Recenzija: Get Out

Recenzija: Get Out

Mladi Afroamerikanac posjećuje obitelj svoje cure bjelkinje na njihovom misterioznom obiteljskom imanju.

Žanr filma:

Horor, misterija

Redatelj:

Jordan Peele

Scenarist:

Jordan Peele

Glumci:

Daniel Kaluuya, Allison Williams, Bradley Whitford

 Get Out (2017) on IMDb

Get Out je Američki horor, misteri film, od scenarista, producenta i redatelja Jordan Peele, kojem je to ujedno i prvi redateljski film. Zvijezde filma su Daniel Kaluuya, Allison Williams, Lil Rel Howery, Bradley Whitford, Caleb Landry Jones, Stephen Root i Catherine Keener i prati mladi međurasni par koji posjećuje tajanstveni posjed djevojčinih roditelja.
Film je fantastično ocijenjen od strane kritike, a i gledatelji su ga većinom pohvalili. Imao je budžet od samo $4.5 milliona, a zaradio je za taj ulog ogromnih $204 milliona.

Ovdje bi se i ja složio s kritikom i rekao da je ovo jedan vrlo dobar misteriozni film, jedino što moram naglasiti da film nema ni H od horora u sebi. Ali vrlo dobra misterija, možda čak i triler.

Prvo par riječi oko priče. Jordan Peele je smislio jednu vrlo dobru ne stvarnu priču, koja, vrlo vjerojatno, nije daleko od istine. I to ne mislim samo na odnose između crnaca i bijelaca, nego i ljudsku želju za pomlađivanjem i postajanjem u svakom pogledu bolji, osim moralnom u ovom slučaju. Interesantno je i razvio priču u filmu. Odvija se poprilično sporo, inače bi rekao i dosadno, ali ne u ovom slučaju. Cijelo vrijeme tog polaganom ulaska u film, drži vas napetim ta nekakva misterioznost i razmišljanje kuda zapravo to sve vodi, te s druge strane vrlo neugodne situacije, ali u smislu crnog humora. Cijelo vrijeme gledanja filma uopće se nema osjećaj da je imao tako mali budžet. Zaista je maksimum napravio s onime što je imao na raspolaganju.

Što se tiče glumaca i tu su vrlo dobri. Izdvojio bi Daniela Kaluuya (Sicario, Kick-Ass 2, The Fades), je već iskusan glumac koji se izvrsno snašao u ulozi mladog Chrisa Washingtona, te Catherine Keener (Captain Phillips, Into the Wild) koja glumi Missy Armitage.

Vizualno film kao što sam već rekao izgleda sasvim dobro za budžet s kojim raspolaže. Nema tu nikakvih velikih specijalnih efekata i slično, ali ni u jednom trenutku se ne osjeti da je to nisko budžetni film (što nisam ni znao prije početka pisanja recenzije).

Svakako hvale vrijedno debitantsko ostvarenje Jordan Peele.

Similar Posts