Stellan Skarsgard će glumiti Baron Harkonnena u 'Dune' Reboot filmu

Stellan Skarsgard će glumiti Baron Harkonnena u ‘Dune’ Reboot filmu

Stellan Skarsgard (MCU, Pirates of the Caribbean) se pridružio ekipi Denis Villeneuveovog Dune reboot filma u ulozi Barona Harkonnena.

Prema The Hollywood Reporter, Skarsgard će glumiti Barona Vladimira Harkonnena, negativca u Frank Herbertovoj klasičnoj znanstveno-fantastičnoj knjizi.

On se prodružio dosadašnjoj ekipi filma koja obuhvaća glumce Timothee Chalamet, Rebecca Ferguson i Dave Bautista. Očekuje se da snimanje započne ovog proljeća u Budimpešti i Jordanu.

Stellan Skarsgard će glumiti Baron Harkonnena u 'Dune' Reboot filmu

Službeni kratki sadržaj filma:

“Smješten u udaljenu budućnost, Dune priča priču o Paul Atreides čija obitelj prihvaća kontrolu nad pustinjskim planetom Arrakis. Kao jedini proizvođači tog visoko vrijednog resursa, kontrola nad Arrakisom je vrlo osporavana među plemenitim obiteljima. Nakon što su Paul i njegova obitelj izdani, priča istražuje teme politike, religije i ljudskih odnosa s prirodom, dok Paul vodi pobunu kako bi vratio kontrolu svoje obitelji nad Arrakis.”

Skarsgardov Baron Harkonnen je vođa kuće koja je prije kontrolirala Arrakis, rivalna kuća koja je u dugoj zavadi s kućom Atreides. Baron prepušta kontrolu nad planetom kako bi neprijatelju zadao ubojiti udarac. Bautista glumi smrtonosnog nećaka baruna, kojeg se Harkonnen nada jednog dana postaviti na prijestolje kao cara.

Skarsgard je poznat po ulogama u Marvelovim Thor i Avengers filmovima, kao i Pirates of the Caribbean.

Projekt će producirati Villeneuve, Mary Parent, and Cale Boyter, s Brian Herbert, Byron Merritt, Thomas Tull i Kim Herbert koji će biti izvršni producenti. Kevin J. Anderson će biti kreativni konzultant.

Dune za sada nema datum izlaska, a čim budemo više znali izvijestit ćemo vas.

Druge je zanimalo i ovo...