Recenzija: Senke nad Balkanom (2017-)

Recenzija: Senke nad Balkanom (2017-)

Pogledali smo prvu sezonu jedne od najskupljih serija na našim prostorima, Senke nad Balkanom. Našu recenziju serije Senke nad Balkanom pročitajte u članku.

Žanr serije:

Krimi, drama, triler

Glumci:

Dragan Bjelogrlić, Andrija Kuzmanović, Marija Bergam

Radnja ukratko:

Povijesna fantastična drama i triler postavljena u burno razdoblje kasnih 1920-ih na Balkanu kao mjesto na kojem se spajaju visoka politika, lokalni interesi, kapital i kriminal.

Recenzija: Senke nad Balkanom (2017-)

Senke nad Balkanom je srpska serija autora i glumca Dragana Bjelogrlića (Montevideo, Vratiće se rode, Lepa sela lepo gore) koja se prvi put emitirala u listopadu 2017. i koja je već “na prvu” osvojila srca gledatelja diljem regije.
Serija je nastala pod pokroviteljstvom srpskog RTS-a (na kojem se i emitirala prva sezona ,a za nešto manje od mjesec dana krenut će i druga), Ruske Federacije, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Specifična je po tome što se isprepleću povijesne činjenice i fikcija,a radnja se odvija krajem dvadesetih godina prošlog stoljeća u Beogradu koji potresa niz misterioznih ubojstava.

Na maskenbalu je “cijeli Beograd” ,zabava se bliži vrhuncu…

Bal pod maskama uskoro završi tragično kad se među uzvanicima pojavi odsječena glava supruge državnog tužitelja.
Glavni lik inspektor Tanasijević pokušat će otkriti tko se krije iza jezivih ubojstava čime će se i sam naći u velikoj zavjeri koja seže do samog vrha tadašnje Kraljevine SHS i uključuje tajno društvo,spletke i izdaje.
Ono što seriju čini drugačijom od bilo čega što se dosad snimalo na našim prostorima je i to što se tijekom deset epizoda prve sezone ,kako je sezona odmicala lista potencijalnih ubojica smanjivala jer je u svakoj epizodi umro netko od osumnjičenih.

Recenzija: Senke nad Balkanom (2017-)

Glumačku postavu čine neki od najboljih glumaca s ovih prostora.
Osim gore spomenutog Bjelogrlića koji osim što je autor igra i glavnu ulogu, u seriji se još pojavljuju Andrija Kuzmanović, Nikola Đuričko, Marija Bergam, Srđan Todorović, Goran Bogdan, Bojan Navojec i mnogi drugi.

Serija je podigla dosta prašine i zbog brutalnih i poprilično krvavih scena,eksplicitnih scena seksa a mnogi su joj zamjerili i to kako su prikazane neke stvarne povijesne ličnosti.

Fenomenalni vizualni efekti i impresivna scenografija,odličan soundtrack i jedna od najboljih glumačkih postava s ovih prostora prikovali su gledatelje uz male ekrane i mahom svi se slažu u jednom – nešto ovako veliko i kompleksno dosad nije snimano na ovim prostorima.

Dobre stvari zapravo ne treba posebno izdvajati jer je u seriji zaista sve besprijekorno. Recimo samo kako je za potrebe serije sagrađen jedan cijeli mali grad. Mane zasad nismo pronašli.

Treba napomenuti i kako se radi o jednoj od najskupljih ako ne i najskupljoj seriji svih vremena na ovim prostorima.

Similar Posts