Similar Posts