Što se događa s 'The Chronicles Of Narnia' serijalom filmova + najava! - Svijet filma

Što se događa s ‘The Chronicles Of Narnia’ serijalom filmova + najava!

Prije gotovo 12 godina je izašao film ‘The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe’, te je po prvi puta, veliki hit C. S. Lewis došao na velike ekrane. 

Nakon uspjeha prvog filma, sljedila su još dva nastavka, Prince Caspian u 2008 i The Voyage of the Dawn Treader u 2010 godini. Ali s obzirom na to da u serijalu knjiga C.S. Lewis postoji sedam nastavaka, u zadnjih 7 godina, od zadnjeg filma, fanovi se pitaju hoće li i kada vidjeti četvrti dio u kinu?

Hoće li četvrti film biti The Magician’s Nephew Or The Silver Chair?

Bilo je puno rasprave o tome koji će biti četvrti film The Chronicles Of Narnia franšize, zato što C.S. Lewis Kompanija želi da sljedeći film bude The Silver Chair, a Walden Media, distribucijska kompanija, želi producirati The Magician’s Nephew.

Ipak, nakon The Voyage of the Dawn Treader u 2010, ugovor između Walden Media (koja je objavila prva tri filma) i C.S. Lewis Kompanije je istekao. C.S. Lewis Kompanija se tada udružila s Mark Gordon Kompanijom u 2013, te je u listopadu 2013 godine najavljeno da je sljedeći film The Silver Chair.

Što je The Silver Chair i kako se uklapa u serijal?

The Silver Chair je četvrta knjiga koju je objavio C.S. Lewis, ipak kronološki je ta knjiga šesta u seriji. Priča se događa desetljećima nakon događaja u The Voyage of the Dawn Treader u Narnia, ali samo godinu dana kasnije u Engleskoj.

U Narnia, Kralj Caspian X je sada stariji čovjek, a njegov sin i jedini nasljednik na prijestolje, Prince Rilian, je nestao. U pokušaju da pronađu Princa, Aslan šalje Englesku djecu Eustace Scrubb (da istog Eustace Scrubb iz Voyage) i Jill Pole da ga probaju pronaći.

Što se događa s produkcijom?

Potvrđeno je da je Joe Johnston izabran za redatelja The Silver Chair. Johnston je prije režirao Captain America: The First Avenger i obiteljske klasike Jumanji i Honey I Shrunk the Kid. Vijesti je donio Variety, uz izjavu producenta Mark Gordon, koji je pun nada da je Johnston najbolji izbor za redatelja:

“Joe je odličan pripovjedač, koji je jednako kod kuće u najvećim franšizama i najintimnijim likovima. Zato što je C.S. Lewis priča epskih razmjera, ali opet i vrlo nježna, osobna i emocionalna, a on je pravi izbor za dovesti ‘The Silver Chair’ na velike ekrane”

Nakon što je objavljeno da je The Silver Chair, četvrti film iz Narnia serije, sve je utihnulo na godinu dana, do 2015 godine, kada su vijesti ponovno počele nadolaziti, većinom preko Twittera David Magee:

Onda je početkom 2016 godine, režiser Magee otkrio da je skripta završena, ali da se na nekim dijelovima još radi:

To je samo potvrdilo što je producent Mark Gordon prije toga izjavio, kada je otkrio “Nadamo se da ćemo napraviti film vrlo skoro. Vrlo smo uzbuđeni oko toga.”

Gordon je također rekao da nitko od originalne glumačke ekipe neće ponoviti svoje uloge. To i nije bilo takvo iznenađenje naspram Will Poulter, koji je glumio Eustace Scrubb, zato što bi Eustace trebao imati 12 godina u The Silver Chair, a Poulter sada ima 24. Ipak bilo je iznenađujuće u pogledu jedinog glumca koji se mogao vratiti, a to je Liam Neeson koji daje glas Aslan the Lion.

Zadnje je David Magee tweetao da bi The Silver Chair mogao ići u produkciju početkom 2017 godine.

Uz to je dodao da bi redatelj mogao biti najavljen kroz par mjeseci

Početkom kolovoza je potvrđeno da će The Silver Chair biti producirana od strane Sony TriStar Pictures, Entertainment One, the Mark Gordon Kompanije i The C.S. Lewis Kompanije.

A i kako smo gore napisali, sada se zna da će redatelj biti Joe Johnston.

Kada možemo očekivati da će The Silver Chair doći u kina?

S glumcima koje još trebaju pronaći i dalje se čini kako će izrada četvrtog dijela The Chronicles of Narnia još malo potrajati. Ipak, ako se izjave David Magee pokažu točnima, fanovi bi mogli gledati The Silver Chair film na Božić 2018 godine:

To bi stavilo film u borbu s Avatar 2 i još bez naziva, novim Spider-Man solo filmom, koji oboje ciljaju prosinac 2018 godine.

Onda, što je sljedeće?

S gotovo završenom skriptom za The Silver Chair, čini se kako ćemo iduće vijesti koje dobijemo biti one vezane uz glumačku ekipu. Nadamo se da će to biti objavljeno uskoro kako bi film mogao krenuti sa snimanjem. Sa svime time u planu, fanovi Narnije se ponovno mogu nadati i sanjati.

Similar Posts