Najveće razočaranje Avengers: Endgame filma je Hulk

Najveće razočaranje Avengers: Endgame filma je Hulk

Film koji je ispunjen uslugama fanovima i trenucima za pamćenje došlo je kao iznenađenje da je Avengers: Endgame totalno zanemario jednog od najvažnijih Marvelovih junaka, Hulka. Četvrti Avengers film učinio je puno dobrih stvari u pogledu svojih likova, ali njihovo rukovanje s Hulkom bio je daleko najslabiji element.

U trenucima otvaranja Avengers: Infinity War filma, Hulk je bio gadno prebijen od strane Thanosa. Ostatak filma, Hulk je odbijao sudjelovati u borbi, tjerajući Brucea Bannera da ostane u kontroli. Nakon što smo preskočili vrijeme i došli do Avengers: Endgame, otkriveno je da je Banner pronašao način uravnotežiti obje ličnosti. Tijekom postajanja Pametnim Hulkom, Banner je bio u mogućnosti pretvoriti se u Hulka dok zadržava svoju osobnost i inteligenciju. Kao Pametni Hulk, Banner je igrao ulogu u pobjedi nad Thanosom koristeći Tony Starkovu napravljenu Infinity Rukavicu kako bi poništio Pucketanje.

Najveće razočaranje Avengers: Endgame filma je Hulk

Kako Avengers: Endgame tretira Hulk, jedna je od najvećih mana filma. Stvaranje Pametnog Hulka učinkovito je uklonilo lik koji obožavatelji vole iz filma. U biti, ono što Endgame radi s Hulkom je postavilo Banner u Hulkovo tijelo. Onog starog, pravog Hulka više nema nigdje. Ovo je razumljivo razočaranje Hulkovih obožavatelja, posebno imajući u vidu kako je Infinity War ostavio stvari za tog lika. Borba Brucea Bannera s Hulkom koji se nije želio boriti bio je jedan od slabijih i ne odgovorenih trenutaka filma, pa su fanovi bili uvjereni da će Endgame ovu priču riješiti na zadovoljavajući način.

Redatelji su naglasili da je stavljanje Bannera u Hulkbuster odijelo u Infinity War filmu bio njihov način davanje šanse Banneru da on postane heroj, a pretvaranjem njega u Pametnog Hulka, Marvel je udvostručio taj smjer za njega, umjesto da se udalji od toga i da Hulku priliku da umjesto njega zasja. Pametni Hulk je Marvelova ideja rješenja za oba lika, ali ova odluka predstavlja temeljni problem i za Infinity War i Endgame, djelomično zato što se dogodila van ekrana. To pokazuje da je Marvel potpuno krivo shvatio što fanovi žele od Brucea Bannera i Hulka.

Najveće razočaranje Avengers: Endgame filma je Hulk
Ovo je ono što su fanovi željeli vidjeti

Hulk je vrlo lako jedan od Marvelovih najdražih i najpopularnijih heroja. Njegova neusporediva snaga, dječja osobnost i kako lako plane sve su odlike koje Hulkovi obožavatelj cijeni u vezi sa Zelenim Golijatom, koji je svoj vlastiti strip vodio više od pola stoljeća. Tijekom godina, ‘Hulk’ naziv je prodao brojne igračke i drugu robu. Također je predmet crtanih filmova i televizijskih live-action serija. Kao njegov ljudski alter ego, nesumnjivo je da će Bruce Banner uvijek biti bitan dio Hulka, ali publika očekuje na velikom platnu upravo Hulk.

Vjerojatno je jedan od razloga takvog tretiranja Hulka – od početka Marvelovog Filmskog Svemira, ali pogotovo izraženo u posljednja dva Avengers filma – to što Marvel nema potpuna prava na Hulka. I dok imaju prava na njega u ovakvim timskim filmovima, nemaju mogućnost pravljenja njegovih solo filmova. Kako se to uklapa u njihova razmišljanja i strategije teško je reći, ali ne vidim drugo objašnjenje od potpunog zanemarivanja jednog ovako važnog lika.

Similar Posts