Recenzija: Philip K. Dick’s Electric Dreams (2017– )

Pogledali smo novu Amazon znanstveno-fantastičnu seriju Philip K. Dick’s Electric Dreams, koja je vrlo slična seriji Black Mirror.

Žanr serije:

Sci-fi

Glumci:

Gumuliauskas Vaclovas, Juke Hardy, Russ Panzarella, Benedict Wong, Geraldine Chaplin, Steve Buscemi, Bryan Cranston, Liam Cunningham, Vera Farmiga

Recenzija: Philip K. Dick's Electric Dreams (2017– )

Philip K. Dick’s Electric Dreams je Britanska znanstveno-fantastična serija, pravljena prema pričama Philip K. Dick. Serija je počela izlaziti na Channel 4 u United Kingdom, 17. rujna 2017 godine. Sastoji se od 10 zasebnih epizoda, prema pričama K. Dicka, a scenaristi su i Britanci i Amerikanci.

Glumačka postava je zaista vrhunska, pa evo samo nekih od poznatih glumaca koji se pojavljuju u seriji Benedict Wong, Geraldine Chaplin, Steve Buscemi, Bryan Cranston, Liam Cunningham, Vera Farmiga.

Vrlo je slična Netflix seriji Black Mirror u smislu da je svaka epizoda zasebna, priče su pomalo čudne i usmjerene na tehnologiju i znanstvenu-fantastiku. Ipak, dok je Black Mirror znatno prizemljeniji, što se tiče tema, te više su epizode pravljene joj kroz razne poglede na tehnologiji, Electric Dreams je više usmjeren na budućnost, svemir, rekao bi više znanstvena-fantastika.

Opet, kao i kod Black Mirror, neke epizode budu odlične, dok su druge dosadne, nezanimljive i s vrlo lošim idejama. Kvalitetom je serija otprilike tu negdje kao četvrta (meni najlošija) sezona Black Mirror.

Ono što je po meni prednost ove serije naspram Black Mirror je fantastična glumačka postava. Zaista teško ih je sve izdvojiti, ali nekako mi je epizoda s Bryan Cranston ostala u najboljem sjećanju, tako da možda bi njega naspram ostalih, iako je Buscemi također bio odličan, samo mi je ta epizoda bila dosta loša.

Kao i kod Black Mirror, o kako mi fali na kraju neki šokantni završetak. Šteta što se ni oni nisu odlučili praviti tako nešto, nego su igrali na sigurno, pokušajem kopiranja Black Mirror serije.

Sve u svemu, ako ste fan znanstvene-fantastike pogledajte seriju, neke epizoda će vam se sigurno svidjeti.

Similar Posts