Recenzija: The Man from Earth: Holocene (2017)

Pogledali smo novi film, koji je nastavak odličnog znanstveno-fantastičnog filma iz 2007 godine, The Man from Earth: Holocene.

Žanr filma:

Drama, fantazija, sci-fi

Redatelj:

Richard Schenkman

Scenarist:

Emerson Bixby, Jerome Bixby

Glumci:

Vanessa Williams, Michael Dorn, William Katt

Recenzija: The Man from Earth: Holocene (2017)

The Man from Earth: Holocene je Američka znanstveno-fantastična drama, redatelja Richard Schenkman i scenarista Emerson Bixby, prema likovima koje ja stvorio njegov otac, znanstveno-fantastični pisac Jerome Bixby. Ovaj film je nastavak filma iz 2007 godine, The Man from Earth. David Lee Smith se vraća kao John Oldman.

The Man from Earth je SF film koji definitivno nije za sve gledatelje, čak nije ni za sve ljubitelje SF filmova. Radnje cijelog filma se odvija u jednoj sobi u kojoj pričaju o glavnom liku John Oldman. Više o tome vam ne mogu reći kako ne bi otkrio fantastične dijelove, koje otkrivaju u tom na početku jednostavnom razgovoru. Film mi je bio fantastičan i nažalost u startu sam bio skeptičan prema nastavku, iskreno nisam vidio gdje bi ovaj nastavak mogao ići, u kojem smjeru, kada je ta odlična priča ispričana i završena.

Nažalost bilo je upravo ono čega sam se bojao. Jedan dosta loš film, s vrlo lošim glumcima, scenama, ma skoro svime.

Možda i najgora stvar, koja mi je kasnije bila čak i smiješna, je lik Tara kojeg glumi meni vrlo zgodna Brittany Curran. Pa njen lik je toliko nepotreban i bez razloga isforsiran da mi nikako nije jasno zašto. Prvi cijeli film je bio zatvoren u jednoj sobi gdje su sredovječni ljudi pričali jednu odličnu priču i cijeli film se bazira na toj odličnoj priči. U ovom filmu imam osjećaj da je cilj filma kako ugurati Brittany Curran u što užu i kraću odjeću. Potpuno nema logike i totalna je suprotnost prošlog dijela.

Prvo više od pola filma glavni likovi, trčkaraju uokolo tražeći dokaze o John Oldman, pa onda traže njega i na takve nebitne stvari smo izgubili jako puno vremena. Između ostalog, svi ti likovi bi trebali biti neki fini mladi ljudi, s naizgled velikim budućnostima ispred sebe, a idu i upadaju u tuđe kuće kao dobar dan. Potpuno bez smisla.

Ono što mi se u filmu svidjelo i to moram priznati jakooo svidjelo, je zadnjih negdje 15-20 minuta, kada opet dolazimo do jedne odlične pretpostavke. Kakva šteta što nisu ponovili prvi film, samo s ovom drugom pretpostavku o glavnom liku John Oldmanu. Kada sam gledao prvi film nisam ni pomislio na ovo, a sada kada sam pogledao drugi, čini se gotovo kao jednaka mogućnost.

Nisam siguran bi li ljubiteljima prvog dijela uopće preporučio ovaj drugi. Vrlo mi je zanimljiva ta priča na kraju i mislim da bi zbog toga ga trebalo pogledati, a sve ostalo je čista nula, osim meni zgodne, ali poprilično nepotrebne Brittany Curran.

Ono što bi još naglasio, ako se odlučite pogledati, učinite to s ove stranice https://www.moviesaints.com/#!/home  – gledanje svakog od tih filmova vas košta točno 20 kuna! Pa to je smiješno, podržite ih, pa možda dođe do nastavka priče. Čak možete platiti i u kripto valutama. 

Similar Posts