Tobey Maguireov povratak u MCU Spider-Man 3 mogao bi pripremiti crossover sa Tom Hardyevim Venomom! [teorija]

Tobey Maguireov povratak u MCU Spider-Man 3 mogao bi pripremiti crossover sa Tom Hardyevim Venomom! [teorija]

Čini se da će Tobey Maguire reprizirati svoju raniju iteraciju Petera Parkera u MCU-ovom Spider-Manu 3 – što bi zapravo moglo potaknuti eventualni sukob između bacača mreže Toma Hollanda i naslovnog antijunaka Toma Hardyja iz filma Venom. Nakon dogovora bez presedana između Sonyja i Marvel Studiosa, skrbništvo nad Spider-Manom ​​podijeljeno je. Holland je debitirao u Marvel Cinematic Universeu 2016. godine i od tada se više puta borio protiv (i uz bok) heroja kao što su Iron Man, Captain America i Guardians of the Galaxy. U međuvremenu, Sony je uspostavio vlastiti džepni kinematografski svemir usredotočen na klasične Spider-Manove saveznike i protivnike.

Pothvat je službeno započeo 2018. s Venomom. Unatoč mješovitom kritičkom prijemu, film je postigao uspjeh na blagajnama. Kao rezultat, nastavak pod naslovom Venom: Let There be Carnage brzo je najavljen. Službeno nazvan Sony Pictures Universe of Marvel Characters, potvrđeno je i da 2021. izlazi i film Morbius gdje je u glavnoj ulozi Jared Leto kao naslovni živi vampir. Prva službena najava već je sadržavala reference na superheroja koji puzi zidovima. Također se pojavio i lik Adriana Toomesa (zvani Vulture) Michaela Keatona. Kao takav, nedavno naglasio i sam Leto, Morbius će biti dio svemirskog filmskog svemira Spider-Man. Kroz sve to, međutim, obožavatelji su se pitali kako će se i kada Hollandov Spider-Man izravno ukrstiti s zloglasnim likovima.

Maguireov nastup u Spider-Manu 3 zapravo bi mogao pomoći na tom planu – posebno u smislu stavljanja Petera Parkera i Eddieja Brocka na suprotne strane. Priča o podrijetlu Venom-a uvelike je promijenjena za solo film. Izbjegao je Petera koji je služio kao prvi domaćin simbiota i Venomov prvotno zloglasni mandat. Međutim, Eddie Brock i Venom na kraju su postigli dogovor da ciljaju samo na negativce. I dok je Mysterio izvukao Spider-Manov identitet i namjestio ga zbog ubojstva na kraju Spider-Mana: Far From Home, Peter itekako odgovara tom računu. Taj pomalo preokrenuti dinamički i potencijalno nasilni nesporazum mogao bi se dodatno pogoršati Maguireovom prisutnošću. Napokon, njegov ga je svemir već vidio u interakciji s čovjekom i vanzemaljskim bićem za koje se vezao.

U interpretaciji Topher Gracea, Venom iz svijeta Maguireova Spider-Mana bio je snažan kontrast Hardyjevoj iteraciji Venom-a. Iako je u početku bio jadan i pomalo simpatičan, trećim je činom triquela sišao u otvoreno razdragano zlodjelo. Otevši Mary-Jane, ubivši Harryja Osborna i zamalo pobjedivši Petera, Graceov Venom aktivno je uspijevao biti zlim. Za razliku od Harryja i filmske verzije Flinta Marka (zvanog Sandman), za njega nije bilo iskupljenja. I kad je Peter nasilno odvojio Eddieja od simbiota, čovjek je otišao predaleko. Na kraju se ovaj Eddie Brock bacio u radijus eksplozije bombe u očajničkom naporu da se još jednom stopi sa simbiotom.

Zaključak se uklopio u Spider-Man 3-ovo tumačenje Venom-a. Iako očito svjestan, izvanzemaljsko biće nije imalo zasebnu i posebnu nutrinu. U očima Maguireova Spider-Mana, kako iz osobnog iskustva povezivanja, tako i svjedočeći tome u rukama Eddieja Brocka, bio je to subjekt koji mijenja um, podstiče agresiju i ništa više. To je možda daleko od stripa i Hardyjeve iteracije, ali sve je to što bi Maguireov Peter znao. Stoga bi simbiot Venom i njegovi opaženi učinci mogli biti jedna od mnogih stvari na koje bi Maguire mogao upozoriti Hollandovog Petera Parkera – kako bi se izbjeglo povezivanje s njim i uspješno pobjedio svakoga tko jest.

S obzirom na sve to, mogao bi se pokrenuti Venom vs. Spider-Man, pri čemu obojica vjeruju da su oni stvarni heroj sukoba. Iako bi put do tamo bio drugačiji, svaki s tim mentalitetom i dalje bi poslužio da se likovi usklade s njihovim stripovskim kolegama. To bi također potaknulo intenzivnu akciju između njih dvojice – prije nego što neizbježno pronađu i zajednički jezik i zajedničkog neprijatelja protiv kojih se mogu udružiti. Kao takav, dok bi Maguireova odmazda u Spider-Manu 3 bila sama po sebi uzbudljiva, jednako bi mogla poslužiti i kao odskočna daska prema Venomovoj franšizi i šire.

Similar Posts