vincent cassel

Vincent Cassel filmovi – Top 10 najboljih

Vincent Cassel je francuski glumac i producent rođen 23. studenog 1966. godine u Parizu, Francuska. Sin je francuskog glumca Jean-Pierre Cassela i novinarke Sabine Litique.

Casselova karijera započela je sredinom osamdesetih godina kada se pojavio u nekoliko manjih uloga u filmovima poput Les Cents et une Nuits (1982) i Les Clés du Paradis (1991). Njegov prvi značajan nastup bio je u filmu La Haine (1995) u kojem je utjelovio ulogu mladog i nasilnog člana pariških predgrađa. Nakon toga, Cassel je nastavio graditi svoju karijeru i dobio je niz značajnih uloga u filmovima poput Dobermann (1997), Irréversible (2002), Ocean’s 12 (2004), Inglorious Basterds (2008) i Black Swan (2010).

Cassel je oženio talijansku glumicu Monicu Bellucci 1999. godine, s kojom ima dvije kćeri. Par se razveo 2013. godine, a Cassel se kasnije oženio francuskom modelom Tinom Kunakey 2018. godine, s kojom ima kćer. Vincent Cassel je jedan od najpoznatijih francuskih glumaca svoje generacije, s prepoznatljivim stilom i glumačkim talentom koji ga čine jednim od najcjenjenijih glumaca u francuskoj i međunarodnoj kinematografiji.

vincent cassel
Foto: Shutterstock

Vincent Cassel filmovi – 10 najboljih

Vincent Cassel je francuski glumac koji se našao u velikom broju poznatih filmova, a stvorio si je ime i u Hollywoodu. Iz tog razloga vam donosimo njegovih 10 najboljih filmova, a koji su se točno filmovi našli na našem popisu, pogledajte u nastavku teksta!

10. Derailed (2005)

Žanr: Krimi, drama, triler
Redatelj: Mikael Håfström
Uloge: Clive Owen, Jennifer Aniston, Vincent Cassel

Radnja ukratko: Charlesa (Clive Owen) iscrpljuje obiteljski život u kojem se on i njegova žena moraju nositi sa zahtjevima kćerine bolesti i njegovim poslom. U vlaku na posao u Chicagu, upoznaje Lucindu (Jennifer Aniston) i među njima odmah zaiskri. To ih dovesti do hotelske sobe i preljuba. Tada u njihovu sobu upada lopov koji pretuče Charlesa i siluje Lucindu. Zbog nezakonite prirode njihove veze, mogu li otići na policiju i sve prijaviti?

9. The Messenger: The Story of Joan of Arc (1999)

Žanr: Avantura, biografija, drama, povijesni, ratni
Redatelj: Luc Besson 
Uloge: Milla Jovovich, John Malkovich, Vincent Cassel 

Radnja ukratko: Godina je 1429. Djevojčica iz udaljenog sela u Francuskoj, stala je ispred svog kralja s porukom za koju tvrdi da je došla od Boga. Poruka glasi da će upravo ona poraziti najveću svjetsku vojsku i osloboditi svoju zemlju od političkih i vjerskih nemira. Pratimo tako Joan of Arc (Milla Jovovich) i niz njenih nevjerojatnih pobjeda sve do prerane i nasilne smrti. 

8. Trance (2013)

Žanr: Krimi, drama, misterija, triler 
Redatelj: Danny Boyle 
Uloge: James McAvoy, Rosario Dawson, Vincent Cassel 

Radnja ukratko: Aukcionar umjetnina koji je duboko pomiješan s bandom, udružuje se s hipnoterapeutom kako bi povratio izgubljenu sliku. Granica između želje i stvarnosti polako nestaje, a ulozi rastu brže nego je itko očekivao.

7. The Apartment (1996)

Žanr: Drama, misterija, romantični
Redatelj: Gilles Mimouni
Uloge: Romane Bohringer, Vincent Cassel, Monica Bellucci 

Radnja ukratko: Max (Vincent Cassel) se nalazi na putu za Tokio. Inače živi u tom gradu i voli flertovati s ženama. Nakon nekog vremena se odlučio oženiti. Igrom slučaja je upoznao Lisu (Monica Bellucci) u jednom kafiću. Max zaboravlja sve: svoj posao i svoju zaručnicu. Opsjednut susretom s Lisom saznaje gdje živi i skriva se u njenom stanu. Međutim, Maxa u stanu pronalazi druga djevojka Alice (Romane Bohringer) i stvari se zakompliciraju do kraja.

6. Brotherhood of the Wolf (2001)

Žanr: Akcija, avantura, drama 
Redatelj: Christophe Gans 
Uloge: Samuel Le Bihan, Mark Dacascos, Vincent Cassel 

Radnja ukratko: Film je temeljen na istinitoj priči o Zvijeri iz Gevaudana koja vršila teror u Francuskoj u osamnaestom stoljeću. Godina je 1764. Nešto opasno vreba u planinama središnje Francuske. Nepoznata zvijer se strašnom žestinom obrušila na ljude i životinje. Zvijer postaje toliko ozloglašena da prisili francuskog kralja da pošalje izaslanike da saznaju što se događa i da ubiju stvorenje. 

5. Eastern Promises (2007) 

Žanr: Krimi, drama, triler
Redatelj: David Cronenberg
Uloge: Naomi Watts, Viggo Mortensen, Vincent Cassel 

Radnja ukratko: Trudna ruska tinejdžerica Tatiana (Sarah-Jeanne Labrosse, Tatiana Maslany) dolazi krvava u bolnicu, a liječnici spašavaju samo njenu bebu. Primalja ruskog podrijetla Anna Khitrova (Naomi Watts) među svojim stvarima pronalazi Tatjanin dnevnik napisan na ruskom jeziku te odluči pronaći njenu obitelj i donijeti im bebu. Donosi dnevnik kući i zamoli svog strica da prevede dokument. Otkrivaju u dnevniku da su Semyon (Armin Mueller-Stahl) i njegov bolesni sin Kirill (Vincent Cassel) silovali Tatjanu kad je imala 14 godina i prisilili je da radi kao prostitutka u njihovom bordelu. 

4. The Crimson Rivers (2000)

Žanr: Krimi, misterija, triler
Redatelj: Mathieu Kassovitz
Uloge: Jean Reno, Vincent Cassel, Nadia Farès 

Radnja ukratko: Dva različita policajca, Pierre (Jean Reno) i Max (Vincent Cassel), traže istinu koja povezuje različite zločine. Pierre istražuje žrtvu koja je unakažena i raskomadana, a zatim zadavljena do smrti. Ubrzo počinje shvaćati da ubojstvo nije izolirani incident kada se otkrije nekoliko slično unakaženih leševa. U gradu udaljenom gotovo 150 kilometara, mladi policijski istražitelj Max (Vincent Cassel) pozvan je da istraži grob desetogodišnje djevojčice koji je iskopan i opljačkan. Dvojica policajaca počinju shvaćati iznenađujuću i zabrinjavajuću vezu među zločinima. 

3. La Haine (1995)

Žanr: Krimi, drama 
Redatelj: Mathieu Kassovitz
Uloge: Vincent Cassel, Hubert Koundé, Saïd Taghmaoui 

Radnja ukratko: Vinz (Vincent Cassel), Hubert (Hubert Koundé) i Saïd (Saïd Taghmaoui) žive u siromašnom dijelu Pariza i prisiljeni su koristiti svu svoju uličnu inteligenciju kako bi preživjeli. Nakon incidenta u kojem je policija napala njihovog prijatelja, napetosti između policije i mladih muškaraca iz radničke klase, poput njih samih, eskaliraju. Nakon incidenta i moguće smrti svog prijatelja, Vinz želi osvetu.

2. Black Swan (2010)

Žanr: Drama, triler
Redatelj: Darren Aronofsky 
Uloge: Natalie Portman, Mila Kunis, Vincent Cassel 

Radnja ukratko: Nina Sayers (Natalie Portman) je krhka i prelijepa balerina, obuzeta željom za savršenstvom koje je nagriza. Godinama je radila u prestižnoj baletnoj kući u New Yorku. Nakon što otpusti svoju bivšu štićenicu, autokratski umjetnički direktor Thomas Leroy (Vincent Cassel) odluči dati Nini glavnu ulogu kraljice labudova u svom hrabrom reimaginiranju vječne ljubavne priče Petra Iljiča Čajkovskog, Labuđe jezero. Upletena u svijet neprestanog rivalstva, neograničene ljubomore i grotesknih halucinacija, Nina se spušta sve dublje u svoju dobro skrivenu tamnu stranu. 

1. Irréversible (2002)

Žanr: Krimi, drama, misterija, triler
Redatelj: Gaspar Noé 
Uloge: Monica Bellucci, Vincent Cassel, Albert Dupontel 

Radnja ukratko: Događaji se odvijaju obrnutim kronološkim redom tijekom jedne traumatične noći u Parizu. Prelijepu Alex (Monica Bellucci) brutalno siluje i pretuče stranac u podvožnjaku. Njezin dečko Marcus (Vincent Cassel) i bivši ljubavnik Pierre (Albert Dupontel) preuzimaju stvari u svoje ruke angažirajući dva kriminalca da im pomognu pronaći silovatelja kako bi se mogli osvetiti.

Similar Posts